Oppskrifter på syltetøy, marmelade og gele.

Frukt og bær er verdifull mat - i mange tilfeller er jo maten rett og slett gratis. Men disse produktene har, som vi vet, begrenset holdbarhet. De kan mugne, gjære eller råtne dersom vi ikke tar hånd om dem temmelig raskt etter innhøstingen. Sylting er en god og forholdsvis lettvint måte å oppbevare bær og frukt på. Vi kan lage syltetøy av alle dyrkede frukt- og bærslag og av alle spiselige ville bær. Vi kan sylte hvert bærslag alene eller ofte med fordel blande to eller flere slag.

Jordbær

Gode blandinger kan f.eks. være:

  • Rips og bringebær
  • Rips og solbær
  • Hyllebær og bjørnebær
  • Hyllebær og epler
  • Plommer og bringebær
  • Tyttebær og epler
  • Pærer, plommmer og epler, like deler av hvert
Ved sylting ønsker vi å få et holdbart syltetøy som mest mulig minner om friske varer både i smak og utseende. Skal vi oppnå dette, må vi koke frukten så den blir gjennomkokt, slik at mugg- og gjærsopp blir drept. Men kok ikke syltetøyet mer enn nødvendig - og spesielt ikke etter at sukkeret er hatt i. Syltetøy som blir kokt lenge med sukker, blir mørkt og får en stram, sterk smak som minner lite om frisk frukt og bær. Oppbevares syltetøyet i krukker, ikke hermetisk lukket, må vi bruke fra 600 - 800g sukker pr. kg frukt eller bær for holdbarhetens skyld. Ønsker vi å bruke mindre sukker, må vi bruke konserveringsmiddel, 1 ts sorbinsyre eller 1/2 ts natriumbensoat pr. kg bær eller frukt. Men vi vet jo at forbruket av sukker er alt for stort her i landet, derfor er det viktig å bli sitt eget sukkerforbruk bevisst; - også når en sylter, safter o.l. Og smaken på sukker er en vanesak, - bruker en søtt syltetøy til daglig, synes en at det skal være slik. Derfor er det viktig å venne seg til at maten ikke skal smake så søtt.






Snarsylting

Det er om å gjøre å få gjennomkokt bærene raskest mulig. Derfor bør en ikke lage for store porsjoner om gangen, helst ikke over 4 kg. Vi gir bærene et oppkok, helst under lokk. Rør av og til. Rør sukkeret i - og gi det hele et raskt oppkok igjen. Fyll syltetøyet straks på helt rene, varme hermetikkglass. Det er viktig for holdbarheten av dette syltetøyet at arbeidet med påfyllingen går raskt og at syltetøyet hele tiden blir holdt på kokepunktet. Fyll glassene helt fulle så det blir minst mulig luft under lokket, men la det ikke renne over. Lukk glassene med en gang etter hvert som de blir fylt. Pass på at kanten er ren. Legg på gummiring og lokk - og skru metallringen og kjenne om lokket sitter fast.

Gresskar

Sursylting av grønnsaker

Å legge ned grønnsaker i eddiklake, tilsatt forskjellige krydder, er en god måte å oppbevare forskjellige grønnsaker på. De får en frisk smak, og virker appetittvekkende. De grønnsakene som særlig passer til å oppbevare i sur lake, er agurker, gresskar, sylteløk, grønne tomater, rødbeter og forskjellige andre grønnsaker i pickles-blanding (blomkål, aspargesbønner, gulrøtter mm). Her er det viktig å bruke god eddik, og det vanligste er å bruke den som holder 7%. De forskjellige lakene kan også være ypperlige tilsetninger i forskjellige salatdressinger.

Marmelade

Mange bruker ordene marmelade og syltetøy om hverandre men skal man være riktig så er marmelade mer fast i konsistensen enn syltetøy. I marmelade så moses frukten/bær godt slik at det ikke er hele stykker av frukten i marmeladen.
Man kan og ved marmelade blande flere typer bær/frukt sammen. Ved mosing av massen så koker man først frukt/bær bitene i 10 minutter før de kjøres gjennom en kvern, kjøkkenmaskin ol. Så kokes det opp på vanlig måte med sukker og evt. tilsetningsstoffer. Fylles på glass som for syltetøy.

