Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk


Vognmand Nilsen Restaurant og Bar

Grønlands historie kan vanskelig følges lengre tilbake enn til 1600-tallet, av den enkle grunn at størsteparten av området før dette var dekket av vann.
Da man i 50-årene rev den gamle bebyggelsen på Enerhaugen, kunne man i husveggene finne jernbolter beregnet til fortøyning av båter. Hit gikk altså sjøen i sin tid.
Sakte men sikkert ble mudder fra Akerselva til nytt land. I dette litt sumpaktige området var det grønt og frodig, og stedet fikk derfor navnet Grønland.

En person som levde store del er av sitt liv i området rundt Grønland var Simon Nilsen. Fra 1899 til 1919 arbeidet han hos Frelsesarmeen som vognmand og arbeidsformann. Frelsesarmeen har holdt hus i Urtegata på Grønland siden 1894.

Historien om Vognmand Nilsen begynner den 21. juli 1872 da hans foreldre, fisker Nils August Simensen og Ingrid Aasmundsdatter fikk en sønn som de ga navnet Simon. De var da bosatt i Bohuslän i Sverige.
Næringsgrunnlaget her var jordbruk, fiske og steinindustri. Et næringsgrunnlag som etter hvert brakte familien til Herføl på Hvaler.

I 1894 tok Simon etternavnet Nilsen, og i en alder av 27 år flyttet han til Christiania og fikk arbeid hos frelsesarmeen.
Det tok ikke mange årene før han traff sin hustru Louise Hansine Matilde Andersen, datter av Bagersvend Ludvig Andersen og Andrea Ingebretsen. De giftet seg i 1904 og fikk til sammen 7 barn.

Vognmand Nilsen var en rettskaffen, arbeidsom, troende og edrulig mann. Det er uvisst om det er disse egenskapene som etter 20 år i Frelsesarmeen ga han arbeid hos firmaet ”Andreas Løvlie – Vine og sigarer.”

Selv om vi etablerer en ny restaurant i et nybygd område på Grønland synes vi det er viktig å kunne trekke historien tilbake til tidligere tider og personer som levde og arbeidet på Grønland.
Det forringer heller ikke båndene til fortiden at eierne av restauranten er barnebarn og oldebarn av Vognmand Nilsen

Vi håper at du vil trives hos oss. Vi skal legge all vår energi i å kunne servere vellaget mat i en hyggelig atmosfære slik at du kommer tilbake til oss gang på gang.Informasjon om Vognmand Nilsen Restaurant og Bar

Kategori:
Spiserestaurant
Kjøkken:
Norsk
Oppdatert dato:
22.01.2007
Karakter og besøk
Besøk: 4966.
Karakter er 5 poeng
Satt av 13 brukere.
Sett din karakter!
Velg fra 1 til 6.
1 2 3 4 5 6

Adresse:
Rubina Ranasgt 3
Postnr:
, 0190
Sted:
Oslo
Telefonnummer:
22059200
Mailadresse:
info@vognmandnilsen.no
Hjemmeside:
- Se hjemmeside -

Kommenter gjennom Facebook


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.