Sylterull med salvie eller timian





Sylterull med salvie eller timian oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Sylterull med salvie eller timian inneholder 182 Kalorier, 1 g Karbo, 6 g Protein og 17 g Fett pr 100 gr
Sylterull med salvie eller timian har beregnet å ha følgende allergener Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Sylterull med salvie eller timian er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
1kgbuklist av svin
2,5sssalt
2,5tspepper
1sssalvie, tørket eller1 ss merian, tørket

Saltlake til oppbevaring:

1litervann
60grsaltIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1sssukkerIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1stklaurbærblad ­ kan sløyfesIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!

Rødbetsalat

4 porsjoner
8skive(r)syltede rødbeter
0,5stksjalottløk, finhakket
1sspersille, hakket
2tsseterømme
0,25tssalt
0,1tspepper


Annonse



Næringsdeklarasjon for Sylterull med salvie eller timian!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier181.954 109.80Kcal
Protein6.36143.66gram
Karbohydrat0.7416.71gram
Kostfiber0.235.20gram
Fett17.01384.21gram
Mettet fett6.47146.14gram
Salt2.0846.99gram
Pris på oppskriftenKr 5.98Kr 135.07Kroner
Hele oppskriften veier2 259 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Del buklisten i tre lag. Den skal henge samme og kunne dras ut til en lang remse.
2. Legg svorsiden på fjelen. Bruk en skarp kniv og skjær det øverste laget, men skjær ikke helt igjennom når du kommer til enden. Skjær så det andre laget langs med svoren, uten å skjære hull. Dra ut remsen.
3. Dryss krydderblandingen jevnt over hele kjøttstykket. Rull sammen, start rullingen fra motsatt side av svoren slik at den kommer ytterst. Surr rullen med bomullstråd og pakk den fast inn i et kjøkkenhåndkle eller lignende. Surr på nytt med bomullstråd.

4. Legg sylterullen i kokende vann, kok opp og la den trekke på 80°C i 1 1/2 - 2 timer. Trekketiden er avhengig av tykkelsen på rullen.
5. Legg rullen i press. Hvis du ikke har syltepresse, kan du legge rullen på et brett. Legg så over et nytt brett med f.eks. noen murstein eller en kjele med vann, ca. 6 kg. Begynn gjerne med en vekt tilsvarende 3 kg og øk presset etter hvert i løpet av en time. La rullen stå til den er blitt helt kald eller natten over.

Server sylterull som en av julens pålegg til frokost eller lunsj.

Tips:
Salvie eller timian kan erstattes med allehånde, ingefær og nellik. Se egen oppskrift.

Saltlake til oppbevaring:
Rør salt og sukker ut i kaldt vann. I denne laken kan ruller og sylte oppbevares inntil 10 dager på et kjølig sted.

Rødbetsalat
1. Skjær røbetskivene i tynne staver. Rens og finhakk sjalottløken.
2. Blad sammen rødbeter, løk og persille, tilsett rømme og smak til med salt og pepper. Server rødbetsalat til sylterull.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 20488)
Kategori: Pålegg
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2005-10-15
Oppdatert dato:2005-10-15
Lesere: 4478 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Buklistsylte.Buklistsylte.
Denne retten har 94,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sylterull.Sylterull.
Denne retten har 377,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 35,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hodesylte 2.Hodesylte 2.
Denne retten har 140,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,41.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tradisjonsrik sylte.Tradisjonsrik sylte.
Denne retten har 202,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 27,28.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sylteflesk 3.Sylteflesk 3.
Denne retten har 94,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sylterull med salvie eller timian.Sylterull med salvie eller timian.
Denne retten har 181,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ribbesylte.Ribbesylte.
Denne retten har 340,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 31,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Buklistsylte - Grunnoppskrift.Buklistsylte - Grunnoppskrift.
Denne retten har 76,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Buklistsylte 2.Buklistsylte 2.
Denne retten har 58,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Italiensk salat til 1.Italiensk salat til 1.
Denne retten har 69,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.