Gele

Ved gele brukes det fruktsaft som er silt. Det er viktig å ha frukt/bær med høyt pektininnhold pga stivning. Som feks rips, stikkelsbær, solbær eller druer. Man kan og tilsette sitronsyre eller saft.

Man renser og kutter opp frukten og skyller den godt. La frukten koke med lite vann under lokk på svak varme. Skal bare være akkurat mør. Koker den i stykker blir saften uklar. Hen så i ett klede til drypping. Den avsilte saften måles og kokes opp med sukker. Tilsett pektin og sitronsyre etter oppskrift. Saften skal koke til geleprøven viser at den er ferdig:

Geleprøven

Ha litt syltetøy på en kald tallerken og la det avkjøle litt. Skyv fra kanten og innover med en kald skje. Overflaten / hinnen skal rynke seg. man kan og dra fingertuppen gjennom saften og det skal ikke løpe sammen etterpå.







Noen gode oppskrifter med bilde


Prøv også Krydret tyttebærsyltetøy med rødvin.Krydret tyttebærsyltetøy med rødvin.
Denne retten har 164,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grunnoppskrift syltetøy.Grunnoppskrift syltetøy.
Denne retten har 157,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rabarbra, vanilje og timutpeppersyltetøy.Rabarbra, vanilje og timutpeppersyltetøy.
Denne retten har 116,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Appelsinmarmelade med vin og pistasjnøtter.Appelsinmarmelade med vin og pistasjnøtter.
Denne retten har 192,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Syltetøy, grunnoppskrift.Syltetøy, grunnoppskrift.
Denne retten har 176,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Squashmarmelade.Squashmarmelade.
Denne retten har 121,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Syltetøy av vannmelon og jordbær.Syltetøy av vannmelon og jordbær.
Denne retten har 158,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,52.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bringebærsyltetøy med stjerneanis og timian.Bringebærsyltetøy med stjerneanis og timian.
Denne retten har 159,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 37,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Plommesyltetøy med mandler.Plommesyltetøy med mandler.
Denne retten har 235,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Blandet sitrusmarmelade.Blandet sitrusmarmelade.
Denne retten har 192,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,9.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Jordbær- og kakaonibssyltetøy.Jordbær- og kakaonibssyltetøy.
Denne retten har 182,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 39,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fersken-Melbasyltetøy.Fersken-Melbasyltetøy.
Denne retten har 155,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Krydret plommesyltetøy.Krydret plommesyltetøy.
Denne retten har 128,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Jordbærmarmelade med balsamico og svart pepper.Jordbærmarmelade med balsamico og svart peppe.
Denne retten har 150,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,79.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tomat- og eplemarmelade med chili.Tomat- og eplemarmelade med chili.
Denne retten har 139,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







