Linken til å kjøpe bøkene her virker ikke lenger. Bokkilden har fjernet disse og jeg har ikke fått beskjed om å forandre noe. Beklager dette. Om det dukker opp andre nettbokhandler hvor dette fungerer hos, vil jeg legge det inn så fort som mulig.

Vin og vinlegging


Champagne vinen bak glamouren

Champagne vinen bak glamouren

Denne boka handler om champagne, og tar bl.a. for seg champagnesmaking, druesorter, jordsmonn, ulike stilarter og viner, myter, de store champagnehusene og de små produsentene. Forfatteren tar også leseren med på en reise til landsbyene, vinmarkene og de beste parsellene, som avsluttes med en reise til selveste Champagne. Med ordliste, oversikt over årganger og register.

Utgitt 2010
Les mer

Vin-quiz

Vin-quiz

Boken inneholder 144 spørsmål om vin, med tre svaralternativer. Fasiten forteller ikke bare hvilket svar som er riktig, men inneholder korte essays med vinkunnskap. Boken tar for seg druer, viner, vinmarker, vindistrikter og vinland i tillegg til vinhistorie, vinproduksjon og vinpersonligheter

Utgitt 2010
Les mer

Vinferie i Europa

Vinferie i Europa

Det å legge ferien sin til vinproduserende områder har blitt mer og mer populært. I denne boken gir forfatteren deg tips om hvor du bør dra, hvor du bør bo og hva du bør oppleve i de ulike vindistriktene.

Utgitt 2009
Les mer

Norges beste vinkjøp 2010

Norges beste vinkjøp 2010

Suksessen fortsetter! Norges beste vinkjøp 2010 gir en oversiktlig veiledning til det norske vinmarkedet. Denne ypperlige håndboken for alle som er glade i vin, gir deg blant annet dette: ? Norges 500 beste vinkjøp ? De 50 verste! ? Fyldige vinbeskrivelser ? Råd om vurdering av vin og kvalitet ? Trender i tiden ? Kombinasjoner av mat og vin ? Vurdering av de nyeste årgangene

Utgitt 2009
Les mer

Polets 500 beste 2010

Polets 500 beste 2010

Geir Salvesen gir deg alt du trenger for å sikre deg gode vinopplevelser. Du får tips om de aller beste vinene på Polet, hvilke viner som er både rimelige og gode, og hvilke viner som passer til maten du skal lage. Vi blir også presentert for vinmarker og produsenter som forfatteren treffer på sine verdensomspennende reiser. Geir Salvesen forteller mye om nye, hippe vinvalg og nye vinstiler blant vin-avantgardistene. Flere litt sære, men meget gode viner, står ubemerket i hyllene uten at vi vet om dem. Her får du et innblikk i hvilke det er verdt å merke seg. Årets utgave gir deg også informasjon om hvor lenge hver enkelt vin kan lagres. Kapitlene om rosévin, som har fått en ny popularitet, og om pappvin er også sterkt utvidet

Utgitt 2009
Les mer

Verd å vite om vin

Verd å vite om vin

Bokas første del gir en generell innføring i blant annet smak og kvalitet, vinens historie, og kunsten å kombinere mat og vin. I andre del tar forfatterne for seg hele verdens vinproduksjon. Boken inneholder mange faktaopplysninger som kombineres med forfatternes egne erfaringer, og er en håndbok både for nykommeren i vinens verden og den erfarne vinkjenneren.

Utgitt 2009
Les mer

Vinmanual + logg - Vinlogg + manual

Vinmanual + logg - Vinlogg + manual

Dette er en todelt bok. Den første delen er en manual med nyttig informasjon om blant annet vinens historie, druetyper, hvordan man lager vin, vinland og ulike vintyper. Den andre delen er en logg hvor du kan skrive ned dine vinopplevelser.

Utgitt 2009
Les mer

Vinreiser i Europa

Vinreiser i Europa

Denne boken tar for seg åtte europeiske land som produserer vin. 20 reiseruter er beskrevet, og turene går gjennom små landsbyer og områder med vinmarker, som for eksempel Champagne, Rhinen og Andalucía. Reiserutene har kart og informasjon om turenes lengde, beste reisetid og adresser til turistkontorer, vingårder, restauranter, hoteller og stoppesteder.

Utgitt 2009
Les mer

Vin druesorter, produsenter, regioner, anbefalinger, kart

Vin druesorter, produsenter, regioner, anbefalinger, kart

Vin inneholder utførlig informasjon om over 1000 vinprodusenter rundt om i verden. Boken er inndelt etter vindistrikter med utfyllende tekster om druesorter, vinmarker og produsenter, samt detaljerte kart og opplysninger om hver vingård. I tillegg finner du tips om kjøp, lagring og servering av vin, samt om mat som passer til. En internasjonal gruppe vinspesialister anbefaler de beste årgangene

Utgitt 2009
Les mer

Vinskolen

Vinskolen

Boken er skrevet som en praktisk vinskole for nybegynnere og vinelskere på de laveste kunnskapsnivåene. Forfatteren tar blant annet for seg vindruer og vindistrikter rundt om i verden, hvordan man velger gode viner og gjør gode kjøp på restaurant, hvordan man kan lese Vinmonopolets beskrivelser av egne viner, og hvilke glasstyper man trenger til vin.

