Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk


Smalhans

Smalhans er et bydelsspisested man kan dra til for å møte venner, kose seg med familien eller slappe av alene med noe godt å spise og drikke.
Smalhans ligger i Waldemar Thranesgate 10, med inngang i Ullevålsveien. Her har det vært drevet restaurantvirksomhet helt siden 1921, hvor den mest kjente må sies å være Den Grimme Ælling.

Det er enkelt å ta seg til Smalhans, både 21 og 37 bussen stopper like utenfor døren. Smalhans ligger godt plassert i et knutepunkt, noe som er ideelt for alle som vil ha noe kjapt å spise på vei hjem fra jobb, eller kose seg med vennegjengen en tilfeldig kveld.

Bak Smalhans står 3 venner med fartstid fra Palace Grill, Tom Victor Gausdal, Stian Floer og Anders Braathen. Bak grytene har de fått med seg Karla Siverts og foran i salen Terje Wiese.

Begrepet “Smalhans” oppstod i Tyskland på 1600-tallet og kom til Bergen med hanseatene. På nedertysk het det “Smalehans”, på høytysk “Schmalhans”. I Norge fra gammelt av forbinder vi ordet smalhans med å ha det litt trangt i pengekassa.

For oss er smalhans flere ting! Det kan være en enkel dagens rett, å finne gode leverandører som leverer gode kvalitetsvarer til riktig pris, utnyttelse av råvarene, å finne gamle materialer som ingen vil bruke eller det å se verdien i noe som andre tenker å brenne opp

På Smalhans er det derfor mulig å komme for å spise god, sunn hjemmelaget mat til en riktig pris, vi setter opp dagens retter som skal være tilpasset både småbarnsfamilier, foretningslunsjer, studenter, vennegjenger og romantiske middager.

Til lunsj bestiller man i baren og får utlevert drikke, maten kommer kokken ut med når den er klar.
Mellom 16:00 og 18:00 har vi familieservering hvor vi serverer en dagens husmannskost som enten kan spises alene eller bli lagt opp som en familiemiddag.

Mot kvelden legger vi på Smalhans opp til en mer pulserende atmosfære med delte retter, flere smaker, smarte serveringer og gode kombinasjoner. Vi setter sammen rettene for deg, men du kan også plukke fritt fra menyen selv. Tanken er at alle rundt bordet skal dele. Kokkene ut med maten i flere runder slik at det alltid skjer rundt bordet.

Smalhans er ett sted med fokus på råvarer, det gjelder også på drikkemenyen. Vi har ett stort vinrom i glass hvor vi fyller opp med økologiske, biodynamiske eller natur viner.

På ølsiden har vi med oss Aass, Schous, Ægir og Haandbryggeriet på fat, i tillegg til mye flaskeøl. Vi har selvfølgelig også gode juicer, safter og alkoholfri drikke generelt.

Stedet har ca 80 plasser med sitteplasser i bar og ved langbord og småbord I tillegg har vi et lite rom man kan leie til venninnefest, barnedåp, hyggelig selskap eller fotballkveld med gutta.Informasjon om Smalhans

Kategori:
Spiserestaurant
Kjøkken:
Internasjonalt
Oppdatert dato:
01.03.2018
Karakter og besøk
Besøk: 2084.
Karakter er 3,5 poeng
Satt av 2 brukere.
Sett din karakter!
Velg fra 1 til 6.
1 2 3 4 5 6

Adresse:
Waldemar Thranesgate 10
Postnr:
, 0171
Sted:
Oslo
Telefonnummer:
22696000
Mailadresse:
post@smalhans.no
Hjemmeside:
- Se hjemmeside -

Kommenter gjennom Facebook


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.