Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Sildegryn fra Tolga




Oppskriften inneholder 78 Kalorier, 4 g Karbo, 5 g Protein og 4 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Fisk, Gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1dlbygg-gryn
2litervann
1,5dlgrønne erter
fleskesvor
0,5stkkålrabi
2stkgulrøtter
4stk storpoteter
0,5stkløk
4stkspekesild
finhakket persille


Annonse



Næringsdeklarasjon for Sildegryn fra Tolga!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier77.57887.62Kcal
Protein4.9756.87gram
Karbohydrat4.4651.04gram
Kostfiber0.809.15gram
Fett4.2548.63gram
Mettet fett0.9510.87gram
Salt0.637.25gram
Pris på oppskriftenKr 2.30Kr 26.32Kroner
Hele oppskriften veier4 577 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Gryn og erter bløtes natten over, kokes med fleskesvor ca. 1 ½ time. Grønnsakene skjæres i terninger og kokes med til de er møre. Skjær sildefiletene i små stykker og kok de med de siste 2 - 3 min. Kokes silda med for lenge, blir suppa for salt.
Timian og pepper og løk er vanlige tilsetninger for å få retten velsmakende, - mange bruker også noe fersk kraft ved siden av den salte. Dette gjør også suppa ekstra god.

Oppskriften er hentet fra: Hårdaskost og hærdasmat: gamle matretter fra Hedmark.
Utgitt 1980 av Hedmark Bygdekvinnelag
Gjengitt med tillatelse fra Hedmark Bygdekvinnelag

Mer info

Forfatter:
Kilde: Hedmark Bygdekvinnelag
(Intern: 18068)
Kategori: Suppe
Land: Norge
Fylke: Hedmark
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.








Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.