Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Villgås i sidersaus




Oppskriften inneholder 162 Kalorier, 8 g Karbo, 15 g Protein og 7 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Melk, Spor-av-gjær, Spor-av-melk, Spor-av-soya, Spor-av-sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 6 porsjoner
1stkvillgås
2tssalt
0,5tssitronpepper
Ca 2,5ssmargarin eller smør
Ca 1,5tsrosmarin eller 2 kvaster
2stkchili
4dltørr eplesider
Ca 3,5stkeple, syrlige
2dlcréme fraiche
6porsjon(er)ris


Annonse



Næringsdeklarasjon for Villgås i sidersaus!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier161.701 023.52Kcal
Protein15.0895.45gram
Karbohydrat8.4953.74gram
Kostfiber0.322.03gram
Fett7.4246.97gram
Mettet fett3.1019.62gram
Salt0.523.29gram
Pris på oppskriftenKr 12.74Kr 80.64Kroner
Hele oppskriften veier3 798 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Fjern innmaten. Gni inn gåsen med salt og sitronpepper både inn- og utvendig. Del fuglen slik at brystkjøttet skjæres ut i to hele fileter. Skjær av lårkjøttet men la bena sitte på fuglen.

Smelt matfett og brun kjøttet rundt det hele. Legg det i en gryte. Krydre med rosmarin.

Skyll og ta ut kjernene i chiliene. Skjær i strimler. Legg chilien i gryten. Spe med sider. La det småkoke i 40-50 minutter. Skrell eplene og skjær i terninger. Tilsett eplebitene i gryten når det gjenstår ca 15 minutter av koketiden.

Ta opp kjøttet og skjær det i skiver. Bland sjyen med epler og chili til en jevn saus. Hell tilbake i gryten og tilsett créme fraiche. Smak eventuelt til med salt og pepper. Legg kjøttet tilbake i sausen. Varmes opp.

Serveres med ris og salat.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8062)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.








Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.