Gå til forsiden av matoppskrift.no

Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk



Oppskrifter med duer.


Hvit due. Fotograf: Knut Pettersen

Fakta om duer.

Skogsduer er har vært mye brukt som mat opp gjennom årene.
Men det finns både ville og tamme.
Duer er også en delikatesse i andre land og er velkjent i det franske kjøkken. Duer kan også tilberedes tilnærmet som ryper. Duer har mørkt kjøtt og viltsmak. Unge duer er best.

Duer trenger ikke å henge men det gjør ikke noe.
En ringdue veier bare 400 g og bare ca 100-150 g kjøtt kan brukes. Det sier seg selv at det trengs ganske mange til en middag. Det går gjerne en due pr person.

Bruksområde.

Stekt, grillet, sautert
Duer stekes i ovn eller gryte, brukes i feks gryteretter osv.



De mest populære oppskriftene

Verdier pr 100 gr
NavnPoengBildeKcalKarbo(gr)Protein(gr)Fett(gr)
Fylte duer5.2159.43.41111.2
Stekt due4.8149.91.4812.5
Duebryst med skogsopp4.7137.97.49.47.4
Skogdue i kantarell frikassé4.5105.84.87.85.6
Duebryst med varmrøykt sideflesk og parmesan4.31244.18.67.4
Duebryst med kummin4193.57.317.710.3
Duebryst i fløte og rødvin4143.41.811.89.4
Due i soppsaus3174.22.711.712.6
Kokte duer med spinat292.61.87.55.8
Duer med oliven (Pichones con aceitunas)2169.80.81312.4
NavnPoengBildeKcalKarbo(gr)Protein(gr)Fett(gr)






Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.