Fotograf:
Freeimages
Sushiris er ganske enkelt å lage, men man bør følge fremgangsmåten. Etter som en får trening så går det fortere etterhvert. Husk at eddik lukten forsvinner i den ferdige sushien.
Vi bruker riskoker hjemme og det blir alltid vellykket. Oppskriften inneholder
149 Kalorier,
33 g Karbo,
3 g Protein og
0 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har ikke allergener
Sushiris er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,2 poeng fra 23 lesere
Lesere:
53584 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Sushiris!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 148.75 | 426.35 | Kcal |
Protein | 2.84 | 8.14 | gram |
Karbohydrat | 33.22 | 95.22 | gram |
Kostfiber | 1.22 | 3.50 | gram |
Fett | 0.23 | 0.66 | gram |
Mettet fett | 0.06 | 0.17 | gram |
Salt | 1.46 | 4.18 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.16 | Kr 3.32 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 147 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 89,33 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Hell risen i en bolle og skyll den i vann. Rør rundt med hånden i et par minutter. Bytt vann tre-fire ganger. Vannet skal være helt klart når du er ferdig med å skylle. Hvis du har tid bør du la risen stå i vann i en time før du koker den.
Kok opp vann i en riskoker eller en dyp teflonstekepanne med lokk. Ha i risen og la den koke på sterk varme i 2 minutter, middels varme i 5 minutter og på lav varme i 15 minutter - hele tiden med lokket på. Legg et kjøkkenhåndkle under lokket. Det trekker til seg fuktighet.
Mens risen koker, ha eddik, salt og sukker i en liten gryte og varm opp til sukkeret er oppløst. Sett eddikblandingen til kjøling.
Ha risen i en stor bolle. Fjern eventuell ris som har brent seg. Rør forsiktig i risen med en tresleiv til den er avkjølt. Hell eddikblandingen over risen, dråpe for dråpe slik at den blir jevnt fordelt. Risen skal nå være blank og fin. Ikke bløt, men definitivt klissete.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 9237)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Sushi
Land:
Japan
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2014-08-27
Oppdatert dato:2014-08-27
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift