Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Sterk og lynstekt thai-ret




Oppskriften inneholder 106 Kalorier, 6 g Karbo, 5 g Protein og 6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Peanøtter, Soya, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 8 porsjoner
2sssoyasaus
1sssherry, tørr
1stkutkjernet, finhakket, rød chili
1feddhvitløk, knust
1stkfintstrimlet, utkjernet, grønn paprika
1stkfintstrimlet, utkjernet, rød paprika
125grmange tout-erter
125grkokte, avdryppede eggnudler
500grtofu terninger avdryppede
1ssvegetabilsk olje
2stkløk i skiver
2stkvårløk, finhakket
Friske koriander til pynt

Krydret jordnøttesaus:

2feddhvitløk, knust
125grgrovkornet jordnøttesmør
3sslime- eller sitronsaft
3sssoyasaus
1stkfinhakket, liten, utkjernet, rød chili
1,25dlgrønnsakskraft eller vann


Annonse



Næringsdeklarasjon for Sterk og lynstekt thai-ret!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier105.98209.40Kcal
Protein5.1610.20gram
Karbohydrat6.2612.37gram
Kostfiber1.883.71gram
Fett6.2212.29gram
Mettet fett1.292.55gram
Alkohol0.08 %
Salt0.981.94gram
Pris på oppskriftenKr 5.42Kr 10.71Kroner
Hele oppskriften veier1 581 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Pisk soyasaus, Sherry, chili og hvitløk sammen i en skål. Hell tofuterninger i marinaden, så de er dekket over det hele og la dem trekke i 30 minutter. Drypp dem deretter av.

Krydret jordnøttesaus:
Kjør hvitløk, jordnøttesmør, lime- eller sitronsaft, soyasaus og chili sammen i en foodprocessor/blender. Mens maskinen stadig kjører, tilsettes kraft eller vann dryppvis, til alle ingredienser er godt blandet.

Varm oljen opp i en wok eller sauterpanne, tilsett løk samt rød og grønn pepper og hurtigstek i 4-5 minutter, til grønnsakene begynner å blive møre. Ta ingrediensene opp og sett til side.

Hell tofuterninger i pannen og hurtigstek 1-2 minutter. Hell løkblandingen tilbake i pannen, tilsett mange tout-erter og nudler og hurtigstek 3-4 minutter ekstra. Rør sausen i retten og vend rundt, så alle ingredienser er dekket over det hele.

Anrett retten i et serveringsfat, pynt med vårløk og koriander og server omgående.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 21233)
Kategori: Wok
Diett/allergi: Veganer
Land: Thailand

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.








Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.