Linken til å kjøpe bøkene her virker ikke lenger. Bokkilden har fjernet disse og jeg har ikke fått beskjed om å forandre noe. Beklager dette. Om det dukker opp andre nettbokhandler hvor dette fungerer hos, vil jeg legge det inn så fort som mulig.

Kokebøker generelle


Hverdagsmat

Hverdagsmat

Det er en vanlig dag etter jobb. Du står i butikken og har ikke en eneste idé om hva du skal lage til middag. Men rop på kokken, så kommer?n! Mannen bak suksessen Familiekokeboka, er på nytt parat til å hjelpe deg ut av knipa.
Ole Martin er her med en bok skreddersydd for å løse vanlige familiers middagskniper. De 225 oppskriftene i Hverdagsmat har én ting til felles: De er like enkle som de er gode. Ole Martin har tatt i bruk all sin matglede og faglige kompetanse for å komme opp med spennende og varierte middagsforslag som passer i hverdagen og er tilpasset en norsk virkelighet. I boka guider Ole Martin deg gjennom tilberedningen av hver enkelt rett og gir deg massevis av nyttige tips om hvordan matlagingen kan gjøres enklere, morsommere og mer smakfull.
Det er ingen tvil: Hverdagsmat er høstens nyttigste kokebok for folk flest på kjøkkenet.

Utgitt 2014
Les mer

Smalhans

Smalhans

God mat på lavbudsjett!
Det er viktig å ete god mat i tronge tider ? då treng ein det mest!
Her finn du oppskrifter på sunn og rask mat som ikkje kostar så mykje, både tradisjonsrike norske retter og eksotisk mat som er lett å lage sjølv. Du finn sunne og næringsrike supper, smakfulle middagar for kvardag og fest, gode småretter, søte og herlege dessertar, og sjølvsagt kaker til store og små. Fingermat og smakfulle dippar høyrer òg med.
God mat held humøret oppe, og gjer det lett å invitere folk på middag, sjølv på lite budsjett. Boka inspirerer til å gå i gang på kjøkkenet med lyst og glede. Her får du også gode råd om korleis handle inn smart og økonomisk, korleis oppbevare maten lengst mogleg og kva du til ei kvar tid bør ha i skap og skuffer.
Smalhans er boka til alle som treng eller vil knipe inn på matbudsjettet, som studentar og andre som ønskjer å leve meir økonomisk.
God appetitt!

Utgitt 2011
Les mer

En smak av høst

En smak av høst

Her får du kryddermarinert hvitløk, husets egen multelikør, tomatpai, eplepai, blåbærmuffiner, gulrotkake, syltetøy i mange varianter og mye mer. Du får også forslag på hvordan du enkelt kan pynte opp inne som ute med det du finner av materialer på din tur.

Utgitt 2010
Les mer

Trines mat

Trines mat

Norges desidert største matblogger, Trine Sandberg, har samlet sine mest populære retter i en etterspurt kokebok. Her finner du lesernes favorittoppskrifter, praktiske tips til planlegging og handling, populære ukemenyer som kan varieres og mye, mye mer. Her er frokoster, småretter, hverdagsmat, venninnemat, sommermat, fristelser fra havet, høstmat i vennelag, familiemiddager, romantisk 3-retter, ukemeny på budsjett og kakefavoritter.

Denne flotte kokeboken inneholder over 120 oppskrifter med tilhørende vakre bilder - tatt av Trine selv. Både i tekst og bilder handler det om lettlaget, spennende og god mat, og hyggelige stunder med familie og venner. Trines mat er en brukervennlig og innbydende kokebok som det er hyggelig å ha liggende fremme på kjøkkenet. Du kommer sikkert til å bruke den ofte - både på hverdager og i helgene.

Gjennom tilbakemeldinger hun har fått på bloggen sin, vet Trine hva vi liker å spise, og i denne boken leverer hun varene!

Utgitt 2013
Les mer

Alene hjemme

Alene hjemme

Bent Stiansen er verdensmester i kokkekunst og en avNorges beste formidlere av matbordets gleder. De fleste kokebøker har oppskrifter for fire personer, mens 67% av norske husholdninger består av én eller to personer. Stiansen har derfor bestemt seg for å lage en sjenerøs kokebok med oppskrifter for én og to personer. Her får du 160 nylagde hverdagsretter som erenkle, gode, raske og næringsrike. I tillegg får du: ? Tips og råd om kjøkkenutstyr og viktige basisråvarer ? Basisteknikker for matlaging og råd om organisering av kjøkkenet ? Bents ti matvettregler ? Nærmere 100 illustrerte steg-for-steg-beskrivelser ? Oppskriftsregister og råvareregister ? Egen webside med filmer, handlelister m.m.

