Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Skinke- og tungeterrine




Oppskriften inneholder 107 Kalorier, 3 g Karbo, 10 g Protein og 6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Melk, Soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kglettsaltet tunge av storfe, ca 1 stk
500grkokt skinke
6stk litepurrer
2stkegg
2stkgulrøtter
5sshakket persille
4sshakket gressløk
1literlys aspik
1stksitron
1dashsalt
1dashpepper
muskat

Pepperrotkrem:

3dlkremfløte
2dlseterrømme
1stksitron
3ssrevet pepperrot
2ssfrisk gressløk
1dashsalt
1dashpepper


Annonse



Næringsdeklarasjon for Skinke- og tungeterrine!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier107.034 582.25Kcal
Protein10.39444.82gram
Karbohydrat2.84121.59gram
Kostfiber0.8235.11gram
Fett5.83249.60gram
Mettet fett3.34142.99gram
Salt1.5265.12gram
Pris på oppskriftenKr 11.35Kr 485.93Kroner
Hele oppskriften veier4 281 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kok tungen i vann ca 2 timer. Flå den mens den ennå er varm. Skjær tungen i lange strimler som er 1 x 1 cm. Skjær skinken i like store strimler som tungen.

Del purren i små terninger som kokes møre i saltet vann. Avkjøl i isvann så grønnfargen bevares. Skrell og del gulroten i terninger, som kokes møre og avkjøles. Hardkok eggene, hakk hvitene fint. Eggeplommene skal ikke brukes.

Hakk og bland persille og gressløk i den avkjølte aspiken. Tilsett finhakket eggehvite og smak til med sitronskall, sitronsaft, salt, pepper og revet muskat. Ha gulrot, litt revet purre, skinke og tunge lagvis i en terrinform. Hell over aspik. Sett formen kaldt til aspiken stivner. Ta terrinen ut av formen og skjær den i skiver med en skarp kniv.

Bland fløte og rømme med pepperrot og gressløk. Pisk dette til det stivner. Smak kremen til med sitron, salt og pepper.

Anrett skivene med litt salat, friske urter og pepperrotkrem. Server gjerne brød og smør til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10572)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Terrine
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.








Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.