Linken til å kjøpe bøkene her virker ikke lenger. Bokkilden har fjernet disse og jeg har ikke fått beskjed om å forandre noe. Beklager dette. Om det dukker opp andre nettbokhandler hvor dette fungerer hos, vil jeg legge det inn så fort som mulig.

Allergi/matintoleranse


Allergikokebok for hele familien

Allergikokebok for hele familien

Allergikokebok for hele familien brød, kaker, middager, desserter

Utgitt 2014
Les mer

Glad av mat uten gluten og melk : med stabilt blodsukker

Glad av mat uten gluten og melk : med stabilt blodsukker

Glede rundt mat er mer enn gleden ved å nyte et godt måltid. Mat kan påvirke sinnsstemningen vår og evnen til å takle stress og ubehageligheter. Mange opplever at små plager som bekymring, angst, nedstemthet og lignende forsvinner når de endrer på det de spiser. Å endre på matvaner kan endre hvordan man ser på livet. I denne boka finner du oppskrifter på enkel hverdagsmat som kroppen trives med og som gir overskudd og energi.

Utgitt 2011
Les mer

100% naturlig 50 oppskrifter til bedre helse

100% naturlig 50 oppskrifter til bedre helse

"100% naturlig" er en kokebok for bevisste mennesker som må holde seg borte fra enkelte matvarer, men som samtidig ønsker å fokusere på velsmakende mat og god helse. 50 oppskrifter er naturlig glutenfrie. Mange av disse er uten sukker og gjær, en del av dem også helt uten melk. Tittelen er inspirert av Holmen Crisp sitt Jyttemel, som er 100% naturlig fritt for gluten, og som blir brukt i de fleste rettene.

Utgitt 2010
Les mer

Voksentoppens allergikokebok

Voksentoppens allergikokebok

Voksentoppens allergikokebok brød - kaker - middager - desserter

Utgitt 2009
Les mer

Allergieksplosjonen

Allergieksplosjonen

Boken tar for seg alle typer allergi, forklarer hva som utløser den og hvordan man kan forholde seg til sykdommen. I kapitlene om hver enkelt allergi beskriver forfatteren hvordan man får stilt en nøyaktig diagnose og forklarer de forskjellige behandlingsmetodene. Hun kommer også med tips til hva som kan gjøre hjemmet mest mulig allergifritt. Med ordliste, oversikt over nyttige nettsteder og register

Utgitt 2007
Les mer

Pust!

Pust!

Dette er ei bok om barn i hverdagen. Alle barn har indre trang til aktivitet, også barn med astma og allergi. De voksnes oppgave blir å tilrettelegge for dette både hjemme, i barnehagen og i skolen. I denne boka drøfter forfatteren hva astma og allergi er og hvordan vi kan stimulere barna til fysisk aktivitet og lek både ute og inne.

Utgitt 2000
Les mer

Allergi : svik eller hensiktsmessig forsvarsstrategi?

Allergi : svik eller hensiktsmessig forsvarsstrategi?

Pollenkorn, soppsporer, kakerlakker, midd, kjæledyr, melk, egg og nøtter. Hva har de felles? Er fellesnevneren transport av sykdomsfremkallende mikrober? Har våre infeksjonsforsvar etter millioner av års evolusjon, lært seg å gjenkjenne - ikke bare bakterier og virus - men også proteiner som har ankommet sammen med de skadelige agens? Er disse proteinene dagens allergener? Eller sagt på annen måte: Er dagens allergener "steinalderens" smittekilder? Boken prøver å finne støtte for en slik teori.

Utgitt 2005
Les mer

Allergikokeboken

Allergikokeboken

Boka inneholder mer enn 425 oppskrifter, for dem som er allergiske mot melk, egg, soya, fisk, hvete, gluten, sitronsyre og andre fruktsyrer. Den gir råd om kosthold for dem som lever på begrenset kost, samt en medisinsk orientering om allergi og intoleranse, og mat for små barn. Med registre.

Utgitt 2004
Les mer

Min mat : matbok for allergikere

Min mat : matbok for allergikere

Dette er ei kokebok for matvareallergikere, personer med matvareintoleranse og andre som lager alternativ mat. Kokeboka inneholder over 100 oppskrifter, og forandrer automatisk ingredienser og framgangsmåte ut i fra hva du reagerer på. CD-ROM-en tar også for seg enkel opplæring av skjulte varenavn, samlebetegnelser, produktveiledning, samt gode råd tilknyttet teknikker ved tilberedelse av mat.

Utgitt 2001
Les mer

Mat ved allergi og intoleranse

Mat ved allergi og intoleranse

Boken gir en oversikt over hvilke matsorter som kan regnes som trygge og hvilke man bør holde barnet borte fra ved allergi. Den er delt opp i kapitlene: Mat uten sitrus, Mat uten egg, Mat uten melk og Mat uten gluten, med oppskrifter til hvert kapittel. © FS Informasjonstjenester

Utgitt 2001
Les mer

Matallergi og matintoleranse

Matallergi og matintoleranse

Boka tar for seg de ulike aspektene ved matallergi og matintoleranse. Den tar bl.a. for seg de klassiske allergiske sykdommene, påvisning og behandling av disse, andre former for matallergi, matproblemer hos barn, hvordan man kan forebygge ømfintlighet for mat og behandling av matintoleranse. Med register. © FS Informasjonstjenester

Utgitt 1999
Les mer

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.