Utgitt 2012
Les mer

Mat med mer: Hverdagsmat for glede, overskudd og helse

Mat med mer: Hverdagsmat for glede, overskudd og helse

Overlege, seksbarnsmor og livsnyter Berit Nordstrand viser deg hvordan deilig hverdagsmat basert på ferske råvarer kan berike ditt liv ? uten at du må bruke mye tid på matlaging! Boken gir deg en helt ny opplevelse av muligheter med mat. Og du kan kose deg til optimal livskvalitet gjennom små matgrep som gir stor effekt!
Berit Nordstrand omsetter medisinsk forskningslitteratur til enkle råd om hva du kan spise for å få mer energi og overskudd, glede, bedre nattesøvn, stabil trivselsvekt, bedre konsentrasjon og hukommelse, mer ro og bedre helse. Gjennom morsomme historier og praktiske tips får du en helt ny opplevelse av muligheter med mat. Nyt deilig mat som gir deg mer overskudd, rene smaker og energi - uten mer tid på matlaging!

Utgitt 2012
Les mer

Søndagsmiddag

Søndagsmiddag

Marits søndagsfavoritter - norsk slow food på sitt aller enkleste og beste! Med QR-koder der du kan laste ned dine egne instruksjonsfilmer. Marit Røttingsnes Westlie byr på sine aller beste søndagsmiddager - den deilige maten laget fra bunnen av. Boka inneholder både lettlagde, men raffinerte middager og nydelige, mektige retter som krever mer tid for å utvikle den gode smaken. Prøv for eksempel langstekt ribberull med urter, spansk skalldyrgryte eller fylte kyllingbryst. Dessert og kake til kaffen unner vi oss på en søndag, og her får du blant annet smake jordbærpai, muffins med sitronkrem og glasur og eplekake med nøtter og karamell. Oppskriftene er lette å følge, med gode, detaljerte framgangsmåter og forfatterens personlige råd og tips. Lekre bilder av alle retter tatt av fotograf Mette Møller. Marit Røttingsnes Westlie har utgitt 14 kokebøker og er kjent fra Dagbladet Søndag, der hun har matspalte hver uke. Du møter henne også på matbloggen .

Utgitt 2012
Les mer

Matmisjonen

Matmisjonen

Opplev ekte mat og matglede når Matmisjonen presenterer de mest inspirerte matbloggere og deres beste hverdagsoppskrifter. I oppskrifter og tekster hylles de gode råvarene, hobbykokken og ekte matglede. Det handler om mattradisjoner, ren og naturlig mat, mat og miljø, slow food, økologisk og kortreist mat. Boken inneholder lekre oppskrifter på ekte og naturlig mat - alt fra langstekt lammelår, kylling i vin, sushi, bondeomelett, eltefritt ostebrød, linsecurry, tomatpesto, vafler, karamellisert eplemos mm. Med oppskrift på ingefærøl og spritser og oversikt over naturlig vin. Alt du trenger for å planlegge måltider og ukeplan for å kunne handle inn riktig, bruke det du har i skapet og trylle med restemat. Massevis av matglede og inspirasjon fra Matmisjonen. Matbloggerne som deler oppskrifter og matglede i Matmisjonen, er bloggerne Cecilie K. Ødegård fra lekkermunn.no, Olav Birkeland fra hobbykokken.no, Tor Erik Gregersen fra ordentligmat.no, Marie-Louise Uldbæk Stephan fra veggis.samaraga.com, Louise Brunborg-Næss fra restemat.blogspot.no, Ina Johnsen fra matpaabordet.com, Henrik J. Henriksen fra palatist.wordpress.com, Ina Shelby fra kjøkkentjeneste.no, Lene Aarnes Westerhaug fra kraftbyraa.com og Hanne Stensvold fra matmisjonen.no. Boken er lekkert illustrert med over 100 matfotografier av Hanne Stensvold og vakkert designet av Nikolai Blumenthal.

