Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Sprø salat med bisque




Sprø salat med bisque oppskrift.
Fotograf: Mat.no
Oppskriften inneholder 156 Kalorier, 6 g Karbo, 4 g Protein og 12 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Fisk, Melk, Selleri, Skalldyr, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
16stksjøkreps, kokte
Spennende salater f eks rødbetesalat, marssalat osv
Frisk kjørvel
1pakkefilodeig
100grvellagret Norvegia eller edamer (gjerne 3-4 år lagret!!), revet
2ssmeierismør, smeltet

Dressing:

3ssfennikel, hakket
1ssfrisk ingefær, revet
2ssolivenolje
6ssappelsinjuice

Bisque:

Hoder og skall av sjøkreps
Ca 3,5stksjalottløk eller 1 liten løk
1stang(stenger)selleri
1tstomatpure
100grTineSmør
0,5dlpernod eller konjakk
2dleplemost
2dlhvitvin
5dlgod fiskekraft
1,5dlkremfløte
0,2tsstjerneanis, malt
Salt og pepper


Annonse



Næringsdeklarasjon for Sprø salat med bisque!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier156.47817.28Kcal
Protein4.3522.72gram
Karbohydrat5.6729.62gram
Kostfiber0.361.88gram
Fett11.5360.22gram
Mettet fett6.6534.73gram
Alkohol1.70 %
Salt0.593.09gram
Pris på oppskriftenKr 9.35Kr 48.84Kroner
Hele oppskriften veier2 089 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Salaten: rens sjøkrepsen. Rensede haler, hoder og skall brukes i suppen. Brett ut filodeigen og lag 12 porsjonsbiter , runde eller firkantede. Legg flakene på bakepapir på stekeovnsplaten. Pensle med smør og dryss over ost. Stek som angitt på pakken
Avkjøl.

Bland sammen alt til dressingen og smak den godt til.
Vask og tørk salat og kjørvel. Legg salat og kreps mellom de stekte sprø filodeigene og drypp over dressing likke før servering. Bisque: Del skall og hoder i små biter og fres dette med renset, grovhakket løk og tomatpure i halvparten av smøret til løken er myk. Hell over pernod og tenn på slik at blandingen blir flambert.
Slukk flammen ved å helle over eplemost og la det koke inn til halv mengde. Spe med fiskekraft og kok suppen 20-30 minutter. Kjør suppen i foodprocessor og bland inn fløten Gi suppen et oppkok og smak til med krydder. Visp inn resten av smøret og server Bisque ved siden av salaten som en forrett eller liten kveldsrett.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Mat.no
(Intern: 124)
Kategori: Salat
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Sprø salat med bisque.Sprø salat med bisque.
Denne retten har 156,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.