Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Spekepølse 1




Oppskriften inneholder 253 Kalorier, 2 g Karbo, 16 g Protein og 20 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har ikke allergener

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
6kgrensk. hestekjøtt
1kgrensk. flesk
Ca 3,5stkmuskatnøtter
0,5ssnellik
0,5sssalpeterIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
3ssfarin
125grsirup
2dlblod
3dlrødvin
1dlkonjakk eller sprit
280grsalt
1,25kgspekkterninger


Annonse



Næringsdeklarasjon for Spekepølse 1!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier253.2623 643.85Kcal
Protein15.681 463.85gram
Karbohydrat1.73161.51gram
Kostfiber0.054.67gram
Fett19.871 855.02gram
Mettet fett2.45228.73gram
Alkohol0.67 %
Salt3.06285.97gram
Pris på oppskriftenKr 22.67Kr 2 116.43Kroner
Hele oppskriften veier9 336 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Mal det helt renskrapte kjøttet 5 ganger.
Bland i salt, salpeter, krydder, sukker og sirup.
Arbeid inn væsken, og så malt flesk. Bland lett inn bitte små spekkterninger. Stapp pølser.
Heng pølsene til tørk ca. 1 uke. Røyk dem i kaldrøyk ca. 4 timer fordelt på 2 dager.
Heng dem til speking.

Kilde:

Kokebok for Statens Læreskole i Husstell, 1961.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 17176)
Kategori: Konservering
Land: Norge
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.








Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.