Utgitt 2012
Les mer

Teknikker

Teknikker

Få hjelp til å løse kokekunstens små og store utfordringer. Gjennom 200 tips og oppskrifter vises klassiske og moderne teknikker som du trenger hver gang du lager mat. Andreas Viestad benytter matvitenskap for å finne fram til nyttige triks og gode forklaringer på matlagingens mysterier. Hvordan hakke løk uten å gråte? Hvorfor blir potetmosen av og til seig? Hvordan få en perfekt stekt biff? Hva er hemmeligheten bak en saus som ikke skiller seg? Her finner du alt du burde kunne om mat, men ikke våget å spørre om. Boka er breddfull av informasjon du blir klokere av, og har mer enn 200 tips og oppskrifter du blir mett av. Alle bildene er tatt av den anerkjente fotografen Mette Randem.

Utgitt 2012
Les mer

Solskinn og sommermad

Solskinn og sommermad

En annerledes kokebok full av glede - over livet, sommeren og maten. Her finner man mat som er lett, uhøytidelig, enkel og rask å lage, mat som er frisk og fargerik å se på, og herlig å spise ute. Boken passer særs godt om man ønsker å tilberede et hyggelig måltid sammen med familie og gode venner - i hagen eller kanskje på stranden. Her finner du oppskrifter på is til barna, drinker til gjestene, herlig mat til familie og venner, gode grillmarinader og enkel bakst - alt basert på årstidens råvarer og med ingredienser som er lette å få tak i.

Utgitt 2011
Les mer

Mat fra våre kjøkken gjennom fire årstider

Mat fra våre kjøkken gjennom fire årstider

Boken følger årstidene, med sine råvarer og tradisjoner ? Eldre oppskrifter med nye vrier og nye spennende retter ? Oppskrifter på 200 for- og hovedretter, supper, desserter og kaker ? Forslag til drikke tilpasset ulike retter og årstider ? En bok full av matglede, med vekt på bruk av naturens råvarer, som du vil glede deg over og bli inspirert av både til høytid og fest ? Skrevet av tre engasjerte mødre og selverklærte "matvrak", som også er profesjonelt engasjert i mat- og drikkeverden ? En bruksbok med omfattende register og oversiktlige oppskrifter ? Illustrert med over 270 flotte foto som får tennene til å løpe i vann

Utgitt 2011
Les mer

Alt om maten min

Alt om maten min

Hei, "I denne fargerike boken vil du lære alt om maten du spiser - for eksempel hvordan og hvor den dyrkes og hvorfor det er så viktig at du spiser sunt og riktig. Vi gir deg kjempegode og lette oppskrifter, morsomme aktiviteter og viktig informasjon om hvordan maten havner på tallerkenen din. Du vil bli en klok matviter på null komma null!"

Utgitt 2010
Les mer

Monas kokebok. Godsaker med guts

Monas kokebok. Godsaker med guts

Dette er en kokebok med velsmakende, solid, flat og usnobbete mat - rocka, tøft og ujålete. Mona Halvorsen er rå på å lage god mat og har en bestemt matfilosofi: Det meste skal ikke ta mer enn en halvtime, og alt skal tilberedes fra bunnen. Hennes kokebok er annerledes og personlig og skapt med varme og humor. Den inneholder oppskrifter til hverdags, fest og høytider, turmat, festivalmat, dagen-der-på-mat, desserter og godteri.

Utgitt 2011
Les mer

Fredagskveld med mat og vin

Fredagskveld med mat og vin

Middag på en halvtime, med en god vin. Alt innkjøpt på på vei hjem fra jobb. Det er den enkle grunntanken bak Håkan Larssons fredagskveld. Den beste kvelden i uken, når vi vil spise og drikke godt - uten å bruke for mye tid og penger. Og uten å farte byen rundt, på jakt etter eksotiske ingredienser. I en nyskapende og skjønn forening av mat, vin og kultur, løser den kjente mat- og vinskribenten Håkan Larsson utfordringen som venter utallige nordmenn når det nærmer seg ukeslutt, der han, for hver av årets måneder, byr generøst på: Mat basert på sesongens råvarer, med de deiligste smaker. Den perfekte vinen til hver rett, presentert med polets varenummer og pris. Månedens vin og utvalgte råvarer. Gode aperitiffer med spennende tilbehør. Søte og gode desserter, klar til å settes på bordet. I tillegg gir Håkan Larsson tips om matlagningsmusikk som gir den rette fredagsstemningen - og leseverdige bøker å koble av med i helgen. Ingen vanlig kokebok, altså. Skål for det - og god fredag!

