Oppskrifter med Fasaner.


Fasan.

Fakta om Fasaner.

Stor fugl med en praktfull fjærdrakt. Opprinnelig fra asia. Det er oppdrett av den også.
Fasan er en fugl som finnes vill i deler av Sør Norge, Syd Sverige og store deler av Europa. Regnes som en eksklusiv fugl.
Fasan har lyst kjøtt med mild smak. Ligner på rapphøns. Kjøttet er magert.
Fasan veier fra 0,8 til 1,5 kg. Det blir ca 3-400 g kjøtt.
En fasan kan rekke til 2-6 personer avhengig av størrelse. Det drives og utbredt oppdrett av fasan.



Bruksområde.

Helstekes eller kokes i for eksempel vin. Ellers stort sett som kylling. Bør henges før tillaging.
Bryststykket av fasan er mye brukt i fine retter, og det lages ofte pateer og posteier av fasan.







De mest populære oppskriftene

Verdier pr 100 gr
NavnPoengBildeKcalKarbo(gr)Protein(gr)Fett(gr)
Fasaner i fløtesaus4.8158.40.416.99.9
Fasan med epler4.8192.66.913.912.1
Fasanmousse4.5267.31.710.924.1
Fasan i appelsinsaus4.2115.110.69.52.9
Fasanbryst med sherrysjy og frityrstekte mandelpot3.9113.964.76.3
Stekt fasan3.8163.11.210.111.9
Farsert fasan Belle meunière3.5184.57.316.39.9
Stekt fasan med druer3125.1511.46.6
Fasan à la Kaukasus (Fazan po kackazki)3131.14.511.26.6
Jegerens fasanrett2.7113.70.813.36
Fasan med druer og nøtter2.3181.96.612.111.2
Røket fasantartar23570.214.733
Valloner-fasan2184.40.913.613.9
NavnPoengBildeKcalKarbo(gr)Protein(gr)Fett(gr)






Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.