Gamalost

Bilde av Gamalost.

Kalorier og viktig næringsinnhold i Gamalost

100 gr/ml inneholder.
DataMengdeEnhet
KJ 940 kilojoule
Kcal 221 kalorier
Protein 54 gram
Karbo 0 gram
Sukker 0 gram
Kostfiber 0 gram
Fett 0.6 gram
Mettet fett 0.4 gram



Annonse




Fakta om Gamalost.

Gamalost har vært ystet i landet vårt i århundreder. Dette er en typisk norsk ost. Osten lagres ikke i dag noe særlig. Den er salgbar etter 5 uker. I gamle dager var det en kunst å lage god gammelost. men nå er det meieriene som gjør det. En god ost skal være lys gyllenbrun i fargen, massen skal være grov og saftig. Hvis den lukter vondt er den kommet for langt. Den ha ca 1% fett og ca 50% protein. hvis den blir tørr kan den vikles inn i ett håndkle fuktet med te. Osten bør oppbevares kjølig og godt innpakket.


Har du prøvd produktet? Sett en karakter da!

1 2 3 4 5 6





Bruksområde for Gamalost.

Gamalost spises naturell eller med brød.


Innlagt dato
Oppdatert dato
19.05.2022
Hovedgruppe
Melk og melkeprodukter
Undergruppe
Ost generelt
Kilde til Næringsdata
Tines Mediebank
Karakter (Snitt)
5,4 poeng satt av 73 brukere.
Besøk
15184





Noen anbefalte oppskrifter som bruker Gamalost som ingrediens

Viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett, protein og karbohydrater pr 100 gram av oppskriften, samt pris. Klikk på oppskriften for å se mer.


OppskriftPoengKCALFettProteinKarboPris
Karamelliserte bær med godsaker3122,251,817,4317,78,5
Forføreriske godbiter3352,4614,8816,1637,1412,59
Lutefisk med gamalost374,512,858,023,944,54
Marinerte bær med snøfrisk3155,924,545,3822,3111,33


Annonse









Sammenlign med andre lignende ingredienser! Tilfeldig valgt i samme kategori.

Klikk her for full sammenligning av Gamalost med andre ingredienser i samme kategori:

Den enkle tabellen under viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett (gram), protein (gram) og karbohydrater pr 100 gram av ingrediensen. I noen tilfeller pr porsjon.
Bruk denne til å sjekke og sammenligne innholdet i lignende ingredienser.
Ønsker du en større og utvidet sammenligning av ingredienssgrupper, bruk linken over hvor du og kan filtrere, sortere og søke bedre.

Kommenter med hjelp av Facebook



Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.