Utgitt 2008
Les mer

Norges beste vinkjøp 2009

Norges beste vinkjøp 2009

Boken gir en veiledning til det norske vinmarkedet og inneholder blant annet: Norges 500 beste vinkjøp, de 50 verste, vinbeskrivelsene, råd og vurdering, trender i tiden, råd og vink om servering og komposisjoner av mat og vin.

Utgitt 2008
Les mer

Vinlegging for nybegynnere

Vinlegging for nybegynnere

Boka er beregnet på den som er nybegynner når det gjelder vinlegging, og alle oppskriftene er forklart detaljert. Den beskriver trinn for trinn hvordan du lager vin, fra hvilke redskaper du bør bruke til hvordan du koker sukkerlake, justerer væskemengden, tapper om og klarer vinen, tapper vinen på flasker og lagrer vinen.

Utgitt 2007
Les mer

Vinens vinnere 2007

Vinens vinnere 2007

Listen over de 500 beste vinene ? guiden til de beste vinkjøpene
Vintrender i Norge og internasjonalt
De fine ? innsidevin
Mat og vin
Å smake vin
Ulike skoleretninger
Riktige glass
Druer
Viktige årganger
Servering/temperering
Bestselgerlisten i Norge
10 på topp røde
10 på topp hvite


Utgitt 2007
Les mer

Vin

Vin

Boken fungerer som et oppslagsverk med informasjon om over 1000 vinprodusenter. Du får opplysninger om hver region, med druesorter, vinmarker, produsenter og viner, kart og faktaopplysninger om hver vingård, omtaler av vinstiler og smak, hundrevis av viner og de beste årgangene, samt vinanbefalinger fra en internasjonal gruppe spesialister

Utgitt 2006
Les mer

Den lille boken med vintips

Den lille boken med vintips

Femti fakta om vin inneholder nyttige kunnskapsdrypp om alt fra hvordan du lager rødvinseddik til de tre grunnleggende reglene for servering av vin. Her får du råd om vinkjellere og hvilken vin som passer til hva slags mat, samt tips om hva du gjør med den vinen som måtte bli til overs. Her kan du nyte femti fantastiske slurker om rødvin, hvitvin, rosé- og musserende vin. Se også Den lille boken med kaffetips i samme serie

Utgitt 2006
Les mer

Vinens verden

Vinens verden

Boken fører leseren gjennom verdens vinmarker ved hjelp av kart og beskrivelse av landets vinhistorie, druetyper, produsenter og etiketter. Med innledende kapitler om bl.a. vinens verden, vinproduksjon, og bedømming, behandling og servering av vin. Med referanser, stikkord- og kartregister.

Utgitt 2002
Les mer

Norges beste vinkjøp 2006

Norges beste vinkjøp 2006

Boken gir en veiledning til det norske vinmarkedet og inneholder blant annet: Norges 500 beste vinkjøp, de 50 verste, vinbeskrivelsene, råd og vurdering, trender i tiden, råd og vink om servering og komposisjoner av mat og vin. Har register.

Utgitt 2005
Les mer

Glad i vin

Glad i vin

I denne boken finner du alt du trenger å vite om vin, fra vinsmaking, serveringstemperatur og feil ved vinen til hvordan man lager vin og hvilke viner man serverer til ulik mat. Boken inneholder også en liste over anbefalte viner

Utgitt 2005
Les mer

På druen

På druen

Boka gir en utradisjonell innføring i vinens verden. Her får du lære om hvordan du skal smake på vin og hvorfor vinene smaker som de gjør. I tillegg får du også kunnskap om de grunnleggende teknikkene som ligger bak vinproduksjon. Har register

Utgitt 2005
Les mer

Venner, vin og mat

Venner, vin og mat

Kokebok med forslag til 10 festmiddager som er lette å lage. Hver middagsforslag har et eget tema som skifter med årstidene. Til rettene får du tips om hvilke viner som kan kombineres til de forskjellige menyene.

Utgitt 2004
Les mer

Italiensk vin

Italiensk vin

Forfatteren tar for seg det du har mest bruk for å vite om italiensk vin, enten du er på handlerunde, på restaurant eller på tur i Italia. Han presenterer både kjente og ukjente viner og vindistrikt, og forteller også hva hans personlige favoritter er.

