Linken til å kjøpe bøkene her virker ikke lenger. Bokkilden har fjernet disse og jeg har ikke fått beskjed om å forandre noe. Beklager dette. Om det dukker opp andre nettbokhandler hvor dette fungerer hos, vil jeg legge det inn så fort som mulig.

Lavkarbo


Smart barnemat

Smart barnemat

Dr. Fedon A. Lindberg og klinisk ernæringsfysiolog Merete Hansen-Møllerud forteller alt om hva slags mat barna trenger fra de begynner med fast føde og til de blir tenåringer, og om hvordan vi foreldre kan lage den fra bunnen av.
Vi får vite hva et barn trenger for vekst, konsentrasjon og god atferd og for å forebygge livsstilssykdommer i voksen alder, i tillegg til svar på spørsmål som:
Hvor mye fett, protein og karbohydrater skal barnet ha?
Er det virkelig sant at barn ikke skal spise så mye brød? Hva gjør vi med godterier og brus? Boka er full av praktisk informasjon og gode råd til foreldre, og med oppskrifter på alle dagens måltider som er lette å like for hele familien. Et eget kapittel omhandler overvekt hos barn og hva foreldre kan gjøre.

Utgitt 2013
Les mer

Ferry food: Treningssuksess med lavkarbo

Ferry food: Treningssuksess med lavkarbo

Hva har fotballagene Strømsgodset og Odd Grenland, og den svenske skiskytteren Björn Ferry til felles? Jo, de har alle lagt om til et lavkarbokosthold - og resultatet er gull! Ferry la radikalt om matvanene sine før OL i 2010, uten å fortelle det til lederne for den svenske skiskyttertroppen. Ved å spise mindre karbohydrater og mer fett opplevde han at energinivået økte, han fikk bedre fettprosent og han sov bedre om natten.
Syv måneder etter at han begynte med lavkarbo, innkasserte Björn Ferry gull under de olympiske vinterlekene i Vancouver. Han tillegger kostholdet sitt mye av æren, og i denne boken deler han både sin egen private historie, samt alle sine favorittoppskrifter. I denne utgaven som er spesielt tilrettelagt for norske forhold får du også 3 bonuskapitler skrevet av Kenn Hallstensen, ernæringsekspert for Odd Grenland og Strømsgodset. Hallstensen forteller blant annet suksesshistorien til disse lagene som, etter å ha lagt om til lavkarbo, møtte hverandre i semifinalen i Cupen i 2010. Strømsgodset tok gull det året. Vil du ha bedre utbytte av treningen? Forbedre resultatene?
Denne boken kan gi deg ny kunnskap og inspirasjon til et bedre kosthold og bedre treningsresultater.

Utgitt 2011
Les mer

Kakefest

Kakefest

Kaker, konfekt, småbakst, dessert og drikke - alt uten sukker og mel Over 50 oppskrifter på fantastiske fristelser med sunne og naturlige søtningsmidler. Prøv alt fra den klassiske bløtkaken med krem og friske bær, muffins med topping, rullekake og skoleboller til biscotti, karameller, sjokoladefondant, ostekake, semifreddo, kakao og lemonade. Med tips og råd om nyttig bakeutstyr, teknikker og oppbevaring, samt viktig informasjon om spesielle lavkarboingredienser. Dr.med. Sofie Hexeberg er lege og kostholdsekspert og forfatteren bak salgssuksessen Frisk med lavkarbo. Hun driver Dr. Hexebergs klinikk og startet i 2012 Lavkarboklubben.no. Birte Storaker er medforfatter på Frisk med lavkarbo - frokost og kostholdsveileder. Kristin Kjellmo Vorkinn er hobbykokk som er oppvokst på gård med tilgang til de beste råvarene. Boken er lekkert illustrert av fotograf Synøve Dreyer.