De mest populære sylteoppskriftene

Verdier pr 100 gr
NavnPoengBildeKcalKarbo(gr)Protein(gr)Fett(gr)
Rognebærgelé5233.657.90.10
Multesyltetøy4.9Oppskriften har bilde111221.30.9
Gresskarsyltetøy4.8Oppskriften har bilde225.855.70.40.1
Rognebærgele 24.823.830.60.5
Rognebærgelé med eple4.7Oppskriften har bilde166.541.20.10
Rips-/solbærgelé4.736.75.10.90.7
Aprikosmarmelade med appelsiner4.5182.444.40.50.1
Dronningsyltetøy 24.5160.136.90.70.4
Rått multesyltetøy4.5116.223.41.30.9
Tyttebærsyltetøy med epler4.512228.30.40.3
Krydret pæresyltetøy med ananas4.5135.8320.40.1
Tyttebærgelé4.5134.331.40.40.3
Bringebærmarmelade4.5210.2500.60.4
Cocktailbær4.5109.322.80.50
Sursyltede nyper4.5114.526.40.30.2
Rabarbramarmelade med kvann4.5147350.50.1
Tomatmarmelade4.5Oppskriften har bilde199.748.90.40.1
Jordbærmarmelade4.5217.253.50.20.1
Stikkelsbær, kiwi og druemarmelade4.5Oppskriften har bilde142.933.60.50.3
Jordbærmarmelade med balsamico og svart pepper4.5Oppskriften har bilde150.536.20.40.2
Bringebærsyltetøy med stjerneanis4.5Oppskriften har bilde104.722.90.90.3
Tyttebær gele 24.433.55.40.50.5
Eplegele fra Kjetil4.3Oppskriften har bilde36.47.80.20.2
Rognebærgele 34.2201.9500.10
Bitter appelsinmarmelade4.2156.338.50.20
Bjørnebærgele hjemmelagd4.2117.524.710.7
Ripsgelé 24.2425.40.90.9
Stikkelsbærgelè4.131.64.60.70.5
Rørte bringebær4.1152.335.30.70.3
Blåbærsyltetøy4.1Oppskriften har bilde131.828.80.80.7
Blåbærsyltetøy rått4Oppskriften har bilde82.215.80.90.8
Rognebærsyltetøy4285.771.400
Ripsgelé 34179.441.70.60.6
Krydret eplemos4125.4300.20.2
Myntegele4184.645.40.20.1
Aroniasyltetøy416737.60.30
Ripsgelé 44399.810000
Kvedemarmelade4235.657.60.20.2
Aprikosmarmelade med konjakk4265.753.11.10.2
Krekling (Krøkebær)- og tyttebærgelé4184.344.30.30.3
Sitrusmarmelade4187.145.70.40.1
Eplesyltetøy med kanel4Oppskriften har bilde48.910.20.30.2
Bjørnebærsyltetøy med gin4Oppskriften har bilde220.849.50.70.2
Rask kirsebær-ripsmarmelade4164.838.60.60.4
Gresskarmarmelade 14Oppskriften har bilde129.831.40.70.1
Eplesyltetøy med syltesukker4Oppskriften har bilde167.140.90.20.1
Ripssyltetøy3.9176.439.90.80.8
Syltetøy uten sukker3.934.96.80.50.2
Tyttebærsyltetøy 23.9144.833.90.40.4
Kirsebærsyltetøy 33.9Oppskriften har bilde142.434.70.50
Hjemmelaget plommesyltetøy3.8Oppskriften har bilde117.628.20.40.1
Eplegelé3.840.78.70.20.2
Plommemarmelade3.7159.338.80.30.1
Eple- og rognebærsyltetøy3.718745.90.20.1
Jordbærsyltetøy med Sukrin3.7Oppskriften har bilde29.35.60.40.2
Ripsgele3.6Oppskriften har bilde186.743.40.60.6
Nypemos3.6108.424.10.40.3
Eplesyltetøy3.610324.40.20.2
Rabarbrasyltetøy3.5Oppskriften har bilde64.313.80.60.1
Eple-, pære- og plommesyltetøy3.5141.533.80.30.1
Marmelade med kvann og moreller3.5204.850.10.40.1
Syltede små tomater3.523.54.70.40.2
Kvedesyltetøy3.5151.136.10.30.3
Syltetøy av plommer, pærer og epler3.5141.533.80.30.1
Dronningsyltetøy3.5Oppskriften har bilde81160.90.6
Kirsebærsyltetøy 23.5158.7390.40
