Linken til å kjøpe bøkene her virker ikke lenger. Bokkilden har fjernet disse og jeg har ikke fått beskjed om å forandre noe. Beklager dette. Om det dukker opp andre nettbokhandler hvor dette fungerer hos, vil jeg legge det inn så fort som mulig.

Vitamin- og mineralguiden

Vitamin- og mineralguiden Fredrik Paulún er like berømt i Sverige som Fedon Lindberg er berømt i Norge. Han er Sveriges fremste trenings- og kostholdsguru. I samarbeid med Anki Sundin har han nå skrevet et lite oppslagsverk om de små, viktige vitaminene og mineralene, om hvordan de påvirker helsen.

Boken er ikke bare interessant for fitnessbevisste som trenger å justere inntaket av vitaminer og mineraler med navn og virkninger vi andre ikke engang har hørt om. Men også for oss andre som har godt av å oppdatere livsviktig kunnskap.
Hvem har vel hørt om U-vitamin?

Boken gir oss den ferskeste informasjonen om hvordan vitaminer og mineraler fungerer. Det drives i dag en inngående forskning på legemidler og hvordan de samspiller med vitaminer og mineraler. Vår individuelle livsstil gjør at vi har individuelle behov for vitaminer og mineraler, og boken gir en pekepinn på hvilken mat som inneholder hva, og omtaler hvilke mennesker som eventuelt kan trenge å ta kosttilskudd.

I dag setter media fokus på sukker / karbohydrater / insulin. Nå som mange av oss har blitt bevisst insulinets funksjon og mulige skadevirkninger, er det spennende å lese om hvordan enkelte vitaminer påvirker for eksempel insulinfølsomheten. Boken er med andre ord aktuell og viktig for moderne folk flest. Det morsomme er at Fredrik Paulún har klart å gjøre en bok om vitaminer og mineraler til spennende lesning – selv en historiker vil ha litt av hvert å hente i Vitamin- og mineralguiden, der man for eksempel kan lese følgende interessante sak om bly:

Bly har vært kjent i mellom 6000 og 9000 år, og har i historien vært brukt til fremstilling av vannledninger, i kosmetikk og smykker. Dette giftige tungmetallet har til og med vært brukt som legemiddel og som konserveringsmiddel for frukt og oliven. Bly sies å ha vært en bidragende årsak til Romerrikets fall; overklassens spise- og drikkevaner gjorde dem svært utsatt for blyforgiftning.

"En meget fin bok med med bra informasjon ... En god balanse i mengden og kompleksiteten av stoffet, nyttig for de som kan mye, og lettforståelig for nybegynnere. Absolutt anbefalelsesverdig."
Jens Veiersted
Utgitt: 2006
ISBN: 9788202261104
Gruppe: Ernæring og mat/medisin
Klikk her for å kjøpe boken!Annonse

Annonse

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.