Utgitt 2005
Les mer

Norges beste vinkjøp 2005

Norges beste vinkjøp 2005

Boken gir en veiledning til det norske vinmarkedet og inneholder blant annet: Norges 500 beste vinkjøp, de 50 verste, vinbeskrivelsene, råd og vurdering, trender i tiden, råd og vink om servering og komposisjoner av mat og vin. Har register

Utgitt 2004
Les mer

Vin 2005

Vin 2005

Guide med oppdaterte opplysninger om ca. 6000 viner og årganger fra så å si alle verdens vinproduserende land. Alt en trenger å vite for å gjøre et godt valg. Boka inneholder dessuten råd om valg av vin til mat.

Utgitt 2004
Les mer

Vin for alle

Vin for alle

Boka byr på enkel vinkunnskap for folk flest. Den tar for seg alt fra hvordan du holder glasset riktig til hvordan vinen lages. Med ordliste og register.

Utgitt 2004
Les mer

Vin for dummies

Vin for dummies

Boken er beregnet på den som ønsker å ta det første skrittet mot det å bli en vinkjenner. Den forteller hvordan du åpner, serverer og lagrer vinen på riktig måte, hvordan du leser en vinetikett, hvordan du velger riktig vin til ethvert måltid og hvordan du smaker på vinens bestanddeler. Med årgangstabell og stikkordregister.

Utgitt 2004
Les mer

Bordeaux

Bordeaux

Boken gir en framstilling av kulturen, naturen, historien, menneskene og vinen i det franske distriktet. Forfatteren tar med leseren på en reise gjennom regionene mens han presenterer vintyper og personer som har vært med på å sette Bordeaux på kartet. Med oversikt over anbefalte vinslott

Utgitt 2004
Les mer

Vin en veileder for vinelskere

Vin en veileder for vinelskere

Forfatteren beskriver produksjonen av vin, forskjellene på de røde og de hvite druesortene og vinsmaking. Med detaljert beskrivelse over vinregioner i verden, tabeller over årganger og når de bør drikkes, eksperttips til valg av vin og register

Utgitt 2004
Les mer

Vin - helt enkelt

Vin - helt enkelt

Vin - helt enkelt er første bok ut i serien Vin, som presenterer vinglede i en forståelig innpakning. Boken dveler ikke ved sjeldne druer eller vindistrikter, men leder leserene rett på hvordan man vurderer, kjøper og lagrer vin, såvel som hvordan man serverer, smaker og ikke minst, nyter vinen. Alt presentert grundig men ukomplisert, og elegant men usnobbete. Christer Berens har jobbet med vin det meste av livet, og er gjennom radioens P4 kjent for å gjøre vin spennende for folk flest.

Utgitt 2004
Les mer

Vin - til maten

Vin - til maten

Vin nytes aller oftest til måltider, og hvis kombinasjonen av mat og vin er riktig, øker det opplevelsen av begge. Det er ikke tilfeldig at noen viner smaker bedre enn andre til spesielle matretter, og boken gir svarene på hvorfor. I tillegg til grunnleggende kunnskap og nøkler til hvilke typer smak, krydder, karakter og aroma som utfyller hverandre, gis det konkrete eksempler på sikre, vinnende kombinasjoner av mat og vin. Christer Berens krydrer tilslutt det hele med noen av sine egne utvalgte oppskrifter.

Utgitt 2004
Les mer

Italiensk vin

Italiensk vin

Boken innleder med et øyeblikksbilde av italiensk vin. Deretter finner du en historisk oversikt, et kapittel om dyrkingsforhold og fremstilling samt en omfattende gjennomgang av de viktigste druesorter og en presentasjon av den italienske vinloven. Alle italienske vinområder presenteres. For hver region gis en kort introduksjon til klima, geografi og historie. Deretter følger en gjennomgang av regionens viner, druesorter og viktigste produsenter. Har ordliste, litteraturliste og stikkordregister

Utgitt 2003
Les mer

Vinreiser

Vinreiser

I denne boken inviteres leseren på reise gjennom landsbyer og slott, vingårder og vinmarker i 25 av verdens ledende vinregioner. Beretningene skildrer tolv land på fem kontinenter, fra Europas klassiske vinområder til den nye verdens fjerneste utkanter. Hver tur er illustrert med bilder og ledsaget av kart. Har register.

Utgitt 2003
Les mer

Basic vin

Basic vin

Boka forklarer hvordan du kan oppdage vinen, hvordan du kan utforske og gjennkjenne aromaen, beskriver de aromafamiliene som fins og tar for seg 17 forskjellige dufter. Den ser på hvordan du skal forholde deg når du skal kjøpe vin og viser vei i mangfoldet av vinnavn, produsenter og årganger. Har ordliste og register. © FS Informasjonstjenester

Utgitt 2004
Les mer

Egen vin av frukt og bær

Egen vin av frukt og bær

Boken er skrevet for begynnere, og oppskriftene er for 10 liter vin. Med oppskrifts- og stikkordregister.