Utgitt 2011
Les mer

Sunt, raskt og rimelig med Inger

Sunt, raskt og rimelig med Inger

I en hektisk hverdag er det fort gjort å ty til usunne og lettvinte alternativer når middagen må kjapt på bordet. Men med denne boka viser Inger Kløkstad deg at det slettes ikke er tidkrevende eller vanskelig å lage sunne retter - og heller ikke dyrt! Her får du et vell av oppskrifter på sunne, enkle, lettvinte og billige alternativer til middagsmaten enten du velger å spise kjøtt, fisk, vegetarisk, salat, brødvarer, supper, woker eller gryter. Med Ingers filosofi i bunn, får du oppskriften på hvordan hverdagsmaten kan bli både sunn, rask og rimelig å lage! Husk at det er flest hverdager, og det er hverdagene man bygger vekten og helsen sin på.

Utgitt 2011
Les mer

Salig blanding

Salig blanding

For Renée Voltaire er mat en livsstil. Hun er opptatt av hvordan maten påvirker både kroppen, energien og livsgleden vår. Her finner du oppskrifter til både hverdag og fest, supersmoothies, deilige frokosttips og fantastiske desserter. Det meste er vegetarisk, men med innslag av fisk- og kjøttretter.

Utgitt 2011
Les mer

Kokebok for jenter

Kokebok for jenter

Denne boken inneholder mer enn 50 lettlagde retter, med oppskrifter på middagsretter, desserter, småretter, kaker, kjeks og drikker. Til slutt i boken finner du ideer til bordkort, servietter og invitasjoner.

Utgitt 2009
Les mer

Jamies Amerika

Jamies Amerika

Denne gangen har Jamie tatt turen til USA for å finne den genuine amerikanske maten, den maten som er hinsides junkfood og supersize porsjoner.
Amerikansk mat forbindes ofte med fet og usunn søplemat. Men amerikansk mat er så mye, mye mer. Jamie Oliver reiste rundt fra New York til New Orleans, fra Los Angeles til Wyoming og fant det han lette etter ... nemlig mye god mat. I denne boka gir han deg 120 av de beste oppskriftene og beskrivelse av hvordan du kjapt og enkelt legger en velsmakende bit av Amerika på tallerkenen.

Utgitt 2010
Les mer

Under valnøttreet de beste råvarene, retter fra hele verden

Under valnøttreet de beste råvarene, retter fra hele verden

Dette er kokeboka som vil bli liggende oppslått på kjøkkenbenken! Damene Bergenström er kjent for sine utrolig vakre kokebøker, og Under valnøttreet er intet unntak.
For oss matglade er det alltid spennende å bla i nye kokebøker - er det noen nye grønnsakretter, kanskje - eller en ny vri på hverdagstorsken? Men det aller beste med å åpne en ny kokebok, er det å bla litt fram og tilbake, og la seg inspirere av lekre bilder som gir vann i munnen. Fanny og Anna Bergenström stiller i særklasse når det gjelder å lage virkelig vakre og fristende bøker om mat, så matglade livsnytere bør kjenne sin besøkelsestid: Denne boka bør du ha på kjøkkenbenken! For Under valnøttreet er selvsagt ikke kun til øyens lyst heller - her finner du fristelser fra ulike mattradisjoner, forretter, hovedretter, desserter og bakverk. Kun de beste råvarene er gode nok i det bergenströmske kjøkken.

Utgitt 2009
Les mer

Familiekokeboka

Familiekokeboka

Hva skal vi ha til middag i dag? Dette er boka som hjelper oss med maten vi lager hver dag - året rundt: den raske og sunne middagsretten, den gode kveldsmaten, den enkle frokosten eller lunsjen. Med mer enn 600 oppskrifter og et utall tips, råd og ideer, er boka skrevet for å dekke alle familiens behov - fra middagsretter, salater og supper til barnemat og brødbaking. Resultatet er en bok som er både enkel, omfattende og allsidig, basert på kokkenes egne knep og erfaringer. Nyttige henvisninger hjelper deg å finne variert tilbehør til middagen, og viser hvordan de mange oppskriftene kan kombineres på forskjellige måter. Tom Victor Gausdal og Ole Martin Alfsen er to av Norges mest kjente og profilerte kokker og matskribenter. I denne boka tar de i bruk alle kunnskapene sine for å hjelpe deg med hverdagsmaten hjemme på kjøkkenet

Utgitt 2009
Les mer

365 middager i en gryte

365 middager i en gryte

Det er servert - i én gryte! Her får du oppskrifter på 365 middager som kan settes rett på bordet. Velg og vrak blant: ? Gryteretter ? Ovnsretter ? Pasta, paier, og gratenger ? Solide supper og salater ? Vegetar ? Både eksotiske og heilnorske retter ? Mer enn 90 oppskrifter med fisk og sjømat I denne boken finnes det meste, både raske middager for travle folk i hektiske ettermiddagstimer og mat som skal godgjøre seg i timevis. Sett gryten på bordet og kos deg uten mer styr!

