![]() |
Kjøttfrie dagerInspirasjonskokebok for en miljøvennlig hverdag Du kan brette melkekartonger i mange år uten å gjøre stor forskjell. Å kutte ned på kjøttforbruket er det mest effektive miljøtiltaket for en familie. Journalistene og ekteparet Yngve Ekern og Hege Ulstein har sammen med sine to sønner droppet kjøtt på hverdager i flere år.I denne boka deler de sine beste oppskrifter og erfaringer med hvordan man kan spise godt og kjøttfritt i en travel hverdag. Her er enkle og inspirerende oppskrifter basert på grønnsaker, fisk, pasta, gryn og alt som er kjøttfritt, sunt og miljøvennlig. Boka belyser også kjøttindustriens dystre hemmeligheter og lærer oss opp i enkelt og praktisk miljøvern som vi kan gjennomføre hver eneste dag. Dette er en bok uten strenge pekefingre, men med inspirasjon, humor og fakta. Men først og fremst med en masse deilige, kjøttfrie oppskrifter. Utgitt 2012 Les mer |
![]() |
Verdt å Vite om VegetarmatUtgitt 2010 Les mer |
![]() |
Friske vegetariske oppskrifterBoken består av 250 vegetariske oppskrifter som er spesielt utvalgt på grunn av sine helsebringende effekter. Oppskriftene er klassifisert etter hvilke organer eller deler av kroppen de har spesielt god virkning på.Utgitt 2009 Les mer |
![]() |
250 oppskrifterDe vegetariske oppskriftene i denne boken anbefales mot rundt 150 sykdommer og lidelser. De er klassifisert etter hvilke organer eller deler av kroppen de har spesielt god virkning på. Dr. Pamplona-Roger, lege, forsker og ansvarlig for flere vitenskaplige undersøkelser, har sammen med dr. Ester Malaxetxebarria, undersøkt næringsverdien og de forebyggende og helbredende egenskapene i hver oppskrift. Det er med kokkekunst som med samfunnet for øvrig, den blir stadig mer internasjonal. Derfor er oppskriftene i denne boken laget med ingredienser fra hele verden - ingredienser som bidrar til å forebygge, lindre og/eller kurere flere av våre sykdommer. Boken inneholder flere oppskrifter som gjør det enklere å gå over fra kjøttbasert mat til et sunnere kosthold med vegetariske retter.Utgitt 2008 Les mer |
![]() |
Gourmet vegetarEn basiskokebok som inneholder oppskrifter på vegetarretter for forskjellige anledninger. Her finner du snacks og forretter, hovedretter, salater og tilbehørUtgitt 2008 Les mer |
![]() |
Vidunderlig vegetarmatBoka inneholder 112 oppskrifter, med en lett forståelig forklaring av fremgangsmåten for hver oppskrift. Hvert kapittel innleder med en kort innføring i tradisjonell bruk av ingredienser.Utgitt 2007 Les mer |
![]() |
Spis deg yngreInga-Britta Sundqvist er et kjent navn for den som vil leve vegetarisk blant annet gjennom sin Vegetarisk kokebok,som har vært meget populær og som hun også har høstet priser for. I denne nye boken er hennes motto: Spis fargerikt - lev lenger! Dette er noe vi alle vil vite mer om! Og kunnskapen om hvordan spise mat som gjør oss yngre blir formidlet gjennom fristende oppskrifter som gir oss lyst - både til å prøve dem og til å gjøre en innsats for å oppnå det fristende måletUtgitt 2007 Les mer |
![]() |
Velsmakende vegetariskEnkle vegetariske retter for frokost, lunsj og middag Fullspekket med fristende, fargerike, sunne og lettvinte oppskrifter for enhver anledning - fra avslappet søndagsfrokost til elegant middag.Utgitt 2006 Les mer |
![]() |
Frukt, bær og grøntEn delikat og fargesprakende bok om frukt, bær og grønnsaker ? ikke bare de vanlige, men også de mer eksotiske fruktene og grønnsakene som nå er få tak i. Alt er lekkert presentert med flotte bilder. Her finner du mange fristende oppskrifter og eksempler på hvordan du bruker de ulike fruktene og grønnsakene, fakta om næringsinnhold samt hvor du får tak i dem. Denne boken viser til fulle at helse og ernæring hånd i hånd med matglede, og inspirerer deg til å spise god, sunn mat uten å måtte gi avkall på fristende smak eller lukt.Utgitt 2004 Les mer |
![]() |
Grønn matDenne boken inneholder oppskrifter på grønnsaksretter som både kan brukes som hele måltider og som kan kombineres på kryss og tvers.Utgitt 2005 Les mer |
![]() |
Grønne matglederBoken inneholder mer enn 400 moderne oppskrifter på vegetarmat, gradert etter hvor lett eller krevende de er å lage. De baserer seg hovedsakelig på tradisjoner fra middelhavsområdet, men også fra Asia, Nord-Europa og Øst-Europa. Med informasjon om næringsinnhold og de helsemessige fordelene en rekke matvarer har. Har register.Utgitt 2004 Les mer |