Utgitt 1997
Les mer

Bølgens vin

Bølgens vin

Boka gir deg grunnleggende kunnskap om vin, og går bl.a. gjennom korrekt vinservering, vinglass, vinsmaking, dekantering, produksjonsprosessen, lagring og årganger. Den presenterer så verdens ledende vindistrikter i Europa, Afrika, Australia, USA, Sør-Amerika og New Zealand. Har register.

Utgitt 2002
Les mer

Mat og Vin

Mat og Vin

Forfatterne har forsøkt å ta for seg alle de viktigste grunntyper av råvarer. De kommer med konkrete forslag til hvilke viner som kan serveres til dem, og ikke minst hvorfor ting passer sammen. Denne boka er både en reiseskildring, en oppskriftsbank og en porsjon vinlære. Det handler om å finne matens og vinens karakter, for deretter å finne koblinger mellom sammenfallende elementer. Med register.

Utgitt 2002
Les mer

Norges beste vinkjøp 2003

Norges beste vinkjøp 2003

Boken gir en veiledning til det norske vinmarkedet og inneholder blant annet: Norges 500 beste vinkjøp, de 50 verste, vinbeskrivelse, råd og vurdering, trender i tiden, råd og vink om servering og komposisjoner av mat og vin. Har register.

Utgitt 2002
Les mer

Pappvinguiden

Pappvinguiden

Guiden inneholder presentasjon av 112 røde og hvite pappviner i Norge. Vinene presenteres med en kort karakteristikk, illustrert med bilder av boksene og med informasjon om pris, varenummer, land, distrikt, druetype og hva slags mat som passer til. Ved hver vin er det også plass til egne notater. Har register.

Utgitt 2002
Les mer

Parker"s wine buyer"s guide

Parker"s wine buyer"s guide

Denne boken gir en vurdering av mer enn 8000 forskjellige viner fra de mest kjente distriktene og gir dem poeng på en skala fra 0 til 100. Har stikkordregister.

Utgitt 2002
Les mer

Vin fra drue til glass

Vin fra drue til glass

Boka gir råd om kjøp, lagring og servering av vin, samt en oversikt over 90 ulike druetyper, inkludert typisk smak og karakteristiske trekk ved 6 vanlige druetyper. Har register.

Utgitt 2002
Les mer

Provence

Provence

Boka forteller om det uberørte Provence, om vinområdene og det lokale kjøkkenet. Første del av boken er en reise gjennom vinregionene fra Nice i øst til Les Beaux i vest. Gjennomgangen av vinområdene ledsages av praktiske oversiktskart og adresser til om lag de 200 av de beste vingårdene. Bokens andre del handler om maten og det provencalske kjøkkenet og inneholder mer enn 80 oppskrifter på noen av de mest klassiske rettene. Har ordforklaringer og stikkordregister.

Utgitt 2001
Les mer

Vin i Spania

Vin i Spania

Boken gir deg utsnitt av vinens historie og et innblikk i vindyrkingen i Spania. Vinproduksjon vil alltid være nøye forbundet med land, folk og skikker, og her får du også et blikk inn i flamencoens smektende rytmer, samt den åndelige arven som hviler over den gamle pilgrimsruten til Santiago de Compostela. Underveis nevnes også det spanske kjøkken. Boken er illustrert med akvareller.

Utgitt 2001
Les mer

Vinlandet

Vinlandet

Boka gir ei framstilling av dei ulike historiske, sosiale, kulturelle og politiske sidene ved vin og vindrikking i Norge. Forfattaren viser korleis såkalla ekspertar har prøvd å overtyde folk om kva dei bør drikke, korleis dei bør drikke og i kva samanhengar det høver seg å drikke vin. Han viser også korleis alkohol generelt, og vin spesielt har vore eit stridstema heilt opp til våre dagar. Har litteraturliste.

Utgitt 2001
Les mer

Italias viner

Italias viner

En oppslagsbok for alle vinelskere på reisen, under smakingen og på innkjøpsturen. Boken inneholder leksikon med gjennomgang av druetyper, viner, produsenter og regioner fra A til Å, historisk presentasjon av verdens eldste vinland, vinordbok med de mest brukte faguttrykkene, alfabetisk liste over samtlige eksisterende DOC- og DOCG-viner, alfabetisk og regional oversikt over IgT-viner.

Utgitt 2000
Les mer

Vin grunnleggende

Vin grunnleggende

Boken gir en kortfattet oversikt over vinens historie, hvor og hvordan den lages, lagring, smak og andre ting som har betydning for vindrikking. Med stikkordregister.

Utgitt 1999
Les mer

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.