Utgitt 2009
Les mer

Rundt bordet

Rundt bordet

Denne kokeboken fokuserer på hverdagsmat, og er delt inn etter ukedagene. Boken har tips og råd til travle foreldre om hvordan man kan få barna til å spise sunt

Utgitt 2009
Les mer

Den beste mat & vin boken vi kunne lage

Den beste mat & vin boken vi kunne lage

Boken er basert på intervju av Norges beste kokker. Hver av dem kommer med fire oppskrifter til forretter, middager og desserter. De har også forslag til vin for hver av rettene

Utgitt 2008
Les mer

Wenches beste fra God morgen Norge

Wenches beste fra God morgen Norge

Boken inneholder en samling oppskrifter fra "Wenches kjøkken" på TV2's "God morgen Norge" gjennom et år. Her finnes både tradisjonelle retter med ny vri, hverdagsretter og festmat som er inndelt etter de ulike årstidene

Utgitt 2008
Les mer

Spis det beste året rundt

Spis det beste året rundt

Kokeboken følger årstidene og inneholder oppskrifter på mat laget av sesongens råvarer. For hver årstid finner du en oversikt over sesongens smakspalett, samt oppskrifter på hovedretter, forretter, salater og søte retter. Bak i boken finner du kjøkkenråd og ordliste.

Utgitt 2008
Les mer

Kokkens kalender

Kokkens kalender

Følg kokkens arbeid året rundt. Boka er delt inn per måned, og for hvert kapittel presenters retter med årstidens beste varer - alt fra hovedretter til drikke. Det er råvarene og årstidens aktiviteter som står i fokus. Fra supper og baking på vinteren til sommerens grilling. Her er oppskrifter på juleøl, vin, likør og drinker med og uten alkohol. Boka begynner i mars, årets første kulinariske måned. Boka presenteres primstavens mathøytider fra norrøn tid, og du får forslag til hva du kan servere.

Utgitt 2008
Les mer

Til bords med the Sopranos

Til bords med the Sopranos

Artie Bucco og gjestene hans, Sopranoene og deres forretningsforbindelser, tilbyr leseren hundre oppskrifter fra Napoli og området rundt. De kommer også med nyttige tilberedningstips, og en rekke Sopranos-effekter blir vist fram. Oppskriftene er tilrettelagt for norske forhold av Andreas Viestad.

Utgitt 2004
Les mer

Mat og drikke

Mat og drikke

Fra mannen bak verdens beste kokebok Husmannskost kommer det nå en praktbok om mat og drikke. Sammen med vinkjenneren Ole Martin Alfsen har Tom Victor Gausdal i flere år hatt en ukentlig spalte i et tyvetall aviser landet rundt. I løpet av fire år er det blitt over 300 artikler om mat og vin. I boken er det store råmaterialet blitt foredlet til en i enhver forstand stor matbok som fotfølger råvarene gjennom kalenderåret og byr på et vell av tips og oppskrifter til hjemmebruk. Med nye bilder fra Nordens beste matfotograf, svenske Ingvar Eriksson, blir dette en omfattende inspirasjonsbok og bruksbok - et unikt verk som bør friste gourmeter og alminnelig matglade i alle land

Utgitt 2007
Les mer

Alice B. Toklas kokebok

Alice B. Toklas kokebok

Kokeboka inneholder oppskriftene til Alice B. Toklas, kjent som Gertrude Steins kjæreste, sekretær, kokk, muse og mye annet. Forfatteren var en del av et myteomspunnet miljø i mellomkrigstidas Paris, og i boka forteller hun om rettene hun serverte Pablo Picasso, Ernest Hemingway, Henri Matisse og mange andre kunstnere. I tillegg får vi høre om samboerskapet med Stein, og om deres liv og måltider både i Paris, på den franske landsbygda, under to verdenskriger og på reise gjennom USA

Utgitt 2007
Les mer

Mat for store og små

Mat for store og små

En annerledes og personlig kokebok med oppskrifter inndelt etter farger og mønster. Hver del innledes med forfatterens personlige assosieringer. Her finner du blant annet klassiske retter, småretter, supper, desserter og kaker.

