Asparges hører med på denne tiden her i Norge. Den er utrolig god og lett å tilberede. Og akkurat nå finnes den i de fleste matbutikker.
Asparges kan brukes alene som forrett/smårett, som tilbehør i andre retter eller som vanlig grønnsak ved siden av for eksempel grillmat. Det kan og lages suppe a....
Synet av asparges i butikken er synet av vår. Sprø og struttende er den selve symbolet på nytt liv. Og det enkle er ofte det beste: Nykokt - men bare litt - med hollandaisesaus over, eller sammen med nyspikket spekeskinke. Oh la la ........
På ti år har vi tredoblet forbruket av fersk, grønn asparges. Nå er den norske aspargesen moden.
Den norske aspargessesongen varer bare til sankthans. Etterspørselen er større enn produksjonen. Derfor importeres det asparges fra land sør i Europa.....
Tips om tilberedning av asparges fra den digitale plattformen til Electrolux. Her er hemmeligheten å ikke koke den men dampe ller surre i stekepannen.....
Vi lengter etter å kunne plukke det første som spirer av jorden, få det i hus for å tilberede etterlengtede retter. Rabarbra og asparges er det første tegn på sommer. Den norske aspargesen er spesielt god, ikke aller minst fordi vi har lengtet slik etter den. Når asparges blir servert lettkokt med e....
Norsk aspargessesong er fra 17. mai til rundt sankthans. Vi har hatt en jevn økning på rundt 9 % i forbruket de siste årene. Selv om vi ligger i grenselandet for denne produksjonen, anstrenger noen bønder seg for å fremskaffe delikatessen til 17. mai. En delikatesse som er nasjonaldagen verdig.....
Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.