Blåbærsyltetøy 23.4Oppskriften har bilde109.422.90.80.8
Stikkelsbærsyltetøy3.4175.941.80.40.3
Jordbærsyltetøy3.4148.435.80.30.1
Bringebærsyltetøy3.4139.932.10.80.3
Rognebær- og eplegelé3.3Oppskriften har bilde19.84.20.10.1
Multesyltetøy 33.3147.131.71.10.8
Solbærsyltetøy 23.3213.851.90.30.2
Appelsinmarmelage fra Åsnes3.30
Druegelé3.370.8160.70.2
Tranebærgele(tyttebærgele)3.2Oppskriften har bilde27.740.40.1
Krydret tyttebærsyltetøy3.213531.50.40.3
Jordbærsyltetøy 23.2Oppskriften har bilde230.156.60.20.1
Rabarbrasyltetøy fra Gloppen3.20
Kvede-gelé3.271.115.30.40.5
Tyttebærsyltetøy3.1178.241.80.50.4
Kirsebærsyltetøy3.1162.939.90.40
Kryddergelé3143.534.80.20.1
Marmelade med kanelstang3189.446.70.30
Multesyltetøy 23151.532.91.10.8
Myntegelé av friske blad3201.2500.10
Rognebærmos3101.524.70.10.1
Rabarbrasyltetøy med jordbær399.222.40.60.2
Solbærsyltetøy3178.842.10.60.4
Stikkelsbærgelé 13183.143.80.40.3
Rå aprikosmarmelade3172.440.610.2
Sommersyltetøy3164.638.40.60.4
Urtegelé3213.453.200
Aprikos- og plommesyltetøy3208.650.60.60.2
Melon- og ferskensyltetøy3199411.23.1
Nypegelé3101.823.70.30.2
Rabarbra marmelade3196.747.10.60.1
Tranebærsyltetøy313832.90.20
Syltetøy snarkokt30
Frysetøy358.410.810.4
Blokkebærgelé342.96.30.80.8
Tyttebær- og kreklinggelé337.96.10.60.5
Rabarbra-og ingefærsyltetøy3236.957.80.40.1
Henkogte pærer (hermetiserte)364.514.20.30.1
Bjørnebær syltetøj3169.139.10.90.3
Oxfordmarmelade3160.539.80.20
Alliansesyltetøy3Oppskriften har bilde111.724.30.80.6
Appelsinmarmelade3153.237.20.40.1
Ananas- og rabarbrasyltetøy3199.844.811.5
Søtt Amlasyltetøy (Amla Chhunda)3249.260.40.40.3
Dronningsyltetøy 1318443.40.60.4
Blåbærsyltetøy 33Oppskriften har bilde16738.40.60.6
Grapefruktmarmelade3125.330.80.30
Jordbær-rabarbra marmelade3151.636.20.50.1
Rognebærsyltetøy fra Gloppen30
Grapefrukt marmelade Eldre oppskrift3176.843.90.10
Whisky marmelade3170.741.20.30
Stikkelsbærgelé 23115.926.70.50.4
Syltet Gresskar3Oppskriften har bilde171.342.10.50
Rognebær syltetøy med pærer3204.249.90.20
Hyllbærgele3181.242.90.30.2
Ripsgelé fra Aust Agder3506.41.21.1
Gulrotmarmelade fra Sogn3134.132.30.40.1
Gulrotmarmelade3193.747.40.30.1
Krydderpærer386.7190.40.3
Kryddersquash365.614.210.4
Kryddergresskar37416.60.70.4
Krydret tyttebærsyltetøy 13308.676.700
Krydderferskener381.718.20.70.4
Aprikosmarmelade3274.364.91.40.3
Sitrusmarmelade 73176.743.90.10
Rognebærmarmelade3163.940.40.10.1
Stivt solbærsyltetøy3196.1470.40.3
Syltede kumquats3106.220.71.70.8
Enkel appelsinmarmelade3160.538.90.60.1
Plommesyltetøy med epler og pærer3141.533.80.30.1
Vintermarmelade385.419.40.60.1
Jordbær-bringebærmarmelade3154.536.60.50.2
Rårørte tyttebær3196.346.90.40.3
Råsyltede tyttebær3162.4380.50.4
Jordbær/rabarbra marmelade m/ mynte3147.834.70.60.2
Kirsebær syltetøy av sure bær3162.639.90.40
Syltet kirsebær med rom sukkerfri341.27.90.50
Jordbær gele3189.447.20.10
Gulrotmarmelade 23Oppskriften har bilde168.540.90.40.1
Appelsinmarmelade 2399.823.80.50.1