Utgitt 2007
Les mer

Dessert, øl og vin

Dessert, øl og vin

Denne unike ølkokeboka: ? Viser at øl er mye mer enn bare pils og at øl og vin ikke konkurrerer ? Gir deg 40 desserter med øl i seg ? Forteller at øl er bittert, søtt og syrlig som masse desserter ? Gir deg oppskrifter du garantert ikke har smakt før! ? Bringer deg kjente og kjære oppskrifter som bløtkake, karamellpudding, is og vafler med ny vri! ? Har oppskrifter som er prøvet med minimum to og maksimum 6 øl som smakssetter pr. dessert ? Har et eget kapittel om ost og øl ? Gir generelle og spesielle anbefalinger av både øl og vin som drikke til dessertene ? Inneholder oppskrifter hvor vi har smakt på hver dessert med 7 dessertviner og minimum 13 øl ? Gir grunnleggende kunnskap om øl som drikke og smakstilsetter i mat

Utgitt 2007
Les mer

Båtmat

Båtmat

På tide å teste ankerdram med einerbær, seibiff med bearnaise, lam-i-nykål etter rå kråkebolle? Kast hvitløkpulver og rett-i-koppen over bord sammen med innbilte begrensninger, og sats på matlaging med gode råvarer og enkle byssegrep. Her finner boksematen sin plass side om side med friske grønnsaker, kjøtt, fisk og robuste suppemåltider.

Utgitt 2007
Les mer

Den rutete kokeboken

Den rutete kokeboken

Den rutete kokeboken ?; Norges nasjonalkokebok i ny og helt omarbeidet utgave. Her finnes både den norske tradisjonsmaten og de nye rettene som etter hvert har fått innpass i våre matvaner. Enten du vil lage tradisjonell julemat eller varte opp med spennende retter med eksotisk preg, så finner du oppskriftene her.Oppskriftene er beregnet for 1?;2 eller 4 porsjoner, noe som gjør det lett å beregne hvor mye som skal kjøpes inn enten familien er stor eller liten. Tidsangivelsene viser om retten er rask å lage eller om du må beregne god tid før maten er ferdig.Ingrid Espelid Hovig har gjennomgått alle oppskriftene. 225 nye oppskrifter

Utgitt 2006
Les mer

Årstider

Årstider

I Årstider følger vi Arne Brimi gjennom et år, hvor Arne har utfordret seg selv og laget ny og moderne mat. Arne byr på variert mat til hverdag og fest. Råvarene som brukes er selvfølgelig brukt i den sesongen de har mest smak. Her får du ideer til norsk tapasmat, turmat og til vennemiddagen. De lekre bildene i boken er tatt av Mette Møller, teksten står Ole Bjørner Welde for.

Utgitt 2006
Les mer

Menn som koker

Menn som koker

En kokebok av og for menn, som inneholder enkle og varierte oppskrifter på mat ingen kan få nok av. Oppskriftene er inndelt i kategoriene Bakrusfrokost, Helgefrokost, Champagnelunsj, Utemåltid, Lunsjdugnad, Guttas kveld, Romantisk middag, Hverdagsmiddag, Herremiddag, Søndagsmiddag og Nattmat.

Utgitt 2006
Les mer

Cappelens nye kokebok

Cappelens nye kokebok

Boken inneholder oppskrifter på moderne retter og tradisjonsmat, internasjonale retter, hverdagsmat, helgemat og festmat, mye grønt og lett, allsidig og variert.

Utgitt 2006
Les mer

Smak

Smak

Forfatteren er kokk og får her hjelp av Knut Brys fotografier til å presentere lekre og fantasifulle retter. Boka inneholder i tillegg til oppskriftene, synspunkter på matens funksjon i menneskelivet og i samfunnet.

Utgitt 1997
Les mer

To kokker på hjemmebane

To kokker på hjemmebane

Lise Finckenhagen og Kristin Jacobsen Frigstad er to av Norges mest anerkjente kokker. De har allerede gjort seg bemerket både i det internasjonale kokkemiljøet og i Norge gjennom TV og aviser. I denne boken møter vi kokkene på hjemmebane i en hektisk hverdag. Enkelt og uhøytidelig viser de oss raske og gode retter for travle småbarnsforeldre - mat som ikke minst barna vil elske! Boken er full av tips, triks og snarveier til mat som smaker.

