Linken til å kjøpe bøkene her virker ikke lenger. Bokkilden har fjernet disse og jeg har ikke fått beskjed om å forandre noe. Beklager dette. Om det dukker opp andre nettbokhandler hvor dette fungerer hos, vil jeg legge det inn så fort som mulig.

Matbøker


I all enkelhet

I all enkelhet

Boka handler om å leve enkelt, om å søke endring i livet, om å ta tiden tilbake. En inspirasjon til et rikere liv for alle. En praktisk veiviser i kunsten å høste, opp- bevare og bearbeide naturens gaver. Gro er utdannet fra malerlinjen, Statens kunstakademi, og arbeidet i mange år for miljødepartementet, bedrifter og tidsskrifter som konsulent og illustratør - en virksomhet som nesten alltid har gjenspeilet hennes interesse for natur og miljø.

Utgitt 2010
Les mer

Det sa min far Mr. Lee - en historie om krig, kjærlighet og nudler

Det sa min far Mr. Lee - en historie om krig, kjærlighet og nudler

Forfatteren forteller her historien om sin far som startet sitt liv som flyktning under Koreakrigen og som endte opp som kjendis, innvandrerikon og vellykket forretningsmann i Norge.

Utgitt 2010
Les mer

Kulinarisk maleri en reise i kunst og mat : Stanley Stornes

Kulinarisk maleri en reise i kunst og mat : Stanley Stornes

Boken viser hovedverkene til Stanley Stornes fra de siste 15 årene. Den inneholder også skisser, fotografier, anekdoter fra reiser og oppskrifter på matretter.

Utgitt 2009
Les mer

Stiansens kulinariske koffert

Stiansens kulinariske koffert

I denne boken kan du bli med kokkene Annette og Bent Stiansen til Italia, Vietnam, Lyon, Thailand, Provence og Danmark. De byr på vakre bilder, små anekdoter, steder å bo, samt oppskrifter som gir deg en smak av de stedene boka tar deg til. Rettene er komponert slik at du ikke trenger å være verdenmester i kokkekunst. Her presenteres tradisjonelle retter, med forfatternes helt personlige vri fra de ulike reisemålene

Utgitt 2002
Les mer

Suppe, såpe & frelse fra fire verdenshjørner

Suppe, såpe & frelse fra fire verdenshjørner

I denne boken følger vi tre menn på reise til New York, Lisboa, Nairobi og Dehli. Boken gir innblikk i alt det som møter deres sanser, hva de ser, hører, smaker, dufter og berører. Boken formidler byenes atmosfære, Frelsesarmeens arbeid og suppenes kvaliteter. Her finnes mange oppskrifter på supper, men samtidig presenteres leserne for hva som ligger i de to andre ordene i armeens motto, ordene såpe og frelse. Det kommer frem i møtet med armeens folk og i arbeidet de engasjerer seg i

Utgitt 2009
Les mer

Når det koker

Når det koker

Dette er historien om forfatterens kulinariske dannelsesreise. Han prøver å overleve som kjøkkenslave på en berømt gourmetrestaurant på Manhattan. Han drar også til Toscana for å lære hemmeligheten bak hjemmelaget pasta og å slakte okser og griser

Utgitt 2009
Les mer

Alt flyter

Alt flyter

Funky filosofibok! Hvordan kan man tenke positivt i en krise? Hva er den gylne middelvei? Hva er rett og hva er galt? Hva holder vi egentlig på med? Filosofi angår oss alle. Det er noe vi bruker når vi reparerer motorsykkelen, jogger, spiller fotball eller baker ... I denne boken møter vi 18 sentrale filosofer, fra Thales til Arne Næss. Utgangspunktet er en far og tre tenåringer, hverdagen og samtalen - og 18 vanvittige kaker. Jarle Rasmussen er lektor med lang undervisningserfaring. Han har et våkent blikk og et engasjement som smitter.