Utgitt 2012
Les mer

Frisk med lavkarbo, selskap og helg

Frisk med lavkarbo, selskap og helg

Nå er tiden kommet for å invitere til selskap med den beste lavkarbomaten på menyen. Dr. Sofie Hexeberg er tilbake med nok en kokebok.
Denne gangen sammen med kokk Hanne Riise. I denne boken får du alt du trenger for å gjøre selskapet til en smaks- og lavkarbosuksess. Inneholder oppskrifter på forretter, hovedretter, tilbehør og desserter. Buffetforslag og menyforslag. I tillegg kommer en innledende del med Alt du trenger å vite om lavkarbo og alkohol,
Tips til vin, Planlegging, Fakta om lavkarbokosthold og Enkel matlagingsteknikk. Alle oppskriftene er i tillegg til at de er lavkarbo også glutenfrie, sukkerfrie og uten gjær.
Eksempel på oppskrifter i boken: Salat med chevre og stekt spekeskinke, Hvitløk- chili- og ingefærscampi, Fransk oksegryte med blomkålpure,
Innbakt svinefilet med tomatsalat, Hjemmelaget sweet chilisaus, Kylling og chorizospyd, Sellerisalat, Sjokoladedrøm med frossen blåbærkrem, Fransk sjokoladekake, Ostekake med gelelokk og friske jordbær.
Fotografier av Solveig Grande.

Utgitt 2012
Les mer

Bekreftelsen frisk med lavkarbo

Bekreftelsen frisk med lavkarbo

Dr. Hexeberg har hatt enorm suksess med sin lavkarbokost og har solgt over 120 000 bøker om temaet. I den nye boka deler hun historiene til pasienter og mennesker hun har møtt, eller som har kontaktet henne for å fortelle at hele livet deres er forandret. Hun tar for seg en rekke sykdommer og beskriver deres normale forløp og hva pasientene har gjort for å bli friske. Mange av historiene er fortalt med pasientens egne ord. Du kan også lese om lavkarbo og trening, sammenhengen mellom fett og kolesterol, og hva du kan gjøre hvis du ikke går ned i vekt selv om du spiser lavkarbomat. Boka tar for seg følgende sykdommer og plager: - Søvn og søvnproblemer - Migrene og hodepine - Epilepsi - Fedme - Høyt blodtrykk - Diabetes type 1 og 2 - Polycystisk ovariesyndrom (PCOS) og graviditet - Multippel sklerose - Bekhterevs sykdom - Psoriasis - Psoriasisartritt - Leddgikt - Matintoleranse og irritabel tarm - Cøliaki - Crohns sykdom - Ulcerøs kolitt

Utgitt 2012
Les mer

Frisk med lavkarbo. Frokost og lunsj

Frisk med lavkarbo. Frokost og lunsj

Lag den deiligste og sunneste frokosten og lunsjen uten å måtte ty til de evindelige brødskivene eller kornblandingen. Boken inneholder de beste lavkarbooppskriftene på frokost- og lunsjmat. Alt fra grøt, lavkarbobrød, kjeks, vafler, syltetøy og sjokoladepålegg til sandwicher, paier, supper, salater, kyllingnuggets og pizza. * Alle oppskriftene er korn- og glutenfrie, og uten tilsatt sukker og gjær. * I tillegg til 50 oppskrifter får du alt du trenger å vite om hva lavkarbokosthold er, innkjøpsguide, om ingredienser og tips til oppbevaring av niste. * Alle oppskriftene er vakkert illustrert med fotografier til hver oppskrift. Kutt ned på karbohydratene og bli friskere og lettere!

Utgitt 2011
Les mer

Treningssuksess med lavkarbo

Treningssuksess med lavkarbo

Kenn Hallstensen har i mange år gitt kostholdsveiledning til tippeligaklubbene Odd og Strømsgodset. Dette er to mindre klubber i norsk fotballsammenheng, med begrensede økonomiske ressurser.
Med kosthold som et av de mest effektive virkemidlene, kunne Strømsgodsets spillere juble over Cupfinaleseier og kongepokal i fjor.
Årets sesong er også svært god for begge lag som i skrivende stund kjemper i øvre halvdel av tabellen. ?
Jeg er utrolig stolt over hva vi har fått til, og nå presenterer jeg endel av resultatene i boken «Treningssuksess med lavkarbo», sier Kenn Hallstensen.
Boken er basert på bestselgeren «Ferry food», av OL-vinner Björn Ferry som ifjor før OL, i det skjulte, la om kostholdet til LCHF (Low Carb High Fat).

