Suss





Ingredienser




Annonse



Fremgangsmåte:

Suss ble før i tiden laget av unge kalver, gjerne 8-14 dager gamle. Rygg, sider og hodet ble som regel brukt. Kjøttet med bena ble kokt i lettsaltet vann. Når kjøttet slapp bena, plukket man kjøttet av bena og skar det smått opp. Kjøttet ble så kokt igjen i kraften og saltet etter smak. Deretter ble alt slått over i fat eller krukker. Neste dag var susset helt stivt og ferdig til bruk. Susset ble brukt til middagsmat sammen med varme poteter og brød, men det kunne også brukes som pålegg.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 14134)
Kategori: Pålegg
Land: Norge
Fylke: Telemark
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-27
Oppdatert dato:2003-05-27
Lesere: 4418 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.