Mai er uten tvil den store konfirmasjonsmåneden i Norge, og til konfirmasjonen hører de virkelig store festkakene.
De beste kakene får man ved å følge en oppskrift og være nøye med eksakte mål på ingrediensene. Bruk romtempererte egg og stivpisk eggene med sukker før du vender inn melet - da blir....
Når det er duket for fest og man får gjester kan det være lurt å planlegge menyen litt i forveien. Men og andre ting er det greit å ha gjort unna slik at festen og maten er i boks i god tid før selve kvelden. I tillegg til mat er det flere ting som det kan være lurt å sjekke før gjestene er i huset.....
Det er mange måter å dekke ett bord på og mange variasjoner alt etter hva som skal serveres, anledning, årstid, gjester osv. Men noen regler går igjen og disse skal jeg ta for meg her. Når det gjelder farger, duker, pynt osv, så overlater jeg det til andre, men gjør det enkelt og med litt kontraster....
Våren er høysesong for konfirmasjon og brylluper - og andre store selskaper som samler mange mennesker. Det er alltid et spørsmål om hva man skal servere. Det skal gjerne være litt enkelt å tilberede, men det må likevel være festmat. Noe av det enkleste du da kan servere er en stek.....
Nå som tiden til de store selskap og brylluper, konfirmasjoner, høytidsdager er i full gang, kan man gjøre mye selv med enkle midler for å kunne servere en god forrett.....
Til de mange fest og helligdager vi har på våren, er det flott å kunne diske opp med en skikkelig kake. Enten bløtkake eller en annen festkake.....
En suppetallerken er ett tradisjonellt valg til forrett. Og det er enkelt, godt og kan passe til mange forskjellige hovedretter. Og så er det så mange muligheter!....
Til forrett kan man godt velge en varm smårett. Dette er litt mer arbeid og de må som regel lages ferdig rett før servering.....
Salat er en enkel og grei forrett som passer til det meste. Den krever ikke så mye arbeide og man trenger oftest bare enkle råvarer.....
Først og fremst må du ta hensyn til hva gjestene liker og tåler - det gjelder både mat og drikke. Og husk å ha ett alkoholfritt alternativ. Det skal alltid være kaldt vann til rødvin og i tillegg muligheter for mineralvann/brus for de som foretrekker dette.....
Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.