Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk


YaYas Restauranter

Ideen til YaYa's startet for en god del år siden, på en hvit sandstrand i tropiske omgivelser, på et sted kalt Railay Beach i Thailand.
Vi hadde på det tidspunktet vært i Thailand et par ganger, besøkt mange ulike steder, også de mest bortgjemte plassene, som stort sett bare kunne oppdages ved hjelp av Lonely Planet guiden.
Overalt satt vi igjen med den samme positive følelsen; hyggelige mennesker, kritthvite strender, krystallklart vann med tropiske fisker, kokospalmer som strakte seg over oss, bungalower lett tilbaketrukket fra stranden, og små hyggelige beach restauranter som serverte en kombinasjon av thailandske og internasjonale retter til svært hyggelige priser.
Der man kunne sitte i timesvis, spise, drikke, lese, spille kort, eller diskutere verdenspolitikk med sidemannen. Deretter begynte ballen å rulle; Hva om vi kunne gjenskape den samme positive, thailandske, avslappede og hyggelige stemningen her hjemme i Norge?!

Våren 2003 reiste vi til Thailand for å hente hjem thailandsk stemning og innredning. I løpet av noen slitsomme uker i stekende varme hadde vi klart å fylle to containere med fire og et halvt tusen meter bambus, møbler, tepper, puter, kunstige trær og planter, juletrebelysning, tallerkner, bestikk etc etc. I tillegg tok vi med en tuk-tuk, et typisk innslag i Bangkoks traffikerte gater.

Yaya's i Vika ble åpnet høsten 2003, Yaya's på Majorstua ble startet i 2006, og i 2010 ble Yaya's Sentrum åpnet. I årene som har gått har det blitt en god del turer til Thailand for å supplere mer bambus, møbler og kunstige planter. Folk i Thailand ser ofte litt rart på oss når vi viser bilder fra restaurantene, det er nok ikke hver dag de ser et stykke Thailand i Norge.
Enkelte har til og med kommentert at det nesten ser mer ut som Thailand enn det gjør i Thailand. Det tar vi som en kompliment. Utenfor restauranten på Majorstua står Bobo, en stor elefant i tre.
Bobo veier nesten 800 kilo, vi tror den er den største i sitt slag i området. Bobo har en bror, Gung (reke), han befinner seg på et lager i Bangkok, vi håper å kunne gjenforene de to brødrene en gang fremtiden.

Matrettene på Yaya's er satt sammen av våre thailandske og svenske kokker. Alt er tilpasset en norsk gane, altså ikke for sterkt krydret. Dersom du ønsker maten din krydret litt ekstra, så gi beskjed til servitøren din. All maten lages fra grunnen av, ingenting er ferdig på forhånd.
Målet er at gjestene skal slippe å vente på maten, men dersom det kommer mange gjester samtidig må man beregne noe ventetid. Til gjengjeld skal vi forsøke å servere alle på bordet samtidig, slik at ikke vennene dine har spist ferdig når du får din mat.

Navnet Yaya's kom opprinnelig fra en kamerat av oss som hadde sett navnet på en bar i Thailand, nærmere bestemt på Railay Beach. Vi ble fortalt at navnet betyr "bestemor" på thailandsk. Senere har det vist seg at 'Ya' betyr bestemor, og at YaYa dermed skulle bety BestemorBestemor. Det hersker likevel litt usikkerhet rundt dette i Thailand, og det hele avhenger litt av hvem du spør. Vi mener uansett at navnet har en positiv glød, og vi ser ikke noe problem i å fortsette å kalle vår thailandske bestemor for Yaya, inntil saken blir ytterligere avklart. Så velkommen til vår thailandske bestemor!

Vi håper at du vil trives på YaYa's !Informasjon om YaYas Restauranter

Kategori:
Spiserestaurant
Kjøkken:
Thailandsk
Oppdatert dato:
03.07.2012
Karakter og besøk
Besøk: 14825.
Karakter er 4,6 poeng
Satt av 52 brukere.
Sett din karakter!
Velg fra 1 til 6.
1 2 3 4 5 6

Adresse:
Munkedamsveien 53 B
Postnr:
, 0250
Sted:
Oslo
Telefonnummer:
22837110
Hjemmeside:
- Se hjemmeside -

Kommenter gjennom Facebook


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.