Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Sterk og lynstekt thai-ret




Oppskriften inneholder 106 Kalorier, 6 g Karbo, 5 g Protein og 6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Peanøtter, Soya, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2sssoyasaus
1sssherry, tørr
1stkutkjernet, finhakket, rød chili
1feddhvitløk, knust
1stkfintstrimlet, utkjernet, grønn paprika
1stkfintstrimlet, utkjernet, rød paprika
125grmange tout-erter
125grkokte, avdryppede eggnudler
500grtofu terninger avdryppede
1ssvegetabilsk olje
2stkløk i skiver
2stkvårløk, finhakket
Friske koriander til pynt

Krydret jordnøttesaus:

2feddhvitløk, knust
125grgrovkornet jordnøttesmør
3sslime- eller sitronsaft
3sssoyasaus
1stkfinhakket, liten, utkjernet, rød chili
1,25dlgrønnsakskraft eller vann


Annonse



Næringsdeklarasjon for Sterk og lynstekt thai-ret!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier106.06209.56Kcal
Protein5.1710.22gram
Karbohydrat6.2812.41gram
Kostfiber1.863.68gram
Fett6.2212.29gram
Mettet fett1.282.53gram
Alkohol0.08 %
Salt0.981.94gram
Pris på oppskriftenKr 5.42Kr 10.71Kroner
Hele oppskriften veier1 581 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Pisk soyasaus, Sherry, chili og hvitløk sammen i en skål. Hell tofuterninger i marinaden, så de er dekket over det hele og la dem trekke i 30 minutter. Drypp dem deretter av.

Krydret jordnøttesaus:
Kjør hvitløk, jordnøttesmør, lime- eller sitronsaft, soyasaus og chili sammen i en foodprocessor/blender. Mens maskinen stadig kjører, tilsettes kraft eller vann dryppvis, til alle ingredienser er godt blandet.

Varm oljen opp i en wok eller sauterpanne, tilsett løk samt rød og grønn pepper og hurtigstek i 4-5 minutter, til grønnsakene begynner å blive møre. Ta ingrediensene opp og sett til side.

Hell tofuterninger i pannen og hurtigstek 1-2 minutter. Hell løkblandingen tilbake i pannen, tilsett mange tout-erter og nudler og hurtigstek 3-4 minutter ekstra. Rør sausen i retten og vend rundt, så alle ingredienser er dekket over det hele.

Anrett retten i et serveringsfat, pynt med vårløk og koriander og server omgående.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 21233)
Kategori: Wok
Diett/allergi: Veganer
Land: Thailand

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.








Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.