![]() |
Damms lille grønneBoka gir råd om hvordan du kan lage vegetarisk mat som inneholder de næringsstoffene som kroppen trenger. Den gir også tips om hvordan oppskriftene kan tilpasses veganere, og har forslag til ekstra ingredienser for den som er altetende. Boka har oppskrifter på ca. 160 retter, både hverdagskost og selskapsretter.Utgitt 2003 Les mer |
![]() |
VegetarmatDenne enkle kokeboken fungerer også som en handleliste. Smartmat-oppskriftene, 36 i alt, bidrar til at det blir like attraktivt å spise middag hjemme som ute på restaurant. Boken åpnes i vifteform og hver side holder en oppskrift/meny.Utgitt 2003 Les mer |
![]() |
VegetarKokeboka inneholder 120 oppskrifter på supper, forretter, snacks, hovedretter og desserter. Med stikkordregister.Utgitt 2004 Les mer |
![]() |
Den store vegetar kokebokenBoka inneholder oppskrifter på snacks og småretter, rikholdige måltider, desserter og drikker. I tillegg inneholder boka informasjon om viktige næringsstoffer for å ha et balansert kosthold og matvaretabeller med mengden av næringsstoffene i en rekke matvarer. Med register.Utgitt 2004 Les mer |
![]() |
Passe grøntRettene i boken er enkle, raske å lage, velsmakende og en fryd for øyet. Her finner du oppskrifter på salater, småretter og supper, grønn fast food, smågodt og desserter. Med register.Utgitt 2003 Les mer |
![]() |
Velsmakende vegetarBoken inneholder oppskrifter på 75 retter med krydder, urter og råvarer fra alle verdenshjørner. Oppskriftene er på alt fra supper og småretter til hovedretter og grill- og festmat. Har menyforlag og register.Utgitt 2003 Les mer |
![]() |
Vegetarisk kokebokEn komplett grunnbok for alle som er interessert i sunn mat og en vegetarisk livsstil. Oppskriftene er gjennomgående enkle og lite fettholdige. Det finnes noen grunnoppskrifter som kan varieres avhengig av hvilke råstoffer man har for hånden. Har register, register ordnet etter kategori og oppskriftsregister.Utgitt 2002 Les mer |
![]() |
Ville planter til mat og gledeDette er en bok om våre vanligste nyttevekster. en innføring i høsting og bruk av naturens spiselige, viltvoksende planter. Hovedvekten er lagt på grønnsakplanter, men også te- og krydderplanter er med. Artsbeskrivelsen inneholder opplysninger om både smak og anvendelse som mat, men også om plantens medisinske og kosmetiske betydning. artene er nøye beskrevet, og det er lagt vekt på at plantene skal være lette å finne og at de vokser i vårt nærmiljø. Forvekslingsarter er også tatt med. Boken inneholder også oppskrifter på bl.a. salater og supper, drikker og desserter. Har litteraturliste, ordforklaringer og register.Utgitt 2002 Les mer |
![]() |
VegetarianKokeboka inneholder 120 oppskrifter på supper, forretter, snacks, hovedretter og desserter. Med stikkordregister. På engelskUtgitt 2001 Les mer |
![]() |
For kropp og sinnBoken inneholder laktovegetariske basisoppskrifter på middagsretter, supper, salater, dressinger og drikke. Her finner du også menyforslag og laktovegetabilsk kostholdslære.Utgitt 2000 Les mer |
![]() |
Grønt og godtBoka inneholder oppskrifter på grønnsakretter, bl.a. supper, salater, forretter, småretter, dip, salsa, retter av poteter, rotfrukter og løk, pasta, pizza, polenta, pannekaker og retter med bønner, ris og couscous. Har stikkordregister.Utgitt 2000 Les mer |
![]() |
VegetarmatBoken inneholder kjøttfrie retter fra hele verden og for alle anledninger, enten det er en avslappet sen frokost, formell middag eller alfrescomat. Grunnteknikken blir forklart ved hjelp av trinn-for-trinn bilder, det gis råd i valg av råvarer og lagring av disse, og oversikt over kjøkkenutstyr og hvordan disse brukes. Med menyforslag og stikkordregister.Utgitt 1999 Les mer |
![]() |
Kristinas besteBoka har oppskrifter på salater, supper, sauser, dressinger, småretter, middagsretter, pastaretter, paier, pizzaer, desserter og kaker. Den gir også tips om ernæring, råstoffer og riktig sammensetning av måltidene. Med register.Utgitt 1998 Les mer |
![]() |
Lindas kokebokBoka inneholder mer enn 300 oppskrifter på vegetarretter: Her er hovedretter, supper, salater, varmretter, sauser, desserter, kaker og kjeks. Dessuten inneholder boka informasjon om ernæring og valg av råvarer. Med stikkordregister. Illustrert.Utgitt 1995 Les mer |
Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.