Sushiris



Sushiris oppskrift.
Fotograf: Freeimages
Sushiris er ganske enkelt å lage, men man bør følge fremgangsmåten. Etter som en får trening så går det fortere etterhvert. Husk at eddik lukten forsvinner i den ferdige sushien.
Vi bruker riskoker hjemme og det blir alltid vellykket.


Oppskriften inneholder 149 Kalorier, 33 g Karbo, 3 g Protein og 0 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har ikke allergener

Sushiris er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4,2 poeng fra 23 lesere
Lesere: 53584 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
2kopp(er)sushiris, ca 500 g
2,5kopp(er)vann
1,5ssriseddik
1sssukker
1sssalt




Næringsdeklarasjon for Sushiris!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier148.75426.35Kcal
Protein2.848.14gram
Karbohydrat33.2295.22gram
Kostfiber1.223.50gram
Fett0.230.66gram
Mettet fett0.060.17gram
Salt1.464.18gram
Pris på oppskriftenKr 1.16Kr 3.32Kroner
Hele oppskriften veier1 147 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo89,33 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Hell risen i en bolle og skyll den i vann. Rør rundt med hånden i et par minutter. Bytt vann tre-fire ganger. Vannet skal være helt klart når du er ferdig med å skylle. Hvis du har tid bør du la risen stå i vann i en time før du koker den.

Kok opp vann i en riskoker eller en dyp teflonstekepanne med lokk. Ha i risen og la den koke på sterk varme i 2 minutter, middels varme i 5 minutter og på lav varme i 15 minutter - hele tiden med lokket på. Legg et kjøkkenhåndkle under lokket. Det trekker til seg fuktighet.

Mens risen koker, ha eddik, salt og sukker i en liten gryte og varm opp til sukkeret er oppløst. Sett eddikblandingen til kjøling.

Ha risen i en stor bolle. Fjern eventuell ris som har brent seg. Rør forsiktig i risen med en tresleiv til den er avkjølt. Hell eddikblandingen over risen, dråpe for dråpe slik at den blir jevnt fordelt. Risen skal nå være blank og fin. Ikke bløt, men definitivt klissete.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 9237)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Sushi
Land: Japan
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2014-08-27
Oppdatert dato:2014-08-27


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Sushiruller med reker.Sushiruller med reker.
Denne retten har 73,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sushi med purre og omelett.Sushi med purre og omelett.
Denne retten har 133,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sushiris.Sushiris.
Denne retten har 148,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.