Gulrotmarmelade 13137.332.90.50.1
Plommesyltetøy med kanel og anis3Oppskriften har bilde237.346.724.2
Sommersyltetøy med bringebær3Oppskriften har bilde145.133.50.80.4
Dronningsyltetøy fra Freia3Oppskriften har bilde110.423.80.80.5
Gresskarsmør3104.524.30.80.1
Dansk Gresskar Marmelade3192.947.20.60.1
Gresskar med ingefær3171.241.90.50.1
Gresskar med kirsebær3150.536.70.60
Kirsebærmarmelade3183.745.20.40
Gulrot- og sitronmarmelade med mynte3192.2470.30.1
Syltetøy av vannmelon og jordbær3Oppskriften har bilde15938.80.40.1
Appelsin og Earl Grey marmelade3Oppskriften har bilde203.949.80.50.1
Sitron-lavendel marmelade3Oppskriften har bilde212.851.60.50.2
Sitron-pepper-basilikum marmelade3Oppskriften har bilde194.646.40.90.2
Syltet Gresskar med chili3Oppskriften har bilde163.540.10.50.1
Rabarbramarmelade3Oppskriften har bilde197.247.70.50.1
Rabarbra- og jordbærsyltetøy3Oppskriften har bilde208.550.70.40.1
Bringebær- og kokossyltetøy3Oppskriften har bilde
Bringebærsyltetøy med ingefær og lime3Oppskriften har bilde138.131.70.80.3
Cumberland syltetøy3Oppskriften har bilde214.850.80.60.5
Dronningsyltetøy med syltesukker3Oppskriften har bilde180.442.40.60.3
Dronningsyltetøy med et hint av lime3Oppskriften har bilde13831.40.70.4
Eple- og plommemarmelade3Oppskriften har bilde153.2370.30.1
Eple-appelsinmarmelade3Oppskriften har bilde170.541.70.30.1
Eplegelé med calvados3Oppskriften har bilde43.67.50.20.1
Jordbær- og rabarbrasyltetøy3Oppskriften har bilde141.533.50.50.1
Eplemos med timian3Oppskriften har bilde163.239.70.20.1
Jordbær- og rabarbramarmelade3Oppskriften har bilde151.536.20.50.1
Jordbærsyltetøy med stjerneanis3Oppskriften har bilde138.833.30.40.2
Nyperosemarmelade3194.448.600
Krydret eple-pære-plommemarmelade30
Sitrusmarmelade/syltetøy334.76.60.90.1
Kirsebær i krydder-eddik382.319.60.50
Kirsebær med gresskar eller melon3150.536.70.60
Kirsebær syltetøy 13158.7390.40
Kirsebær-fersken syltetøy3150.236.60.50
Kirsebær-rips allianse3158.937.20.60.4
Blandet sitrusmarmelade3Oppskriften har bilde192.246.90.40.1
Blandingsmarmelade3Oppskriften har bilde182.144.70.30
Bringebær- og kokossyltetøy3Oppskriften har bilde189.142.90.60.5
Bringebærsyltetøy med syltesukker3Oppskriften har bilde196.146.80.60.2
Bringebærsyltetøy med hele bær3Oppskriften har bilde214.151.50.60.2
Bringebærsyltetøy med lakris3Oppskriften har bilde184.344.40.40.2
Forfriskende eplegele339.18.30.20.2
Søt og syrlig sitrusmarmelade3142.333.60.60.1
Marmelade av appelsin og granateple3156.235.810.6
Rabarbracurd3Oppskriften har bilde146.121.81.95.3
Bringebærsyltetøy med stjerneanis og timian3Oppskriften har bilde159.837.10.80.3
Syltetøy med bringebær og gulrot3Oppskriften har bilde134.231.30.60.2
Appelsinmarmelade med ingefær3Oppskriften har bilde213.852.40.50.1
Blandingsmarmelade med gulrøtter3Oppskriften har bilde214.251.80.70.1
Sitrusmarmelade-23Oppskriften har bilde234.8580.30
Sitrusmarmelade med banan3Oppskriften har bilde191.245.60.80.2
