Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Salat à la bouillabaisse




Oppskriften inneholder 82 Kalorier, 2 g Karbo, 5 g Protein og 6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Fisk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
500grbreiflabbfilet
300grsteinbitfilet
400grfersk uerfilet
1,5litervann
2stkfiskebuljongterninger
1tsfennikelfrø
1feddhvitløk
2stk stortomater
1 suppekvast (persillestilk, timian og laurbærblad bundet sammen)
1ssakevitt eller gin
2stkfennikelknoller
500graspargesbønner
12stkcherrytomater

Rouille:

3feddhvitløk
1knivsoddsafran
1krmCayennepepper
1knivsoddsalt, grovt
2stkeggeplommer
2,5dlolivenolje
4ssinnkokt fiskekraft


Annonse



Næringsdeklarasjon for Salat à la bouillabaisse!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier81.81459.27Kcal
Protein5.2829.64gram
Karbohydrat1.739.71gram
Kostfiber0.372.08gram
Fett5.8332.73gram
Mettet fett0.905.05gram
Alkohol0.08 %
Salt0.170.96gram
Pris på oppskriftenKr 7.62Kr 42.78Kroner
Hele oppskriften veier4 491 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kok opp vannet med fiskebuljongterningene, hvitløk, fennikelfrø, suppekvast, tomater skåret i båter, og akevitt eller gin. Kok kraften i 20 minutter. Sil og press så mye av hvitløken og tomatene gjennom silen som mulig.

Lag rouillen mens kraften koker: Bland hvitløk, kajennepepper, safran, salt og eggeplommer i hurtigmikser. Spe med oljen litt om gangen, som til majones.

Del aspargesbønnene i to, og kok dem knapt møre i lettsaltet vann. La dem renne godt av. Rens og finsnitt fennikelen. Ta vare på det grønne.

Skrap skinnet av ueren ekstra godt. Skjær all fisken i små porsjonsstykker. Kok den i den silte kraften: breiflabben i omkring 8 minutter, steinbiten og ueren i 5 minutter. Ta fisken opp.

Mål opp 4 dl av kraften. Kok inn til det halve. Avkjøl og rør den i rouilllen.

Bland fisk, bønner og fennikel i en stor bolle. Del cherrytomatene, og legg dem i salaten. Legg på det grønne fra fennikelen, drypp eventuelt litt olje over, og server rouillen ved siden av.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6724)
Kategori: Salat
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.








Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.