Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Wokede skalldyr




Oppskriften inneholder 314 Kalorier, 3 g Karbo, 9 g Protein og 29 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Bløtdyr, Egg, Gluten, Selleri, Skalldyr, Soya, Spor-av-Peanøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
115grakkar
Ca 5stkkamskjell
150grreker
0,5stkeggehivte
1ssmaizena, utrørt i litt vann
Ca 2,5stang(stenger)selleristilker
1stk literød paprika, renset for frø og kjernehusvegger
2stk litegulrøtter
3dlolje
0,5tsfinhakket frisk ingefær
1stkvårløk skåret i små biter
1tssalt
0,5tsbrunt sukker
1sskinesisk risvin eller tørr sherry
1sslys soyasaus
1tsHot bean sauceIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
2sshønsebuljong
noen draper sesamolje til servering


Annonse



Næringsdeklarasjon for Wokede skalldyr!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier313.55736.80Kcal
Protein8.9120.94gram
Karbohydrat2.736.42gram
Kostfiber0.711.67gram
Fett29.3668.99gram
Mettet fett0.130.31gram
Alkohol0.19 %
Salt1.383.24gram
Pris på oppskriftenKr 6.64Kr 15.60Kroner
Hele oppskriften veier940 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Dette er en fargerik og deilig rett fra Sørøst-Kina, med reker, akkar og kamskjell. Akkaren kan erstattes med fisk eller utelates helt.

Åpne akkaren og snitt den i sikksakkmønster innvendig. Skjær akkaren i 1 cm brede stykker. Bløtlegg akkaren i en bolle med kokende vann til alle bitene krøller seg, skyll i kaldt vann og la dem renne av seg.

Del hvert kamskjell i 3-4 skiver. Skrell rekene og del hver i to på langs. Bland kamskjell og reker godt med eggehvite og maisennajevning i en bolle.

Skjær selleri, paprika og gulrøtter i 1 - 2,5 cm tykke skiver.

Varm en wok og ha i oljen. Når den er middels varm, stekes skalldyrene under omrøring i 30-40 sekunder. Ta dem opp med en stor hullsleiv og la dem renne av.

Hell av den overskytende oljen slik at det er igjen ca 2 ss i woken og tilsett grønnsakene sammen med ingefær og vårløk. Stek under omrøring i ca 1 minutt.

Ha skalldyrene tilbake i woken, rør rundt i 30-40 sekunder til og rør inn salt, sukker, vin eller sherry, soyasaus og Hot bean sauce. Tilsett buljongen og rør om i ca 1 minutt. Server dynket med sesamolje.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6585)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Wok
Land: Kina
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.








Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.