Sitrusmarmelade med whisky3Oppskriften har bilde16939.40.50.1
Ananas-kokos-rommarmelade3Oppskriften har bilde207.140.60.52.8
Appelsincurd enkel3Oppskriften har bilde354.7462.417.9
Appelsingelé enkel3Oppskriften har bilde160.339.30.30
Appelsinmarmelade med sjokolade3Oppskriften har bilde170.234.81.12
Appelsinmarmelade med vin og pistasjnøtter3Oppskriften har bilde192.240.40.91
Aprikos-appelsinmarmelade3Oppskriften har bilde212.546.41.32
Aprikossmør3Oppskriften har bilde201.233.32.26.4
Bananmarmelade3Oppskriften har bilde175.238.611.3
Bjørnebærsyltetøy3Oppskriften har bilde146.132.910.4
Eplesyltetøy med ingefær3Oppskriften har bilde145.335.20.20.1
Fennikel- og pæremarmelade3Oppskriften har bilde129.8310.30.1
Fersken-Melbasyltetøy3Oppskriften har bilde155.836.90.70.2
Gelé laget på juice/vin3Oppskriften har bilde174.331.20.10
Gelé til kjøtt3Oppskriften har bilde210.352.500
Granateple-appelsinmarmelade3Oppskriften har bilde198.7480.60.2
Grapefrukt- og ananasmarmelade3Oppskriften har bilde251.362.30.20
Grapefruktmarmelade med jordbær3Oppskriften har bilde252.162.30.30.1
Grunnoppskrift syltetøy3Oppskriften har bilde157.936.80.70.3
Jamaica Marmelade3Oppskriften har bilde180.4380.50.1
Jordbær- og bananmarmelade3Oppskriften har bilde203.349.70.30.1
Jordbær- og kakaonibssyltetøy3Oppskriften har bilde182.1400.71.8
Jordbær/bringebær-syltetøy med fryste bær3Oppskriften har bilde162.238.70.50.2
Jordbær-kiwimarmelade med grønne pepperkorn3Oppskriften har bilde152.436.20.40.3
Jordbærsyltetøy med syltesukker3Oppskriften har bilde204.650.10.30.1
Jordbærsyltetøy balsamico3Oppskriften har bilde187.944.60.30.1
Jordbærsyltetøy med lavendel3Oppskriften har bilde183.943.90.20.1
Jordbærsyltetøy med Sambuca3Oppskriften har bilde161.4370.30.1
Jordbærsyltetøy med sitron og mynte3Oppskriften har bilde142340.40.2
Kirsebærmarmelade med mørk sjokolade3Oppskriften har bilde219.450.40.61.1
Klementin- og gulrotmarmelade3Oppskriften har bilde202.749.40.50.1
Konjakkssyltede tyttebær3Oppskriften har bilde185.142.40.30.2
Kreolsk appelsinmarmelade3Oppskriften har bilde19.93.90.50
Krydret plommesyltetøy3Oppskriften har bilde128.929.80.60.2
Krydret tyttebærsyltetøy med rødvin3Oppskriften har bilde164.933.30.30.2
Lime- og ingefærmarmelade3Oppskriften har bilde164.939.80.40.2
Limemarmelade3Oppskriften har bilde190.847.30.10
Luksusjordbærsyltetøy3Oppskriften har bilde189.343.80.30.1
Melon- og sitrusmarmelade3Oppskriften har bilde215.853.30.40
Mojitomarmelade3Oppskriften har bilde176.1410.60.2
Morellmarmelade med banan, lime og vanilje3Oppskriften har bilde203.349.90.40.1
Morellsyltetøy med Campari3Oppskriften har bilde222.1530.40
Papaya-/ bringebærsyltetøy3Oppskriften har bilde149.335.40.60.2
Paprika-bringebærmarmelade3Oppskriften har bilde170.9410.60.2
Pasjonscurd3Oppskriften har bilde295.646.92.910.6
Persikomarmelade med hvitvin og vanilje3Oppskriften har bilde155.536.50.60.1
Ferskenmarmelade med mynte3Oppskriften har bilde183.544.60.50.1