Utgitt 2005
Les mer

Hyttemat : året rundt

Hyttemat : året rundt

Kokebok med oppskrifter som er tilpasset tilbereding på hytta. Oppskriftene varierer mellom klassisk og moderne mat.

Utgitt 2004
Les mer

Det beste jeg vet

Det beste jeg vet

Av alle de evige spørsmål er det ett som interesserer Andreas Viestad mer enn andre: Hva skal jeg spise i dag? I "Det beste jeg vet" byr Dagblad-Magasinets entusiastiske og humoristiske matskribent på mer enn 150 forslag. Forfatteren byr på mer enn 100 oppskrifter på småretter, salater, suppe, grønnsaker, pasta, pizza, kjøtt- og fiskeretter, fugl, brød, kaker og desserter. Har register.

Utgitt 2001
Les mer

I den gode gryte

I den gode gryte

Boken inneholder oppskrifter på forskjellige gryteretter, som passer både til hverdags og til fest. De er hentet fra hele verden, men tilpasset norske forhold. Du finner oppskrifter på gryter med fisk, skalldyr, lam, svin, storfe, vilt, kylling, kjøttdeig og grønnsaker. I tillegg får du tips om tilbehør, brød og drikke til rettene. Har register.

Utgitt 2005
Les mer

Søtt og salt

Søtt og salt

Hemmeligheten bak ethvert godt måltid er smaksopplevelsene. «Uten at livet krydres blir det kjedeligere,» mener Gøril Wiker. I sin nye kokebok gir hun oss et utvalg gode smaker hun har samlet på, og noen historier i tillegg. Ulike grunnsmaker, som søtt, salt og syrlig, fremhever og kompletterer hverandre. Skal det kanskje litt mer syre til? En anelse sitron, en skvett eddik? Er sødme og salt til stede i riktige doser. Blir vi først kjent med denne måten å tenke smakssammensetning på, blir det veldig spennende å lage mat. Her er gode og enkle oppskrifter som garantert vil slå an både til hverdags og til fest. Og som Gøril Wikers andre kokebøker - Lyst på livet! og Leve livet! - gir denne boken ikke bare matlyst, men også kokelyst!

Utgitt 2005
Les mer

Den lille store kokeboka

Den lille store kokeboka

Den lille store kokeboka
Liten og tykk basiskokebok med oppskrifter av alle slag. Til sammen nesten 1000 sider og mer enn 600 oppskrifter på smakfulle retter. Her er alt fra småretter, hovedretter og desserter til snacks, pasta, sauser og syltetøy. Alle oppskriftene er gitt en vanskelighetsgrad fra 1 til 3, men de fleste er i vanskelighetsgrad 1 eller 2.

Utgitt 2005
Les mer

Tinas mat

Tinas mat

Oppskriftene i denne kokeboka tar ofte utgangspunkt i tradisjonell mat og legger hovedvekten på gode, sesongpregede råvarer. Boka har oppskrifter på hovedretter, desserter, brød, kaker og søtsaker. Har register.

Utgitt 2005
Les mer

Stiansen til hverdags

Stiansen til hverdags

Bent Stiansen inviterer deg hjem til kjøkkenbenken, hvor du får oppskriftene på hans beste hverdagsretter, inkludert noen aldeles vidunderlige familiehemmeligheter. I tillegg får du gode råd om matlaging, råvarer og utstyr.

Utgitt 2004
Les mer

Rett fra hjertet

Rett fra hjertet

Landets beste kokker og en rekke andre matentusiaster fikk en utfordring: Vil du dele favorittoppskriftene dine på sunn og lettlaget hverdagsmat med oss? Målet var å samle 100 oppskrifter som kostet under 100 kroner å tilberede for fire personer. Resultatet har blitt en helt unik kokebok som gjenspeiler den matgleden som finnes både på Bymisjonens serveringssteder og på kjøkkenet hos mesterkokkene. La deg inspirere!

Utgitt 2004
Les mer

Mamma, en kokebok

Mamma, en kokebok

En sjarmerende lovsang til mammaene på 1970-tallet, og en minnebok om datidens typiske kjøkken. Bildene er hentet fra forfatternes egne fotoalbum, og oppskriftene fra mødrenes kjøkkennotater

Utgitt 2004
Les mer

Digg feit i en fei

Digg feit i en fei

Denne kokeboken inneholder oppskrifter for de som ikke vil slanke seg. Boken er en hyllest til alt som er godt, men ikke alltid så sunt. Forfatteren presenterer oppskrifter til frokost, lunsj og middag. Her er det egne kapitler om sauser, frityrsteking, og basisoppskrifter.

