Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Spekepølse 2




Oppskriften inneholder 276 Kalorier, 2 g Karbo, 15 g Protein og 22 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har ikke allergener

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
5kgrensk. hestekjøtt
Ca 0,66kgspekk
Ca 175grsalt
2tssalpeterIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
2tspepper
2tsnellik
2tsmuskatnøtt
150grsirup
0,5ssfarin
2dlrødvin
2dlkonjakk eller sprit
0,75kgspekkterninger


Annonse



Næringsdeklarasjon for Spekepølse 2!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier276.0319 769.82Kcal
Protein15.031 076.48gram
Karbohydrat1.82130.35gram
Kostfiber0.064.30gram
Fett22.251 593.59gram
Mettet fett1.0373.77gram
Alkohol1.18 %
Salt2.50178.82gram
Pris på oppskriftenKr 24.15Kr 1 729.67Kroner
Hele oppskriften veier7 162 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Mal det helt renskrapte kjøttet 5 ganger.
Bland i salt, salpeter, krydder, sukker og sirup.
Arbeid inn væsken, og så malt flesk. Bland lett inn bitte små spekkterninger. Stapp pølser.
Heng pølsene til tørk ca. 1 uke. Røyk dem i kaldrøyk ca. 4 timer fordelt på 2 dager.
Heng dem til speking.
Brukes største mengde salt, behøver pølsene ikke legges i salt før de blir hengt til tørk. Istedenfor hestekjøtt kan vi bruke sauekjøtt i disse pølsene.

Kilde:

Kokebok for Statens Læreskole i Husstell, 1961.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 17177)
Kategori: Konservering
Land: Norge
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.








Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.