Gruyere AOP

Bilde av Gruyere AOP.

Kalorier og viktig næringsinnhold i Gruyere AOP

100 gr/ml inneholder.
DataMengdeEnhet
KJ 1660 kilojoule
Kcal 396.7 kalorier
Protein 27 gram
Karbo 1 gram
Sukker 1 gram
Kostfiber 0 gram
Fett 32 gram
Mettet fett 19.2 gram



Annonse




Fakta om Gruyere AOP.

Gruyere er en ost som blir produsert av upasteurisert kumelk. Denne osten stammer fra fjellområdene Gruyere i den fransktalende delen av Sveits. Modningsperioden varer i minimum 3 måneder, og noen ganger helt opp til 1 år i kjellere hvor temperaturen varierer fra 12–20°C. Denne osten er lagret i minimum 5 måneder og er laktosefri.

Smak
Gruyere er en fast ost med karakteristisk smak. Gruyere fremstilles i møllesteinsform. Ostemassen har en elfenbenfarge til svak gul avhengig av kuenes for. Ostemassen har en hullsetting på størrelse med kirsebær. Den er smidig, finkornet og har en fin nøttesmak, og blir sterkere i smaken ved lagring.



Har du prøvd produktet? Sett en karakter da!

1 2 3 4 5 6





Bruksområde for Gruyere AOP.

Gruyere brukes ofte til den populære retten ostefondue. Den smidige, finkornete konsistensen gjør den svært egnet til «dryss» over varme pastaretter og til gratinering av f.eks. fransk løksuppe. Det er en god påleggsost, spesielt til varme ostesmørbrød.


Innlagt dato
Oppdatert dato
15.09.2024
Hovedgruppe
Melk og melkeprodukter
Undergruppe
Ost fast hvitost
Kilde til Næringsdata
Produsent
Oluf LorentzenOluf Lorentsen
Storkjøkken eller dagligvare
Kun storkjøkken
Karakter (Snitt)
3 poeng satt av 1 brukere.
Besøk
2062





Noen anbefalte oppskrifter som bruker Gruyere som ingrediens

Viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett, protein og karbohydrater pr 100 gram av oppskriften, samt pris. Klikk på oppskriften for å se mer.


OppskriftPoengKCALFettProteinKarboPris
Ostefat med milde oster3202,3618,326,882,3414,74


Annonse









Sammenlign med andre lignende ingredienser! Tilfeldig valgt i samme kategori.

Klikk her for full sammenligning av Gruyere AOP med andre ingredienser i samme kategori:

Den enkle tabellen under viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett (gram), protein (gram) og karbohydrater pr 100 gram av ingrediensen. I noen tilfeller pr porsjon.
Bruk denne til å sjekke og sammenligne innholdet i lignende ingredienser.
Ønsker du en større og utvidet sammenligning av ingredienssgrupper, bruk linken over hvor du og kan filtrere, sortere og søke bedre.
MatvarenavnKJKCALFettProteinKarbo
Neufchatel1087259,7923,439,962,94
Manchego Garcia Baquero1707,1140833,54260,42
Danbo Gamle Jens1387331,4926241
Tine Nøkkelost lettere, skorpefri113627216320
Gran Maestre Manchego1882449,7938271
Fontal1495357,328270
Tine Taffel Tomatost1301310,9324240,3
Caciotta1588379,5330261,4
Den blinde Ku, tapasost1739415,6235250
Tine Salatost Ternet Jarlsberg145835127270
Synnøve Prastost 150gr1700406,335220
Synnøve Norsk Emmentaler skivet 150 gr1404335,5526260,1
Manchego Garcia Baquero 3 kg1882449,7938271
Skånaliseter Balder1864445,4938251
Kolonihagen Vesterhavsost1713409,432310,5

Kommenter med hjelp av Facebook



Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.