Physalismarmelade3Oppskriften har bilde16338.30.80.3
Plommesyltetøy med mandler3Oppskriften har bilde235.1530.81.3
Plommesyltetøy med solbær eller rips3Oppskriften har bilde198.844.90.91.3
Pomelo- og appelsinmarmelade3Oppskriften har bilde168.341.30.30.1
Rabarbra, vanilje og timutpeppersyltetøy3Oppskriften har bilde116.227.30.50.1
Sitronmarmelade med pepper og basilikum3Oppskriften har bilde194.446.40.90.2
Sitrus- og karamellmarmelade3Oppskriften har bilde13030.70.70.1
Sitrusmarmelade med safran3Oppskriften har bilde105.124.50.70.1
Smaken av sommer på glass3Oppskriften har bilde195.946.90.40.3
Sol på glass3Oppskriften har bilde189.2460.50.1
Solbærsyltetøy med rosiner3Oppskriften har bilde195.2450.90.6
Solbærsyltetøy med pærer og kanel3Oppskriften har bilde181.442.20.60.4
Sommerfrisk jordbær- og plommemarmelade3Oppskriften har bilde226.446.91.63.2
Squashmarmelade3Oppskriften har bilde121.128.90.80.1
Syltetøy i mikrobølgeovnen3Oppskriften har bilde185.444.60.50.2
Syltetøy, grunnoppskrift3Oppskriften har bilde17641.50.70.2
Tindved, ingefær og mørk muscovadosyltetøy3Oppskriften har bilde140.43500
Tomat- og eplemarmelade med chili3Oppskriften har bilde139.933.50.40.2
Tomatmarmelade med rosmarin3Oppskriften har bilde131.831.10.60.2
Tomatmarmelade som varmer3Oppskriften har bilde20650.50.40.1
Mormor Ruths salatsolbær3Oppskriften har bilde219.351.70.70.5
Stikkelsbærmarmelade3Oppskriften har bilde216.8520.40.3
Klementinmarmelade3Oppskriften har bilde177.343.20.40.1
Fikenmarmelade av ferske fikener3Oppskriften har bilde115.826.70.60.2
Rabarbramarmelade med ingefær3Oppskriften har bilde202.348.90.50.1
Krydret rabarbragelé3Oppskriften har bilde171.940.70.60.1
Jordbærmarmelade med sitrongress3Oppskriften har bilde91.221.10.50.2
Bringebær- og ripssyltetøy3Oppskriften har bilde91.518.510.6
Rørte bringebær ny3Oppskriften har bilde62.611.910.4
Ripssyltetøy ny3Oppskriften har bilde123.925.811
Bringebærsyltetøy fra Sogn og Fjordane3Oppskriften har bilde129.929.60.80.3
Bringebær- og jordbærsyltetøy3Oppskriften har bilde105.423.90.60.2
Plommesyltetøy enkelt3Oppskriften har bilde106.725.50.40.1
Hjemmelagd fikenmarmelade3Oppskriften har bilde132.531.50.40.2
Pæresyltetøy3Oppskriften har bilde102.923.30.40.1
Stikkelsbærsyltetøy hjemmelaget3Oppskriften har bilde192.545.90.50.3
Rabarbrasyltetøy 22.8Oppskriften har bilde160.838.30.50.1
Rørte blåbær med Sukrin2.7Oppskriften har bilde40.45.90.80.7
Plommesyltetøy2.7150.336.40.40.1
Solbærgelé2.5171.8400.60.5
Rørte tyttebær2.516438.40.50.4
Hermetisering av frukt og bær2.50
Plommesyltetøy med kanelstang2.5Oppskriften har bilde127.330.30.40.1
Eplemarmelade med smak av karamell2.5Oppskriften har bilde146.535.70.20.1
Pæremarmelade med safran og chili2.3Oppskriften har bilde185.244.70.20.1
Eplemarmelade2Oppskriften har bilde167.140.90.20.1
Stikkelsbær syltetøy2179.737.70.40.3
Chiligelé2213.153.100
NavnPoengBildeKcalKarbo(gr)Protein(gr)Fett(gr)







Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.