Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Varmrøykt hjorteflatbiff




Oppskriften inneholder 140 Kalorier, 6 g Karbo, 1 g Protein og 12 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stkhjorteflatbiff
1sssukker
1dashsalt
1dashnykvernet svart pepper
1stkpære
1dltyttebærpuré
2dlskogsopp
1sssjalottløk, finhakket
1ssgressløk, finhakket
15stkstjerneløker
1dlappelsinjuice
1dlolivenolje
1dlseterrømme
1sspersille, finhakket
1ssløpstikke, finhakket
1sssitronsaft
1dasholivenolje eller smør til steking


Annonse



Næringsdeklarasjon for Varmrøykt hjorteflatbiff!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier140.05385.10Kcal
Protein1.323.63gram
Karbohydrat5.8216.00gram
Kostfiber1.524.18gram
Fett12.0533.13gram
Mettet fett3.539.71gram
Salt0.120.33gram
Pris på oppskriftenKr 5.81Kr 15.98Kroner
Hele oppskriften veier1 100 gr totalt gram

Fremgangsmåte:



Renskjær hjorteflatbiffen, og brun den i olivenolje tilsatt smør i en varm panne. Ha på sukker, salt og nykvernet svart pepper. Røyk kjøttet ferdig i en ABU-røyker (et hendig røykeapparat som kan kjøpes i jernvarehandler og sports- og friluftsbutikker). Pass på at det ikke blir for varmt.

Har du ikke en ABU-røyker, gjør en gammel kasserolle samme nytten. Legg ferske einerkvister i bunnen, og en rist over med kjøttet på. Sett kasserollen på stekeplate med høy varme. Når røyk utvikles, trekkes kasserollen av platen. Avkjøl litt, og sett tilbake på den varme platen. Gjenta prosessen fire ganger.

Kjøttet er ferdig når det siver ut litt saft.

Del pæren i 4 deler, og kok dem møre i tyttebærpuré. Stek skogsopp i olivenolje tilsatt litt smør sammen med finhakket sjalottløk. Tilsett gressløk helt til slutt.

Rens hele stjerneløk. Kok dem i appelsinjuice og olivenolje. Smak til med salt.

Bland rømme med persille og løpstikke.

Skjær flatbiffen i fine skiver, og server med stjerneløk kokt i appelsinjuice, tyttebærpærer, skogsoppstuing og urterømme. Alt kan serveres både varmt og kaldt.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 9975)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.








Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.