Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Steinbit bouillabaisse med skalldyr




Steinbit "bouillabaisse" med skalldyr oppskrift.
Fotograf: Eksportutvalget for fisk (EFF)
En smaksrik og frisk fiskesuppe basert på steinbit og skalldyr. Bouillabaisse er en fiskesuppe som opprinnelig stammer fra området Provence. Den er alltid rik på sesongens sjømat og grønnsaker.

Oppskriften inneholder 95 Kalorier, 4 g Karbo, 7 g Protein og 5 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Bløtdyr, Egg, Fisk, Gluten, Melk, Skalldyr, Spor-av-melk, Spor-av-skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
600grsteinbitfilet, uten skinn og bein
200grreker, med skall
500grblåskjell
1stkfennikel, frisk
1stkløk
2feddhvitløk
1sstomatpuré
1dlolivenolje, kaldpresset
15dlfiskekraft
2stktomat
0,5stkchili, rød
2stkstjerneanis
1grsafran
2stkappelsin
1stksitron

Aîoli

1stkeggeplomme
1sspotetmos
0,5dlmelk
2feddhvitløk
1dlolivenolje
1dashsalt

Tilbehør

8skive(r)brød


Annonse



Næringsdeklarasjon for Steinbit bouillabaisse med skalldyr!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier94.521 004.94Kcal
Protein6.7771.98gram
Karbohydrat4.4547.31gram
Kostfiber0.798.40gram
Fett5.3456.77gram
Mettet fett0.869.14gram
Salt0.535.66gram
Pris på oppskriftenKr 6.42Kr 68.26Kroner
Hele oppskriften veier4 253 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Damp blåskjell i en kjele med 1 dl vann i ca. 5 minutter eller til skjellene har åpnet seg. Ta skjellmaten ut av skallet og sett til side. Sil kokekraften og bruk den i suppen.
Skold tomatene og den dem i to. Riv det skallet av en sitron og den en appelsin. Press saften av to appelsiner.
Skjær fenikkel, løk, chili og hvitløk i skiver. Surr det så ved svak varme i 5 minutter.
Tilsett tomatpuré og surr videre i 2 minutter. Tilsett fiskekraft, tomater, stjerneanis, appelsin - og sitronsskall og appelsinsaft. Kok opp.
Skjær steinbitfileten i serveringsstykker. Legg den i suppen og la den trekke i 10 minutter.
Tilsett safran, reker og blåskjellskjell etter 5 minutter. Lag aîoli ved å mose hvitløken og 1/4 ts salt i en morter. Tilsett potetmos og eggeplomme.
Pisk oljen inn i blandingen litt om gangen og ha i melken til slutt. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Server suppen med brød og aîoli.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 28776)
Tilberedningstid: 60 min
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Suppe
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Klar fiskesuppe.Klar fiskesuppe.
Denne retten har 46,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Norsk steinbit bouillabaisse.Norsk steinbit bouillabaisse.
Denne retten har 82,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Steinbit "bouillabaisse" med skalldyr.Steinbit "bouillabaisse" med skalldyr.
Denne retten har 94,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.