Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Thanksgiving-kalkun med løk og selleristuffing




Thanksgiving-kalkun med løk og selleristuffing oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Her er oppskrift på alt du trenger til Thanksgiving-kalkunen; stuffing, søtpoteter, potetmos, tranebærsaus og fløtesaus.

Oppskriften inneholder 136 Kalorier, 12 g Karbo, 9 g Protein og 6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk, Selleri, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
5,5kgkalkun
1dashsmør til pensling
salt og kvernet pepper

Løk og selleristuffing:

2stkløk, grovhakket
4stang(stenger)selleri, grovhakket
300grsjampinjong
250grsmør
1bunt(er)bladpersille, finhakket
4sshakket, fersk basilikum eller 2 ss tørket
4sshakket, fersk salvie eller 2 ss tørket
2sspaprikapulver
1tsmuskat, revet
1stkloff i terninger (daggammelt brød)
salt og kvernet pepper

Søtpoteter:

3stk storsøtpoteter
200grsmør
1,25dlbrunt sukker
0,75dlvann

Hjemmelaget potetmos:

Ca 15stkpoteter
100grsmør
Ca 1,5dlfløte
salt og kvernet pepper

Tranebærsaus:

0,75dlvann
200grsukker
1pose(r)tranebær, ca 340g
1stkappelsin, skallet

Fløtesaus:

1,5literkraft (kraft/hønsebuljong og stekesjyen målt opp til riktig mengde)
1,5dlhvetemel
2dlmatfløte , evt. melk eller kremfløte
evt. litt soyasaus
salt og kvernet pepper
noen få dråper sukkerlikør

Smakstilsetning:

2ssportvinsgelé, evt ripsgelé eller 2 ts dijonsennep
2ssportvinsgelé, evt ripsgelé eller 2 ts dijonsennep


Annonse



Næringsdeklarasjon for Thanksgiving-kalkun med løk og selleristuffing!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier136.031 555.09Kcal
Protein9.01103.00gram
Karbohydrat11.80134.90gram
Kostfiber0.9711.09gram
Fett5.6564.59gram
Mettet fett3.3538.30gram
Salt0.313.52gram
Pris på oppskriftenKr 6.74Kr 77.05Kroner
Hele oppskriften veier11 432 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Ta ut innmatsposen og kok kraft til bruk i sausen.

Stuffing:

2. Fres oppdelte grønnsaker, sopp og brødterninger i smør til det er mykt. Stek i flere omganger. Ha blandingen over i en bolle og tilsett krydder. Smak til med salt og pepper. Tilsett litt kraft eller buljong hvis stuffingen er for tørr. Den skal være litt fuktig, men ikke klissete.

Kalkun

3. Fyll kalkunen og bind sammen beina med en bomullstråd. Får du stuffing til overs, kan du steke den i en ildfast form ved siden av.

4. Brett vingespissene bak på ryggen, slik at kalkunen ligger stødig. Pensle den med smør og krydre med salt og pepper.

5. Stek kalkunen i stekeovnen ved 180 °C og hell ca. 2 dl buljong i langpannen (etterfyll om nødvendig). Beregn steketiden til en halv time per kilo, pluss en halv time ekstra når kalkunen er fylt.

6. Øs flere ganger over kalkunen i løpet av steketiden med kraften som danner seg i langpannen. Stikk en spiss kniv inn ved lårfestet. Kommer det ut klar kraft er kalkunen ferdig. La kalkunen ’’hvile’’ 15-20 minutter før den skjæres opp.

Søtpoteter:

7. Skrell søtpoteter og skjær dem i skiver. Kok opp smør, sukker og vann til en lake. Ha i søtpotetene og vend dem i laken. Kok dem møre 15-20 minutter.

Hjemmelaget potetmos:

8. Skrell potetene og del dem i to. Ha kok dem møre. Sil fra vannet (gjem litt til sausen) og damp dem godt. Mos potetene og tilsett smør og fløte. Smak til med salt og pepper. Tilsett om nødvendig mer fløte om mosen blir for tykk.

Tranebærsaus:

9. Kok opp vann og sukker, og tilsett bærene. La det småkoke 5-10 minutter eller til bærene begynner å sprekke. Tilsett revet appelsinskall og sett tilside. Dette kan gjerne lages dagen før.

Fløtesaus:

10. Kok opp kraft og tilsett hvetemel ristet ut i ca. 2 dl vann. La sausen småkoke uten lokk i 5 minutter. Ha i fløte og smak til med soyasaus, salt og pepper. Juster til lysebrun farge med sukkerkulør. Tilsett eventuelt portvinsgelé eller sennep.

Pynt for eksempel fatet med bladpersille, fiken, sharonfrukt, små paprika og papaya. Server kalkunen med søtpoteter, potetmos, kokte gulrøtter, tranebærsaus og fløtesaus.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 23110)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Amerika

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kalkunsatay med couscous.Kalkunsatay med couscous.
Denne retten har 168,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marinert og stekt kalkunfilet.Marinert og stekt kalkunfilet.
Denne retten har 141,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rull av kalkun.Rull av kalkun.
Denne retten har 124,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Stekt kalkun med urter.Stekt kalkun med urter.
Denne retten har 104,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,63.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Urtestekt kalkunfilet på julevis.Urtestekt kalkunfilet på julevis.
Denne retten har 117,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkun juleskinke.Kalkun juleskinke.
Denne retten har 159,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkunburger med spinat.Kalkunburger med spinat.
Denne retten har 105,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt julekalkun.Helstekt julekalkun.
Denne retten har 109,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt kalkun med linsesalat.Helstekt kalkun med linsesalat.
Denne retten har 132,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marinert og fylt kalkunbryst.Marinert og fylt kalkunbryst.
Denne retten har 114,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt Kalkunfilet med rødløksmarmelade.Helstekt Kalkunfilet med rødløksmarmelade.
Denne retten har 102,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,73.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Farsert kalkunfilet.Farsert kalkunfilet.
Denne retten har 117,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkunfilet med druesaus.Kalkunfilet med druesaus.
Denne retten har 109,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Eplebakt kalkunkorv på potetgrateng.Eplebakt kalkunkorv på potetgrateng.
Denne retten har 120,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Julekalkun med stuffing, rotgrønnsaker og gyllen potetmos.Julekalkun med stuffing, rotgrønnsaker og gyl.
Denne retten har 89,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.