Brønnkarse

Bilde av Brønnkarse.

Kalorier og viktig næringsinnhold i Brønnkarse

100 gr/ml inneholder.
DataMengdeEnhet
KJ 48 kilojoule
Kcal 11 kalorier
Protein 1.9 gram
Karbo 1.8 gram
Sukker 0 gram
Kostfiber 1.5 gram
Fett 0.1 gram
Mettet fett 0 gram

Notat


Annonse




Fakta om Brønnkarse.

Brønnkarse (Nasturtium officinale) har en pikant, litt skarp smak, og brukes som krydder og dekorasjon til salater, grønnsaksretter og kjøtt. Brønnkarse spises vanligvis rå, og brukes til å dekorere fat umiddelbart før servering. Brønnkarse er relativt sjelden å finne på markedet i Norge, mens den er ganske vanlig i England og Tyskland. Selges i potte eller avskåret i pakker. Krydderurter er planter hvor blad, stilk eller blomst benyttes til mat eller medisin og har blitt brukt siden tidenes morgen. Vi kjenner til at munkene i middelalderen dyrket urter for medisinsk bruk. Bruksområdet i dag er mest til mat, men i eldre tider mest som medisin. Dill, kruspersille og gressløk har vært de vanligste her i landet, men mange andre spennende krydderurter har etter hvert fått innpass. For å kjenne igjen de forskjellige plantene kan man gni bladene mellom fingrene og den karakteristiske aromaen for planten vil komme frem. Mesteparten av det som omsettes kommer i små potter og selges som ferskt krydder.


Har du prøvd produktet? Sett en karakter da!

1 2 3 4 5 6





Bruksområde for Brønnkarse.

Brønnkarse egner seg best rå og finhakket, feks i salater og supper. Generelt kan krydderurter brukes på mange områder og har ofte som oppgave å gi maten karakter og personlighet. Krydderurtene renses for grove stilker og bladene klippes eller hakkes opp like før bruk og blandes i maten. Mange krydderurter taper smak ved koking og bør derfor tilsettes rett før servering..


Innlagt dato
Oppdatert dato
07.03.2019
Hovedgruppe
Urter. krydder og smakstilsetninger
Undergruppe
Krydderurter og urter
Kilde til Næringsdata
Karakter (Snitt)
5,22 poeng satt av 9 brukere.
Besøk
12367





Noen anbefalte oppskrifter som bruker Brønnkarse som ingrediens

Viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett, protein og karbohydrater pr 100 gram av oppskriften, samt pris. Klikk på oppskriften for å se mer.


OppskriftPoengKCALFettProteinKarboPris
Brønnkarsesuppe med appelsin4.557,782,761,286,44,8
Brønnkarse- og potetsalat3.556,861,741,867,935,77
Flatbrød med grillede pølser og coleslaw2155,0112,115,525,3812,78
Norsk torsk a la Singapore3141,968,1212,64,0310,92
Cæsarsalat med soltørket tomat, kylling og parmesan3181,9611,2212,627,019,76
Sommerens festsalat 23151,0513,015,872,087,69
Marinert kveite3179,4613,6413,70,3918,43
Grønn gumbo334,191,252,811,854,68
Fransk grønn saus3564,4961,091,471,8810,22
Aprikoser og parmaskinke med ingefærdressing3100,883,96,529,2113,91
Sandwich med agurk og karrismør3197,848,464,4924,644,98
Brønnkarsemajones3483,4951,711,462,7715,15
Bruschetta med julepålegg til juletapas3159,245,526,2520,210,26
Sommerens festsalat 13140,0411,95,42,187,63
Brønnkarsesuppe med sitron376,855,091,685,694,65


Annonse









Sammenlign med andre lignende ingredienser! Tilfeldig valgt i samme kategori.

Klikk her for full sammenligning av Brønnkarse med andre ingredienser i samme kategori:

Den enkle tabellen under viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett (gram), protein (gram) og karbohydrater pr 100 gram av ingrediensen. I noen tilfeller pr porsjon.
Bruk denne til å sjekke og sammenligne innholdet i lignende ingredienser.
Ønsker du en større og utvidet sammenligning av ingredienssgrupper, bruk linken over hvor du og kan filtrere, sortere og søke bedre.
MatvarenavnKJKCALFettProteinKarbo
Go-Tan hakket ingefær29670,740,31,412
Hindu dill pose1059253,14,419,955,8
Santa maria oregano 9 gr1101263,134,3926,4
Lotusrot, rå274650,12,611
Merian, tørket1143276712,720,3
Basilikum, rå97230,63,20,4
Brønnkarse, rå48120,11,90
Hindu timian premium1183282,737,49,126,9
Timian, tørket11832857,49,126,9
Hindu timian glass1183282,737,49,126,9
Sar1138271,985,916,7322,3
Santa maria persille1276304,965,526,623,9
Santa Maria basilikum1016242,824,12310,1
Oregano frisk4981205,93,36,6
Koriander, rå98240,52,11,2

Kommenter med hjelp av Facebook



Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.