Holmen crisp erterflatbrød

Bilde av Holmen crisp erterflatbrød.

Kalorier og viktig næringsinnhold i Holmen crisp erterflatbrød

100 gr/ml inneholder.
DataMengdeEnhet
KJ 1576 kilojoule
Kcal 376.7 kalorier
Protein 9 gram
Karbo 82 gram
Sukker 3.6 gram
Kostfiber gram
Fett 1.2 gram
Mettet fett 0.3 gramAnnonse
Fakta om Holmen crisp erterflatbrød.

Flatbrødbakst er håndverk. Før i tiden var flatbrødet like viktig for den norske mattradisjonen som bagetten er for franskmennene. Og ingen var viktigere enn bakstekjerringa. Hun kunne kunsten å kjevle, og var fremfor alt effektiv, noe som gjorde henne ettertraktet rundt om på gårdene. Hulda Garborg, kokebokforfatter og folkloreforkjemper (1862-1934), omtalte flatbrødet som Norges nasjonalbrød. Hun mente at dette ikke bare var sundt med også godt for forbøyelsen og gav tenner som en hest...
Holmen Crisp er vår tids bakstekjerring. I de gamle sagaene og folkeeventyrene er flatbrødet med som en del av fortellingene. Vi gir nytt liv til gamle mattradisjoner. Vårt flatbrød har sine røtter fra Toten og Innlandet.
Erter og spesielt gråerter har vært dyrket i Norge helt tilbake til vikingtiden. De første skriftlige opplysninger om at ertedyrking var vanlig i Norge finnes i Magnus Lagabøters landlov som ble vedtatt i år 1247.
I gamle gravfunn er det funnet flere stekepanner av jern som antas å være fra 600 – 800 årene. Disse ble brukt til å steke brød. At ertermel var en viktig bestanddel i baksten finnes det flere tegn på. Først etter 1500 har det vi kaller flatbrød utviklet seg. På bygdene lags Mjøsa og spesielt Toten ble det dyrket erter, og dette ble malt til ertermel og så ble det erterbrød bakt. Av ertermel bakte de mye ertelefse som ved lagring ble hard. Denne lefsa inneholder mange av de viktigste næringsstoffene, og ikke minst fiber var god å ha som niste når det ble brettet sammen og gode fleskebiter ble lagt i mellom. Den ble lagt direkte i nisteskreppe når det var skogsarbeid og annet tungarbeid som krevde god tilførsel på sunn og energi givende mat. På Toten besto ”mårrabiten” til de som sto for tresking av erterbrød og flesk, og noen ganger med en liten dram til.

Fortsatt er erterbrød eller erterflatbrød like aktuelt, og den gamle mattradisjonen må holdes ved like både som tilbehør til annen mat og som egen rett, her er det bare å bruke fantasien og prøve seg frem.

Holmen Crisp ønsker gjennom sine produkter å videreformidle matkultur gjennom ekte og naturlige produkter basert på gode og sunne råvarer.

Flatt og fleksibelt - Hva ville rømmegrøt og spekemat vært uten flatbrødet? For ikke å snakke om Rakfisk uten Ertebrød! Mange av våre tradisjonsrike matretter assosieres med flatbrødet, men mulighetene er nærmest ubegrensede. Parmesan, Pesto, Brunost, Kaviar, Rømme, Syltetøy – flatbrødet kan benyttes sammen med det meste. Til en god forrett, som tilbehør til hovedmåltidet eller kanskje som en lettvinn snack? Holmen Crisp er en naturlig del av dette mangfoldet. Vi er et av landets mest tradisjonsrike flatbrødprodusenter og verdens eneste leverandør av erterflatbrød.Har du prøvd produktet? Sett en karakter da!

1 2 3 4 5 6Hvor kjøpes Holmen crisp erterflatbrød?

Vi leverer våre baksteprodukter til ASKO Norge. Produktene er i frivillig sortimentet. De vil være å finne i Norgesgruppens butikker, CC Mat på Gjøvik, Lillehammer og Hamar, ICA, Rimi, Coop samt REMA 1000. I tillegg finnes de i mange spesial og delikatesse forretninger.


Innlagt dato
Oppdatert dato
03.12.2019
Hovedgruppe
Kornvarer og kornprodukter
Undergruppe
Knekkebrød flatbrød
Kilde til Næringsdata
Produsent
Holmen CrispHolmen Crisp
Karakter (Snitt)
5 poeng satt av 4 brukere.
Besøk
2226
Hvor kjøpes det?
Vi leverer våre baksteprodukter til ASKO Norge. Produktene er i frivillig sortimentet. De vil være å finne i Norgesgruppens butikker. CC Mat på Gjøvik. Lillehammer og Hamar. ICA. Rimi. Coop samt REMA 1000. I tillegg finnes de i mange spesial og delikatesse forretninger.

Sammenlign med andre lignende ingredienser! Tilfeldig valgt i samme kategori.

Klikk her for full sammenligning av Holmen crisp erterflatbrød med andre ingredienser i samme kategori:

Den enkle tabellen under viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett (gram), protein (gram) og karbohydrater pr 100 gram av ingrediensen. I noen tilfeller pr porsjon. Klikk på varen for å se mer.
Bruk denne til å sjekke og sammenligne innholdet i lignende ingredienser.

Ønsker du en større og utvidet sammenligning av ingredienssgrupper, bruk linken over hvor du og kan filtrere, sortere og søke bedre.

Kommenter med hjelp av Facebook


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.