Asparges hører med på denne tiden her i Norge. Den er utrolig god og lett å tilberede. Og akkurat nå finnes den i de fleste matbutikker.
Asparges kan brukes alene som forrett/smårett, som tilbehør i andre retter eller som vanlig grønnsak ved siden av for eksempel grillmat. Det kan og lages suppe a....
Suppe er enkelt og godt, og asparges en god råvare i så tilfelle. Aspargessupper fins både på de eksklusive menyer på finere restauranter til Toro varianten på hyttetur. Og nå tidlig på sommeren her i Norge dukker den norske grønne aspargesen opp. Men den gule/hvite kan kjøpes hermetisk for eksempel....
Vi lengter etter å kunne plukke det første som spirer av jorden, få det i hus for å tilberede etterlengtede retter. Rabarbra og asparges er det første tegn på sommer. Den norske aspargesen er spesielt god, ikke aller minst fordi vi har lengtet slik etter den. Når asparges blir servert lettkokt med e....
Nå på våren så dukker det etter hvert opp frisk asparges i butikkene. Selv om vi ved import har tilgang hele året så vil de norskdyrkede først dukke opp i april/mai/juni. Asparges er veldig godt i smak og kan gjøres veldig enkelt bare lettdampet med smør eller en saus. Eller det kan brukes i en sala....
Synet av asparges i butikken er synet av vår. Sprø og struttende er den selve symbolet på nytt liv. Og det enkle er ofte det beste: Nykokt - men bare litt - med hollandaisesaus over, eller sammen med nyspikket spekeskinke. Oh la la ........
På ti år har vi tredoblet forbruket av fersk, grønn asparges. Nå er den norske aspargesen moden.
Den norske aspargessesongen varer bare til sankthans. Etterspørselen er større enn produksjonen. Derfor importeres det asparges fra land sør i Europa.....
Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.