Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Skjørost




Skjørost oppskrift.
Fotograf: Norsk Tradisjonsmat
Mild og god ost med lange tradisjoner.

Oppskriften inneholder 0 Kalorier, g Karbo, g Protein og g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
5dlskummet kulturmelkIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
30literskummet melkIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!


Annonse



Kalorier og næringsinnhold i Skjørost med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier0.000.00Kcal
Proteingram
Karbohydratgram
Kostfibergram
Fettgram
Alkohol %gram
Mettet fettgram
Salt0.00gram
Pris på oppskriftenKr Kr Kr .-
Hele oppskriften veier30 500 totalt30 500 pr porsj pr stk gram

Fremgangsmåte:

Beskrivelsen under er slik Gun Kjølhaug lager skjørost på Romsdalsetra i Einunndalen

Når jeg har separert, tilsetter jeg 1/2 liter skummet kulturmelk til ca. 30 liter skummet melk i store plastdunker. Dette lar jeg stå i romtemperatur i ca. 24 timer. Jeg bruker pH-papir for å se om det er surt nok (pH-en skal være mindre enn 4,5).
Så har jeg skummamelka over i 20liters kjeler og varmer sakte opp til 45 grader. Setter termometer oppi kjelen for å følge med temperaturen. Jeg bruker minst en time på oppvarminga. Skjørosten blir finere dess lengre tid en bruker på oppvarminga sies det.
Et osteklede legges i en mjølkesil eller i et gammeldags «kjørøll» (trekopp med hull i). Osten tas opp fra mysa med en mjølsikt og over i osteplagget. La mysa renne ut av seg sjøl uten å presse noe.
Skjørosten oppbevares i plastbøtter/begre og må stå i kjøleskap.
Upasteurisert skjørost er holdbar ca. 2uker i kjøleskap. Den kan fint fryses.

Skjørosten er mager og proteinrik. Skjørost og rømme er god sommermat sammen med spekemat og flatbrød. Fersk skjørost er nydelig sammen med litt syltetøy. Skjørost blandet med salt, karve og litt rømme/fløte er godt pålegg både på flatbrød og kakeskive.

Skjørost var tradisjonell setermat i Østerdalen. I dette området har det vært lang tradisjon for å ha med dyra på setra om sommeren.
Skjørosten kunne serveres med søt eller sur melk, tettmjølk eller rømme og sukker. I dag får man kjøpt skjørost på boks fra Røros i velassorterte butikker.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norsk Tradisjonsmat
(Intern: 34173)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Pålegg
Land: Norge
Fylke: Hedmark
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Gommi.Gommi.
Denne retten har 63,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kokaost fra tinn.Kokaost fra tinn.
Denne retten har 33,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gom fra Oppdal.Gom fra Oppdal.
Denne retten har 63,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skjørost fra hedmark.Skjørost fra hedmark.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skjørost.Skjørost.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gomme med anis.Gomme med anis.
Denne retten har 67,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,68.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kokaost.Kokaost.
Denne retten har 68,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Cottage cheese.Cottage cheese.
Denne retten har 43,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Eggost fra Flekkefjord.Eggost fra Flekkefjord.
Denne retten har 65,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Søst 2.Søst 2.
Denne retten har 73,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Aslaugs gomme.Aslaugs gomme.
Denne retten har 102,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,36.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.