Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Smaksrik vegetarburger




Smaksrik vegetarburger oppskrift.
Fotograf: Meny
Lag en krydret og smaksrik vegetarburger med hjemmelagde pitabrød og grillet ratatouille. Oppskriften på pitabrød gir 8 stk så her får du noen ekstra som du kan putte i fryseren til neste gang. Dette er en kikertburger som gjør deg populær i vennegjengen.
Oppskriften er omfattende og tar litt tid.


Oppskriften inneholder 129 Kalorier, 17 g Karbo, 5 g Protein og 5 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner

Pitabrød

3dlvann
0,5dlgod olivenolje
0,3pakketørrgjær
0,5sssukker
500grtipo 00 pizzamel
0,5sssalt

Vegetarburger

600grkikerter , ferdig kokt
1stkchili
2feddhvitløk
8stkchampignon
1stksjalottløk
1ssfrisk oregano
2ssolivenolje
1dashsalt og pepper

Grillet ratatouille

2stkløk
2feddhvitløk
1stkaubergine
1stkgrønn squash
2stkgrønne paprika
1boks(er)gode cherrytomater , hermetiske
2kvist(er)frisk rosmarin
2kvist(er)frisk timian
1ssolivenolje
1dashsalt og pepper
100grgruyere , revet til gratinering, valgfritt

Fenikkelsalat

1stkfenikkel
1stksjalottløk
1ssfrisk gressløk , hakket
2ssolivenolje
1sssitronsaft

Yoghurt

4ssgresk yoghurt naturell
1ssfrisk basilikum , finsnittet
1dashsalt og pepper


Annonse



Næringsdeklarasjon for Smaksrik vegetarburger!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier129.431 177.42Kcal
Protein4.6942.66gram
Karbohydrat16.54150.46gram
Kostfiber1.5113.74gram
Fett4.6141.94gram
Mettet fett1.1510.46gram
Salt0.423.79gram
Pris på oppskriftenKr 4.37Kr 39.75Kroner
Hele oppskriften veier3 639 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Start med pitabrødene: Bland vann, olje, gjær og sukker sammen i en kjøkkenmaskin, eller rør for hånd i ca 3 minutter til det er godt blandet.
Tilsett mel og salt og elt sammen på lav hastighet i ca 15. min. Deigen skal være glatt og smidig.
Ha deigen over på et godt melet bord og la den hvile i 20 min. Del deigen i 8, da blir det passende størrelse til pitabrød.
Elt deigen mellom hendene, lag fine små boller og legg dem på et oljet bakebrett med god avstand mellom hver. La deigballene stå på brettet i å etterheve noe. Dryss på litt mel og press brødene ut til flate og fine pitabrød.
Stekes på forvarmet pizzastein i en god og varm grill. Et par minutter på hver side, til da har fått farge og blåser seg opp. Kan ev stekes i stekeovn.

Burgere:
Finhakk chili, løken og soppen. Stek i en stekepanne på grillen med litt olje. Tilsett oregano og finhakket hvitløk og la det hele frese i pannen i 3 minutter. Ha dette i en hurtighakke og tilsett øvrige ingredienser. Grovhakk til en seig burgermasse og form dette til burgre. Pensle med litt olje, og grill på en stekeplate på grillen til de er gyldne på begge sider og gjennomvarme.

Slik lager du ratatouille:
Del squash og aubergine i skiver og salt dem med grovsalt i 10 minutter. Da trekker væsken ut og de blir grillet og ikke kokt i egen væske. Skyll raskt i vann og tørk av. Grill og pensle litt med grilloljen til de er gyldne og møre. Krydre med salt og pepper.

Skrell løken og del den i ”båter”. Grilles møre på grillen. Pensle underveis med grillolje.
Pensle papirkaen med litt matolje, grilles hardt til skallet er sort. Legg i en plastpose og la den avkjøle i 10 minutter. Nå kan du lett trekke av kjøttet og fjerne frøene. Del i ønskede biter.
Finhakk hvitløken og fres den lett i en kjele, tilsett tomatboksen, pisk inn olivenolje og urter med en stavmikser, smak til med salt og pepper. Anrettes lagvis på tallerkenen og toppes med tomatsausen, eller du kan vende alt sammen og servere ved siden av.

Ratatouillen kan gratineres med f.eks litt gruyere om du ønsker.
Fenikkelsalat:
Vask fenikkelen, høvle den i tynne skiver med en aspargesskreller eller på mandolin. Vend sammen med finhakket sjalottløk, gressløk og olivenolje, smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Vend yoghurt og finsnittet basilikum sammen. Smak til med salt og pepper.
Servér gjerne med søtpotetfries eller bakte poteter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Meny
(Intern: 32547)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Diett/allergi: Vegetarmat

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Vegetarburger av quinoa og svarte bønner.Vegetarburger av quinoa og svarte bønner.
Denne retten har 143,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Smaksrik vegetarburger.Smaksrik vegetarburger.
Denne retten har 129,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjemmelagd vegetarburger.Hjemmelagd vegetarburger.
Denne retten har 172,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Linsekaker - Vegansk julemat.Linsekaker - Vegansk julemat.
Denne retten har 96,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,01.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tortang Monggo.Tortang Monggo.
Denne retten har 119,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bønnekaker fra Ramnes.Bønnekaker fra Ramnes.
Denne retten har 215,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.