Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Stekt rådyrsadel




Oppskriften inneholder 70 Kalorier, 4 g Karbo, 10 g Protein og 1 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 8 porsjoner
Ca 2,25kgrådyrsadel
1dashsalt
hvit pepper
basilikum eller salvie
Ca 2,5sssmør/margarin
5dlvann eller buljong
8porsjon(er)poteter
1000grblomkål eller andre grønnsaker


Annonse



Næringsdeklarasjon for Stekt rådyrsadel!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier70.41453.13Kcal
Protein10.0064.36gram
Karbohydrat4.4928.90gram
Kostfiber0.875.60gram
Fett1.197.66gram
Mettet fett0.654.18gram
Salt0.100.63gram
Pris på oppskriftenKr 14.31Kr 92.09Kroner
Hele oppskriften veier5 149 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Stell kjøttet og tørk det godt. Ta bort de harde hinnene på ryggen.

Spekk sadelen med persille eller gni den inn med hvitløk. Hvis den er mager kan du gni inn med salt og pensle med smør.

Legg sadelen med ryggsiden opp på rist over langpannen. Stikk inn kjøttermometeret (indretempratur skal være 77 C). Slå 1 dl kokende vann i langpannen for å unngå at sjyen ikke blir brent.

Stek sadelen på 175 C i 1 1/2 time uten å øse eller spe mer. Kok pannen ut med vann eller kraft. Sil sjyen i en bolle og skum av fettet.

Til sausen jevner du sjyen med hvetemelsjevning og koker den i 5-10 minutter. La sadelen hvile litt før du skjærer opp.

Skjær filetene fra benet og skjær kjøttet i skiver tvers over. Legg kjøttet tilbake på benet og server hele sadelen på fat.

Serveres med sjy eller saus, poteter, kokte grønnsaker, sopp, løk, bladsalat, ripsgelé og tyttebærsyltetøy.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10766)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.








Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.