Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Varmrøkt ål og fritert østers




Oppskriften inneholder 337 Kalorier, 4 g Karbo, 11 g Protein og 31 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Bløtdyr, Egg, Fisk, Gluten, Melk, Selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2stkål ca 1 kg
4ssgrovt salt
1dashsalt
hvit pepper
100grbøkeflisIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
rødsprit

Fritert østers:

7stkøsters
1,5dlmelk
1stkegg
0,5dlbokkøl
100grgrovt polentamel
100grfint polentamel

Rotgrønnsaker:

110grpersillerot
110grsellerirot
110grpurreløk
110grgulrot
3dlrapsolje
2,5dleplemost
300grsmør
1dashsalt
hvit pepper
50grbladpersille


Annonse



Næringsdeklarasjon for Varmrøkt ål og fritert østers!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier336.802 113.87Kcal
Protein10.7067.16gram
Karbohydrat4.3327.18gram
Kostfiber0.694.33gram
Fett30.55191.74gram
Mettet fett8.4953.29gram
Alkohol0.05 %
Salt1.469.16gram
Pris på oppskriftenKr 17.56Kr 110.21Kroner
Hele oppskriften veier4 393 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Denne oppskriften er utviklet gjennom et samarbeid mellom fire mesterkokker i Østfold. Gjennom prosjekt ”Østfoldmat” arbeides det med å utvikle oppskrifter og matretter som har bakgrunn i lokale mattradisjon og er basert på lokale råvarer. Oppskriften er komponert på råvarer som tradisjonelt har vært i bruk og finnes, høstes eller produseres i distriktet.

Ålen renses og deles i 5 cm lange stykker og snittes lett i ryggen. Vaskes lett og gnis inn med grovt salt. Settes kaldt. Røkeboksen gjøres klar med flis. Ålen vaskes og krydres på nytt med salt og pepper. Ovnen tennes og ålen røkes.

Åpne østersen og tørk av. Sett kaldt. Bland beignet-deigen. Melk, egg og øl blandes i melet til en deig som henger godt sammen, men ikke er for tykk. Sett kaldt en times tid. Østersen dyppes i deigen og stekes raskt i oljen.

Grønnsakene skrelles og deles i terninger på ½ cm, og legges i vann og settes kaldt. Rapsoljen varmes opp. Grønnsakene sauteres lett, eplemost tilsettes og smør røres inn. Smak til med salt og pepper.

På varme tallerkener anrettes grønnsaker og saus. Skinnet tas av ålen. To stykker ål og en østers pr. person anrettes på grønnsaksengen. Dryss over med frisk bladpersille.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13371)
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Norge
Fylke: Østfold
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.








Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.