Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk


Ongajoksetra

Ongajoksetra Villmarkshotell ligger i villmarken, men samtidig bare 25 km fra Alta Flyplass i Finnmark.
Vår vanligste grupper er møter, styremøter, små konferanser og kurs, både fra det offentlige og det private næringsliv. Vi tar også i mot private selskaper. Og mens du bor her kan vi tilby et utvalg av gode aktiviteter!
Fra de første menneskene slo seg ned her, og frem til i dag har det vært naturlig å høste fra naturen og bruke dette i matlagingen. Vi på Ongajoksetra gjør som de første" Altaværingan" og bruker kun råvarer fra naturen, så langt dette lar seg gjøre .

Alta har lange tradisjoner med fiske og fangst og de eldste synlige helleristninger av jakt og fiske er datert til ca 6000 år tilbake. Bruken av råvarer på Ongajoksetra gjenspeiles av disse tradisjonene.

Menyen på Ongajoksetra inneholder mye av det viltet og fisken som har vært i området i alle tider som: Reinsdyr, Elg, Hare, Rype, Storfugl, And, Gås, Laks, Ørret, Røye, Torsk, Steinbit og vår mest sagnomsuste fisk: Kveita.

Vi bruker også lokale råstoffer som bær og sopp fra området her i Alta, og i tillegg bruker vi råvarer som Ur-sau (villsau), Villsvin, Sel og Hval.

Med denne tilgangen på gode råvarer forplikter vi å ta vare på dette. Vår matfilosofi er at all mat skal lages fra grunnen av, med råvarer fra området her i Finnmark.

Vi baker alt av brød og kaker selv. Alt kjøttpålegg, syltetøy, desserter og alle matretter blir produsert her på setra med vårt særpreg i smak og utførelse.

På grunn av at de fleste av disse råvarene er sesongbetonte og ikke kan skaffes hele året, ta kontakt med oss når du skal planlegge menyen for ditt opphold her på Ongajoksetra. Vi vil gjøre vårt ypperste for å skaffe de råvarene du ønsker.

Vårt mål har siden vi startet Ongajoksetra vært - du skal få den beste maten i Nord Norge her hos oss.

Informasjon om Ongajoksetra

Kategori:
Fjellstue
Kjøkken:
Norsk
Oppdatert dato:
04.03.2009
Karakter og besøk
Besøk: 3858.
Karakter er 5 poeng
Satt av 3 brukere.
Sett din karakter!
Velg fra 1 til 6.
1 2 3 4 5 6

Adresse:
Mathisdalen
Sted:
Alta
Mailadresse:
espen@ongajok.no
Hjemmeside:
- Se hjemmeside -

Kommenter gjennom Facebook


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.