Utgitt 2004
Les mer

Friskt og fristende

Friskt og fristende

Kokeboken er inndelt med oppskrifter for de forskjellige årstidene. Forfatteren ønsker å inspirere til å bruke de råvarene som er friskest for sesongen for at man skal oppnå et best mulig smakfullt måltid. Med både enkle og litt mer avanserte oppskrifter. Har register.

Utgitt 2004
Les mer

Aschehougs store kokebok

Aschehougs store kokebok

En klassisk kokebok hvor de viktigste grunnreglene vises trinn for trinn med bilder og undertekster. Det er også forslag til variasjoner som viser hvordan man kan tilberede grunnoppskriftene med andre ingredienser. Her finner du over 400 oppskrifter, klassiske retter, hverdagskost, småretter, raffinerte kreasjoner og internasjonale spesialiteter. Stikkord- og oppskriftsregister.

Utgitt 2003
Les mer

Det gode ekstra

Det gode ekstra

På enkelte dager er det greit med noe lettvint og raskt. På andre dager ønsker vi kanskje å lage noe ekstra godt - enten fordi vi har tid eller fordi vi venter gjester. Her er to nye bøker som sammen fyller begge behovene. Lag ekstra god mat når du får gjester, til helgen eller rett og slett til en vanlig hverdag. Her finner du rettene som har det lille ekstra. Har register.

Utgitt 2000
Les mer

Middagskalender 2001

Middagskalender 2001

Denne kalenderen inneholder et middagstips og en oppskrift for hver dag hele året. Noen oppskrifter er mer lettvinte å tilberede enn andre, men alle oppskriftene kan lages av den største kjøkkenklønen. Oppskriftene er beregnet på 4 personer. I tillegg får du daglige helsetips om enkle forholdsregler som er lette å glemme i vår travle hverdag. Med plass til egne notater og register.

Utgitt 2000
Les mer

Store norske kokeboka

Store norske kokeboka

Boka er ment til bruk i den daglige matlaginga, og har oppskrifter på mat fra norsk og internasjonal matkultur. Den har oppskrifter på supper, forretter, salater, grønnsakretter, pasta, paier, wok-, kjøtt-, fiske- og kyllingretter, desserter og brød. I tillegg inneholder den enkle ernæringsråd og tar for seg krydder og smakstilsetninger. Har register.

Utgitt 2000
Les mer

Sult

Sult

Boken inneholder oppskrifter fra spisestedet Sult på Grünerløkka i Oslo. Filosofien bak oppskriftene er at rettene skal være av enkle, førsteklasses råvarer, uten at de skal koste all verden. Her er oppskrifter på fiskeretter, kjøttretter, grønnsaksretter, sauser og desserter. I boken har baren Tørst bidratt med drinker skeddersydde til menyene, og tips om viner som passer til maten.

Utgitt 1999
Les mer

Den nye store kokeboken

Den nye store kokeboken

Boka har mer enn 1000 oppskrifter på selskapsmat, enkel hverdagsmat, vegetarretter, desserter m.m. Har opplysninger om kjøkkenutstyr, informasjon om urter og krydder, frysing, riktig kosthold og om mål og vekt. Har trinn for-trinn forklaringer. Har register.

Utgitt 1997
Les mer

Ketsjup

Ketsjup

Boken byr på det aller enkleste og de noe mer fancy oppskriftene, etablerte klassikere og moderne utfordringer, småretter og kaker, salater og desserter, snacks og tunge søndagsmiddager, brød og supper. Oppskriftene er hentet fra den ukentlige matspalten i UkeAdressa.

Utgitt 2003
Les mer

Nigellas fristelser

Nigellas fristelser

Forfatteren har oppnådd stjernestatus i England etter TV-programmet "Nigella Bites". Denne boka inneholder oppskrifter som er holdt i samme tonen som TV-programmene: ukompliserte, originale, friske og perfekte for moderne livsførsel. Oppskriftene er samlet tematisk etter anledning, som Lang frokost, Selskapsdame, TV-middager, Kitsch, Langsom helgemat og Innevær. Har register.

Utgitt 2002
Les mer

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.