Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Vingelé med bladgull og vaniljekrem




Oppskriften inneholder 167 Kalorier, 19 g Karbo, 2 g Protein og 7 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
3dlsøt vin
5dlvann
1dlsherry
1dlfriskpresset appelsinjuice
1stksitron
180grsukker
17plate(r)gelatin
1 plate bladgull

Vaniljekrem:

2dlmelk
3dlfløte
1stang(stenger)vaniljestang
100grsukker
4stkeggeplommer
20grmaizena


Annonse



Næringsdeklarasjon for Vingelé med bladgull og vaniljekrem!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier166.53412.77Kcal
Protein2.115.23gram
Karbohydrat18.5145.88gram
Kostfiber0.160.40gram
Fett7.1117.62gram
Mettet fett4.2810.61gram
Alkohol2.82 %
Salt0.040.09gram
Pris på oppskriftenKr 7.01Kr 17.38Kroner
Hele oppskriften veier1 983 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Lag vaniljekremen først. Del vaniljestangen på langs og skrap ut margen. Kok opp stangen og margen med melk og fløte. Rør eggeplommer, sukker og maisenna sammen i en bolle. Spe fløtemelken i eggemassen under omrøring. Sil blandingen tilbake i gryten og gi den et oppkok, slik at kremen tykner. Settes til avkjøling.

Lag vingeleen. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann. Kok opp vann, appelsinjuice, sukker og saften fra sitronen. Avkjøl dette litt og smelt i de krystede gelatinplatene. Når laken er lunken, tilsettes sherryen og vinen. Når geleen skal til å stivne, vispes bladgullet inn med en sølvgaffel.

Fyll geleen i en pen form med mønster. Sett den kaldt og la den stivne. Hvelv geleen på et fat.

Server denne eksklusive geleen sammen med vaniljekremen.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8611)
Kategori: Dessert
Land: Norge
Fylke: Aust Agder
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Zabaglione.Zabaglione.
Denne retten har 234,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Martini Rosé-gelé med jordbær og rabarbra med følge av mandelkjeks.Martini Rosé-gelé med jordbær og rabarbra med.
Denne retten har 225,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 26,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tequilamousse.Tequilamousse.
Denne retten har 244,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Martini-dessert.Martini-dessert.
Denne retten har 127,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,63.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rødvinsgelé med råkrem.Rødvinsgelé med råkrem.
Denne retten har 157,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Blåbærgranité.Blåbærgranité.
Denne retten har 50,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,7 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rødvinsgelé med råkrem 3.Rødvinsgelé med råkrem 3.
Denne retten har 170,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,73.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.