Byrkjedalstunet
Norske mattradisjoner
Bygningene som Byrkjedalstunet holder til i, har opprinnelig vært et ysteri hvor de laget den kjente Byrkjedalsosten.
Produksjonen startet i ca. 1920. På den tiden kom folk med hest og kjerre for å levere melkespannene sine. Byrkjedalstunet ønsker å ta vare på disse verdiene fra en svunnen tid.
Kjøkkenet vårt tilbereder mat etter gamle oppskrifter og på lokalt vis. Kvalitet og håndarbeid er to veiledende stjerner for alle de ansatte på Byrkjedalstunet. Hvor finner du kokker som fremdeles bruker tid på å koke kaffe på kaffekjel, og lager retter fra råvarestadiet?
Vi benytter kun råvarer av høyeste kvalitet, og er spesielt kjent for Herefordoksene våre som vi aler selv, og som går fritt på beitene her i dalen.
Våre berømte kjøttkaker laget av vårt eget kjøtt etter lokal oppskrift, er så populære at vi har dette på menyen hver dag.
Fredag er vår bakedag - da er det anledning for våre gjester å kjøpe nystekte brød rett fra vår vedfyrte bakreovn.
Bakerovnen vår kan også brukes i forbindelse med arrangement på kveldstid.
Kan vi få lov til å friste med for eksempel helstekt indrefilet av Herefordokse som stekes i ovnen midt i restaurasjonen mens gjestene ser på og nyter forretten?
Vårt erfarne kjøkken byr på et rikt utvalg av menyer på dag- og kveldstid, basert på råvarer hovedsakalig fra nærliggende skog-, fjell- og fjordområder.
Be oss om å få tilsendt menyene! Vi skreddersyr alle typer arrangement (alle rettigheter).
Hjertelig velkommen !
Informasjon om Byrkjedalstunet