Fotograf:Dansukker Pesto kan du lage på andre måter eller evt kjøpe ferdig
Ingredienser
4 porsjoner
Pesto
1/2 l ruccolablader
1 ts kapers
1 dl olje – gjerne olivenolje
2 ts melis
2 ss hvitvinseddik, gjerne hvit balsamico
1 fedd hvitløk
50 g pinjekjerner eller valnøtter
2 ss knust kavring eller brødsmuler
Salt og pepper
Båndspagetti
1–2 squash
2 ss olivenolje
500 g båndspagetti
1 1/2 l vann
Salt og pepper
Fremgangsmåte:
Pesto
Ha alle ingrediensene i en mikser og kjør dem til en jevn masse. Pestoen holder seg ca 1 uke i kjøleskapet.
Båndspagetti
Squashen skjæres i ca 1/2 cm tykke skiver. Stek dem på begge sider i olivenolje på en varm panne, slik at de får farge. Smak til med salt og pepper.
Pastaen kokes ”al dente” i lettsaltet vann. Tilsatt olje. Sil fra vannet og bland pastaen med halvparten av pestoen og den stekte squashen. Resten av pestoen helles over pastaen ved servering. Du kan også bruke andre typer pasta.
Ønsker du en litt magrere variant av pestoen, kan du erstatte halvparten av oljen med vann.