Boken inneholder konkrete treningstips, trenings- og kostholdsprogram, treningsteori og ikke minst inspirerende og velsmakende oppskrifter, satt sammen av lavkarbo-eksperten Cathrine Schück som har skrevet flere bøker ? blant annet «Lavkarbo fra Middelhavet».

Utgitt 2011
Les mer

Mat for livet smart lavkarbo for hele familien

Mat for livet smart lavkarbo for hele familien

Mat for livet er mer enn en vanlig mat- og kokebok. Den er skrevet for deg som tror på kostens helsefremmende effekter og som ønsker å endre kosthold og livsstil for å beholde eller få tilbake din gode helse. I stedet for at du bekymrer deg for maten du bør unngå, inviterer Mat for livet deg til å omfavne sunn mat og såkalt supermat fra hele verden. Ønsk den velkommen som din beste allierte på vei til et langt og sunt liv!
I denne boka lærer du å mestre kost i balanse, et ernærings- og livsstilskonsept som du kan ha glede av resten av livet. Du vil få god hjelp til å oppnå optimal helse og forebygge kroniske sykdommer. Som bonus kan du nyte deilige måltider hver eneste dag!

Utgitt 2011
Les mer

Lavkarbo og matglede kostholdet som gir deg god helse og en slankere kropp

Lavkarbo og matglede kostholdet som gir deg god helse og en slankere kropp

Kostholdet som gir deg god helse og en slankere kropp Har du lyst til å spise sunnere, men lurer på hvordan du får det til i praksis? I denne boken får du både nyttig informasjon, gode tips, og ikke minst over 90 oppskrifter på sunne og smakfulle lavkarboretter for alle anledninger. Matrettene er basert på gode råvarer uten tilsetningsstoffer - dette er ekte skandinavisk lavkarbo på sitt aller beste! Alle klarer å lage rettene i denne boken, her satses det på god hverdagsmat. Forfatteren lege Annika Dahlqvist er en av Skandinavias ledende kostholdseksperter, hun har skrevet boken sammen med sykepleier og matblogger Maria Höglund. Sammen gir de deg oppskriftene på en sunnere og bedre hverdag. Forord av kostholdsekspert og lege Sofie Hexeberg. Lavkarbo & matglede er Skandinavias største lavkarbo-suksess.

Utgitt 2011
Les mer

Lavkarbo fra Middelhavet

Lavkarbo fra Middelhavet

Vil du spise en lettere variant av lavkarbo med mer fisk, olje og grønnsaker er dette boken for deg! Nyere studier viser at både middelhavskostholdet og lavkarbo gir store helsefordeler, så spis deg frisk og slank med det beste av begge verdener. Her er over 70 nydelig retter som går raskt å lage. I tillegg inneholder boken et eget kapittel om de store helsefordelene ved lavkarbo. Disse oppskriftene gir deg den inspirasjonen du trenger for å lage sunnere mat som smaker godt, og som et ekstra bonus vil du også gå ned i vekt.

Utgitt 2011
Les mer

Fristende lavkarbo

Fristende lavkarbo

Enkle og nydelige bakverk du kommer til å elske! Kan man bake søte fristelser som også er sunne? Ja, nå kan du faktisk kose deg med god samvittighet, for i denne boken er alle de 106 oppskriftene både sukkerfrie, glutenfrie og smakfulle. De er også enkle å lage og det er lett å få tak i ingrediensene. - Fristende lavkarbo er en stemningsfull bok, krydret med velskrevne, personlige betraktninger om kjærlighet, familieliv, mat og helse. Cecilie Theiste-Bratli er lærer, skribent, blogger og bakeentusiast. Hun har eksperimentert frem, bakt og servert hjemmelagde fristelser i flere år - til stor glede og nytelse for familie og venner. Nå får vi andre også mulighet til å smake på alle hennes nydelige oppskrifter. Alle fristelsene er illustrert med innbydende bilder, noe som både gjør boken til en praktisk bruksbok og en vakker inspirasjonskilde. cookies - vafler - brød - dessert - cupcakes - snop - knekkebrød - kjeks - kaker - barnebursdag -is - mousse - sjokolade - snacks - pannekaker - muffins - cakepops

Utgitt 2011
Les mer

Matglede med lavkarbo

Matglede med lavkarbo

Er du lei av tamme salater og magre sauser? Har du lyst til å spise sunt, men lurer på hvordan det gjøres i praksis? I Matglede med lavkarbo viser en av Sveriges største helsebloggere, lege Annika Dahlqvist, deg akkurat hvordan du lager velsmakende og sunne retter til små og store anledninger. Med seg på laget har hun matglade Maria Höglund, forfatter av en av Sveriges mest leste matblogger. Sammen har de laget oppskrifter på ikke bare god mat, men også en frisk og sunn hverdag!

