![]() |
Allergikokebok for hele familienAllergikokebok for hele familien brød, kaker, middager, desserterUtgitt 2014 Les mer |
![]() |
Glad av mat uten gluten og melk : med stabilt blodsukkerGlede rundt mat er mer enn gleden ved å nyte et godt måltid. Mat kan påvirke sinnsstemningen vår og evnen til å takle stress og ubehageligheter. Mange opplever at små plager som bekymring, angst, nedstemthet og lignende forsvinner når de endrer på det de spiser. Å endre på matvaner kan endre hvordan man ser på livet. I denne boka finner du oppskrifter på enkel hverdagsmat som kroppen trives med og som gir overskudd og energi.Utgitt 2011 Les mer |
![]() |
100% naturlig 50 oppskrifter til bedre helse"100% naturlig" er en kokebok for bevisste mennesker som må holde seg borte fra enkelte matvarer, men som samtidig ønsker å fokusere på velsmakende mat og god helse. 50 oppskrifter er naturlig glutenfrie. Mange av disse er uten sukker og gjær, en del av dem også helt uten melk. Tittelen er inspirert av Holmen Crisp sitt Jyttemel, som er 100% naturlig fritt for gluten, og som blir brukt i de fleste rettene.Utgitt 2010 Les mer |
![]() |
Voksentoppens allergikokebokVoksentoppens allergikokebok brød - kaker - middager - desserterUtgitt 2009 Les mer |
![]() |
AllergieksplosjonenBoken tar for seg alle typer allergi, forklarer hva som utløser den og hvordan man kan forholde seg til sykdommen. I kapitlene om hver enkelt allergi beskriver forfatteren hvordan man får stilt en nøyaktig diagnose og forklarer de forskjellige behandlingsmetodene. Hun kommer også med tips til hva som kan gjøre hjemmet mest mulig allergifritt. Med ordliste, oversikt over nyttige nettsteder og registerUtgitt 2007 Les mer |
![]() |
Pust!Dette er ei bok om barn i hverdagen. Alle barn har indre trang til aktivitet, også barn med astma og allergi. De voksnes oppgave blir å tilrettelegge for dette både hjemme, i barnehagen og i skolen. I denne boka drøfter forfatteren hva astma og allergi er og hvordan vi kan stimulere barna til fysisk aktivitet og lek både ute og inne.Utgitt 2000 Les mer |
![]() |
Allergi : svik eller hensiktsmessig forsvarsstrategi?Pollenkorn, soppsporer, kakerlakker, midd, kjæledyr, melk, egg og nøtter. Hva har de felles? Er fellesnevneren transport av sykdomsfremkallende mikrober? Har våre infeksjonsforsvar etter millioner av års evolusjon, lært seg å gjenkjenne - ikke bare bakterier og virus - men også proteiner som har ankommet sammen med de skadelige agens? Er disse proteinene dagens allergener? Eller sagt på annen måte: Er dagens allergener "steinalderens" smittekilder? Boken prøver å finne støtte for en slik teori.Utgitt 2005 Les mer |
![]() |
AllergikokebokenBoka inneholder mer enn 425 oppskrifter, for dem som er allergiske mot melk, egg, soya, fisk, hvete, gluten, sitronsyre og andre fruktsyrer. Den gir råd om kosthold for dem som lever på begrenset kost, samt en medisinsk orientering om allergi og intoleranse, og mat for små barn. Med registre.Utgitt 2004 Les mer |
![]() |
Min mat : matbok for allergikereDette er ei kokebok for matvareallergikere, personer med matvareintoleranse og andre som lager alternativ mat. Kokeboka inneholder over 100 oppskrifter, og forandrer automatisk ingredienser og framgangsmåte ut i fra hva du reagerer på. CD-ROM-en tar også for seg enkel opplæring av skjulte varenavn, samlebetegnelser, produktveiledning, samt gode råd tilknyttet teknikker ved tilberedelse av mat.Utgitt 2001 Les mer |
![]() |
Mat ved allergi og intoleranseBoken gir en oversikt over hvilke matsorter som kan regnes som trygge og hvilke man bør holde barnet borte fra ved allergi. Den er delt opp i kapitlene: Mat uten sitrus, Mat uten egg, Mat uten melk og Mat uten gluten, med oppskrifter til hvert kapittel. © FS InformasjonstjenesterUtgitt 2001 Les mer |
![]() |
Matallergi og matintoleranseBoka tar for seg de ulike aspektene ved matallergi og matintoleranse. Den tar bl.a. for seg de klassiske allergiske sykdommene, påvisning og behandling av disse, andre former for matallergi, matproblemer hos barn, hvordan man kan forebygge ømfintlighet for mat og behandling av matintoleranse. Med register. © FS InformasjonstjenesterUtgitt 1999 Les mer |
Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.