Linken til å kjøpe bøkene her virker ikke lenger. Bokkilden har fjernet disse og jeg har ikke fått beskjed om å forandre noe. Beklager dette. Om det dukker opp andre nettbokhandler hvor dette fungerer hos, vil jeg legge det inn så fort som mulig.

Øl og ølbrygging


Øl . Brygging fra hånd til munn

Øl . Brygging fra hånd til munn

Øl er den nye vinen!
Smak forskjell på ulike øltyper. Lær å brygge ditt eget øl.
Dette er boka for alle som har et lidenskapelig forhold til øl. Enten du drømmer om å brygge det perfekte ølet eller ønsker å bli en bedre ølkjenner, gir denne boka deg inspirasjon og kunnskap.
Her presenteres alle hovedtypene av øl, med smak og særtrekk. Pilsner, pale ale, trappist og stout er bare noen av ølene som blir beskrevet. Deretter forklares hjemmebryggingens kunst trinn for trinn: hvilket utstyr du trenger, ingrediensene og selve bryggeprosessen.
Forfatter Thomas Horne og fotograf Colin Eick har reist på kryss og tvers i Norge og samlet oppskrifter, tips og råd fra landets mest kjente bryggere. Her får vi vite noen av hemmelighetene til blant andre Nøgne Ø, Ægir, Lervig og Kinn. Forfatterne har også tatt turen innom Crow Bar og Maaemo i Oslo, som utforsker og serverer nye øltyper, og en håndfull hjemmebryggere.
Boka inneholder 72 oppskrifter på hjemmebrygget øl. Å lage eget øl er verdens beste hobby. Det er enkelt, billig, morsomt og sosialt, og resultatet skaper garantert god stemning!

Utgitt 2013
Les mer

Espens ølsafari

Espens ølsafari

Espens ølsafari er en bok om øl, mat og reise. Det er en opplevelsesbok. Espen tar deg med til noen av de mest populære reisemålene for nordmenn flest, gir tips om bryggerier og puber å besøke, hvilke øl du bør drikke og hva du kan spise til.
Du får oppskrifter på tradisjonell mat som passer til øl, for eksempel gulasj, fish & chips, pølser og haggis. Oppskriftene har Espen fått fra de de mange lokale kneipene han har besøkt. Du får også fakta om øl, historie og geografi. Boka er lettlest, munter og krydret med artige historier og anekdoter.
Biografi:
Espen Smith, Norges ølguru nummer 1, formidler om øl hver dag, året rundt. Han har holdt hundrevis av foredrag og kåserier om å drikke og brygge øl, hva du spiser til øl og hvor du skal reise for å nyte øl. Han underviser ved Norsk Sommelier Utdannelse, ikke helt overraskende med ansvar for fagområdet øl. Han er også konsulent for restauranter og puber og har levert utstyr til mange av de nye mikrobryggeriene i Norge. Det er ikke til å undres over at han stadig dukker opp som ekspertkommentator innen øl i aviser, radio og TV. Espen Smith har tidligere gitt ut Ikke bare øl (2006) og var medforfatter av Ølboka - all verdens øl (2009).

Utgitt 2013
Les mer

Tøff mat pølser og øl

Tøff mat pølser og øl

Boken inneholder oppskrifter med pølse og/eller øl. Forfatteren vise også hvordan man kan lage sine egne pølser. I tillegg finner du faktaopplysninger og historisk informasjon om pølser og øl.

Utgitt 2009
Les mer

Ølboka all verdens øl

Ølboka all verdens øl

Øl - en drikk å smake på, nyte, snakke om og reise for. Bli kjent med variasjonsrikdommen og de nye trendene med denne oppdaterte håndboka over øl fra hele verden. Boka har omtale av mer enn 800 bryggerier og smaksnotater for mer enn 1700 ølsorter; du får dessuten stoff om ingrediensene, om øl og mat, glass- og flasketyper, og blir guidet på ølturer til noen av verdens mest interessante øldestinasjoner

Utgitt 2009
Les mer

Ikke bare øl

Ikke bare øl

Boken gir deg kunnskaper og råd som inspirerer til å prøve ut ulike typer ølsorter, og til å bruke øl i og til diverse matretter. Du blir kjent med produktene og med viktige bryggerier. Det gis et minikurs i øltesting og råd om servering og lagring. Forfatteren presenterer også sine 20 favoritter.

Utgitt 2006
Les mer

Matglede med gylne dråper

Matglede med gylne dråper

Boka handler om hvordan øl kan brukes i matlaging, men også om å velge øl som kulinarisk ledsager til ulike retter og desserter. I tillegg til at det til alle oppskriftene anbefales hva slags øl som passer til, har boka et eget kapittel med generelle tips og retningslinjer for valg av øl til mat. Med saks- og register.

Utgitt 2004
Les mer

Alt om øl

Alt om øl

Boken tar for seg hvordan øl brygges, beskrivelse av ulike øltyper og en innføring i ølets historie ute og hjemme. Du får også oppskrifter på mat med øl og mange gode historier med på kjøpet. Har litteraturliste og stikkordregister.

Utgitt 2003
Les mer

Ølguiden

Ølguiden

I boken presenteres over 200 ølsorter som det er mulig å få kjøpt i Norge. Du finner karakteristikker av øltypene, informasjon om bryggeri, alkoholinnhold og historikk. Boken har også med ølleksikon, ølsitater og artikkelstoff om øltyper og ølsmaking.

Utgitt 2003
Les mer

100 gode puber i London

100 gode puber i London

Boka gir ei kort innføring i pubkulturens fortid, bakgrunnen for dagens skikk og bruk i en pub og ei innføring i øltyper og ølbrygging. Den presenterer 100 puber og forteller om pubenes forhistorie, hva slags øl de serverer, om de har matservering, når de har åpent og hvordan du kan komme deg dit. Har register over hvor de enkelte øltypene serveres, pubregister, litteraturliste og kart.

Utgitt 2002
Les mer

Moderne hjemmebrygging

Moderne hjemmebrygging

Boka forteller hvilket utstyr du trenger for å brygge øl selv, hva slags ingredienser du trenger og hvordan du går fram. Boka gir detaljerte beskrivelser av hele bryggeprosessen, og inneholder 20 forskjellige oppskrifter. Den egner seg både for nybegynnere (ekstraktbrygging) og viderekomne (maltbrygging). Har litteraturliste og stikkordregister.

Utgitt 2001
Les mer

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.