Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Villsvinfilet med valnøttsmør




Oppskriften inneholder 119 Kalorier, 4 g Karbo, 9 g Protein og 6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 6 porsjoner
2skive(r)formloff
50grvalnøtter
3kvist(er)timiankvaster eller 1 ts tørket timian
50grsmør
1dashsalt
1dashpepper
1stk filetvillsvinfilet, ca 700 g
1stkløk
1stkgulrot
1ssmargarin eller smør
1tstomatpuré
3dlrødvin
4dlviltkraft eller buljong
1stkpotet, rå
1dashsalt
1dashpepper


Annonse



Næringsdeklarasjon for Villsvinfilet med valnøttsmør!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier119.45386.71Kcal
Protein8.8928.78gram
Karbohydrat4.1913.56gram
Kostfiber0.812.62gram
Fett6.0519.59gram
Mettet fett2.106.80gram
Alkohol1.58 %
Salt0.421.37gram
Pris på oppskriftenKr 16.31Kr 52.80Kroner
Hele oppskriften veier1 942 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Smuldre brødet og mal nøttene. Hakk timianbladene og bland alt med smøret. Smak til med salt og pepper.

Fjern hinner og sener på fileten. Skrell og skjær gulrot og løk i skiver. Fres alt i en panne. Tilsett tomatpuré og rødvin og la alt koke sammen til omtrent halvparten. Tilsett fonden og la det småkoke i ca 5 minutter.

Skrell og riv poteten i sausen. Kok noen minutter. Sil sausen og smak den til.

Gni fileten inn med salt og pepper. Brun den i litt matfett rundt hele og legg den over i en ildfast form.

Smør valnøttsmøret over kjøøttet og sett den i ovn på midterste rille ved 175 C i ca 25 minutter.

La kjøttet hvile under folie i ca 10 minutter før det skjæres opp i ca 1 1/2 cm tykke skiver.

Server med f.eks. potettopper, smørstekt, strimlet savoykål og saus.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10818)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.








Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.