Utgitt 2010
Les mer

Frisk med lavkarbo-100 oppskrifter

Frisk med lavkarbo-100 oppskrifter

Hundre herlige oppskrifter til alle dagens måltider, inkl tilbehør, saus, kaker og dessert. Alt du trenger for å legge om til lavkarbo, planlegging, råd og tips. Fire-ukers kom-i-gang-meny. Lag knekkebrød, muffins, omelett, eggepizza, kjøttkaker, thaisuppe og mye mer.

Utgitt 2011
Les mer

Frisk med lavkarbo

Frisk med lavkarbo

Denne boken tar for seg sykdommer som kan komme av dårlig kosthold, samt råd om kostholdsendringer for å bli kvitt sykdommene. Forfatteren forteller også historiene til noen av sine pasienter som har fått et nytt liv ved å følge disse kostholdsrådene. Blant sykdommene som omtales er overvekt og fedme, høyt blodtrykk, diabetes type 1 og 2, svingende blodsukker, sukkeravhengighet, spiseforstyrrelse og hypotereose

Utgitt 2010
Les mer

Lavkarbo raskt og enkelt hele året

Lavkarbo raskt og enkelt hele året

I samme serie som BESTSELGEREN Frisk Juice og Smoothies året rundt. LAVKARBO gir deg 365 velsmakende og næringsriktige retter å velge fra, hver dag hele året. Med LAVKARBO er det enkelt å passe vekten eller gå ned i vekt. Nøkkelen er de "riktige" karbohydratene kombinert med gode proteinkilder og riktig fett. Prøv de velsmakende oppskriftene noen dager og du vil holde blodsukkeret stabilt og slippe søthunger og sultfølelse, og du får mer energi og bedre humør. En ekstra bonus er at med denne maten unngår du å legge på deg, eller du går ned i vekt -- uten kjedelige slankekurer!

Utgitt 2006
Les mer

Lavkarbo

Lavkarbo

Boken inneholder oppskrifter på matretter som inneholder få karbohydrater, og som er sunne og raske å lage. Har register.

Utgitt 2005
Les mer

Etter Atkins og andre lavkarbodietter

Etter Atkins og andre lavkarbodietter

Forfatteren har sett nærmere på forskjellige lavkarbodietter, og hevder at disse ikke er svaret på vekt- og helseproblemer. Han beskriver en diett og kostholdsplan (Claytonplanen) som gjør bruk av såkalte gode karbohydrater, noe som skal gi store helsegevinster. Har register.

Utgitt 2005
Les mer

Lavkarbomat på få minutter

Lavkarbomat på få minutter

Boka inneholder over 150 oppskrifter på raske retter med lavt innhold av karbohydrater og lav GI. Oppskriftene er delt inn i frokost, lunch og middagsretter, og boken inneholder også ukemenyer med referanse til oppskriftene. Etter hver oppskrift følger en handleliste. Har register

Utgitt 2003
Les mer

Atkins for livet

Atkins for livet

Boken inneholder råd og tips om hvordan du skal styre gjennom hverdagens utfrodringer når man spiser med lavt karbohydratinnhold i en verden som går på høyt karbohydratinnhold. Forfatteren presenterer sitt program, som kan følges resten av livet. Boken inneholder 200 menyplaner, 125 oppskrifter på frokoster lunsjer middager og snacks og suksesshistorier med tips som er testet ut av de som har vunnet sin vektkamp. Tester, spørsmål og sjekklister hjelper deg både å nå og å holde dine mål. Med stikkord- og oppskriftsregister.

Utgitt 2003
Les mer

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.