Vi er så heldige å ha en hageflekk med rabarbra, og stilkene er allerede store. Her er noen av de beste og mest aktuelle oppskriftene som dere trenger eller søker etter ang rabarbra. Og selvfølgelig de tradisjonelle på grøt og suppe.
Nå er ikke alle så heldig å ha rabarbra i hagen, men stilkene....
Akkurat nå er det tid for rabarbra, iallefall her i sør. Og hva er vel ikke som rabarbra som grøt eller suppe til dessert,
eller en varm rabarbrapai en kjølig kveld, eller en myk kake med masse rabarbra inni. Jeg tok utgangspunkt med rabarbra til
kake og pai, og satte sammen dette lille utvalg....
Rabarbra har tradisjonelt vært den første C-vitaminkilden om våren, og en av årets første friske grønnsaker i Norge. Er den ikke stor nok til høsting nå i mai, er det i alle fall ikke lenge før den kan tas inn. Rabarbra har en tjukk og klumpete rotstokk hvorfra det vokser opp et stort blad på en tju....
Jeg har før skrevet om dette sukkeret som er tilsatt bla pektin og sitronsyre, og her er en oppdatering med flere oppskrifter under. Og siden vi er så heldige å ha mye forskjellige bær og frukter i hagen, så prøvde jeg meg på å sylte både rabarbra, moreller, rips, solbær, bringebær samt at stikkelsb....
Allerede nå er våre rabarbra god voksne og strutter nede i hagen. Vo pleier hvert år å lage noen retter med rabarbra i begynnelsen, men så glemmer vi stort sett bort resten av stilkene. De første stilkene har minst oksalsyre og er sprø, mens de som står og vokser lenge blir ganske trevlete. Frem til....
Rabarbra har tradisjonelt vært den første C-vitaminkilden om våren, og en av årets første friske grønnsaker i Norge. Enkelte steder
kan den høstes allerede i april, eller i begynnelsen av mai.....
Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.