Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Sprøtt rugknekkebrød



Sprøtt rugknekkebrød oppskrift.
Fotograf: Regal
Sprøtt knekkebrød med rug og fenikkelfrø, en favoritt på julebordet!

Oppskriften inneholder 201 Kalorier, 34 g Karbo, 5 g Protein og 3 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
25grgjær
5dlvann, 37°C
1tssalt
2,5sshel fennikel
25grsmør eller margarin romtemperert eller flytende
700grRegal Sammalt Rug Grov


Annonse



Kalorier og næringsinnhold i Sprøtt rugknekkebrød med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier200.962 556.21106.51Kcal
Protein5.3167.542.81gram
Karbohydrat34.47438.4618.27gram
Kostfiber7.7898.964.12gram
Fett2.9237.141.55gram
Mettet fett1.2115.390.64gram
Salt0.577.250.30gram
Pris på oppskriftenKr 1.52Kr 19.33Kr 0.81.-
Hele oppskriften veier1 272 totalt1 272 pr porsj53 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 24

1. Smuldre opp gjæren i en bolle. Hell over vann og rør til gjæren er oppløst.
2. Tilsett de andre ingrediensene, men sett av ca 2 dl av melet til utbakingen. Kna deigen kraftig i noen minutter. Bruk mer mel om nødvendig, men pass på at deigen ikke blir for fast.
3. La deigen heve under kjøkkenhåndkle i ca 30 min. Forvarm ovnen til 250°C (varmluft 200°C).
4. Ta opp deigen på et melet bord. Del deigen i ca 24 biter og form til runde boller. La bollene ligge under et kjøkkenhåndkle så de ikke blir tørre på overflaten.
5. Kjevle ut bollene til tynne kaker/brød på et godt melet bord, først med vanlig kjevle, deretter med en mønsterkjevle.
6. Snu knekkebrødene med en stekespade. I stedet for mønsterkjevle kan du lage rutemønster med for eksempel gaffel eller skarp kniv.
7. Løft forsiktig kakene over på usmurte plater og bak midt i ovnene i 6-8 min til de har fått en fin farge, men uten at de er blitt brent. Bak 2 brødkaker om gangen. La kjølne på rist uten bakepapir. Oppbevares tørt.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Regal
(Intern: 33422)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Flatbrød

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Sprøtt rugknekkebrød.Sprøtt rugknekkebrød.
Denne retten har 200,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 34,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,52.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.