Utgitt 2008
Les mer

Familieliv

Familieliv

"Familieliv" er et "must" for småbarnsfamilier. Boken er full av ideer til morsomme inne og uteaktiviteter, hobbyprosjekter, leker, bursdagsfeiring, jul og påskekos. Og prosjektene er ikke større enn at alle kan delta. Hyggelige sammenkomster med barn, voksne, venner og familie er en rød tråd gjennom hele boken - og gode matoppskrifter hører derfor også med. Boken har inspirerende bilder fra hverdag og fest og får det til å krible i fingrene etter bare å sette i gang.

Utgitt 2008
Les mer

Voff
hundemat på alle fat

Voff hundemat på alle fat

Hundekokebok med oppskrifter som er tilpasset hundens ernæringsmessige behov. Boken gir også tips til gaver og håndarbeid.

Utgitt 2007
Les mer

Ganens makt

Ganens makt

I denne boka tar Notaker for seg vår mattradisjon gjennom tusen år, fra sagatidens kost via hverdagsfest hos Petter Dass til Asbjørnsens kokebok og dagens nye retter. Han ser på fattiges og rikes spisevaner, og den konstante vekselvirkningen mellom utenlandsk og innenlandsk, importert og egenprodusert mat

Utgitt 2000
Les mer

Mat på ville veier

Mat på ville veier

Boka inneholder mer enn 80 oppskrifter på god tur- og feriemat. Her gis det blant annet tips om hvordan fersk mat best bevares, om viktigheten av friske urter, om å fyre opp bål i naturen og om energinivået i frukt og nøtter.

Utgitt 2007
Les mer

Nesten helt rått

Nesten helt rått

Dette er boken for den helsebevisste forbruker. Tilhengerne av "raw food" sverger til rå mat der næringsstoffene ikke tapes gjennom koking og steking. I "Nesten helt rått" viser Suzannah Olivier veien til et kosthold rikere på matens naturlige sunnhet. Grønnsaker, frukt, kjøtt og fisk er ypperlige kandidater for knasende gode oppskrifter fulle av enzymer, enzymaktivitet, vitaminer og mineraler. Her får du informasjon om næringsinnhold og helseeffekter for alle oppskriftene, og boken gir praktiske råd om spiring, tørking, gjæring og saftpressing. Rått er hot - og kan være utrolig godt. Oppskriftene finner du i "Nesten helt rått".

Utgitt 2006
Les mer

Mat av melk

Mat av melk

Lekker bok om melk og alt du kan lage av dette unike råstoffet. I tillegg til innsikt i produksjonsmetoder, omtaler boken nærmere 300 utvalgte oppskrifter og produkter - ost, smør, graut, desserter, supper, drikker og mye, mye mer - som alle har gjort seg bemerket gjennom årelange tradisjoner. Her finner du oppskrifter på god, traust bondekost, men også "nye" oppskrifter for dem som ønsker å "smake" på vår kulturarv

Utgitt 2006
Les mer

Ingrids matminner

Ingrids matminner

En lekker og brukervennlig kokebok En biografisk kokebok fra vår alles kjære Ingrid Espelid Hovig. I denne nye kokeboken tar hun oss med på en kulinarisk reise gjennom barndom, oppvekst og tiden i NRK. Vi får møte kjente gjester fra programmene hennes og kan prøve yndlingsoppskriftene deres på vårt eget kjøkken. Her får vi også innblikk i hvordan det var å vokse opp i et hjem der hjemmelaget mat var et meget viktig element både til hverdag og fest.

Utgitt 2007
Les mer

121 tjuvtriks på kjøkkenet

121 tjuvtriks på kjøkkenet

Boka inneholder oppskrifter på både enkle og vanskelige retter for enhver anledning. I tillegg til oppskriftene gir forfatteren gode råd som skal gjøre lettere å tilberede mat, f.eks. beskriver han den beste måten å skrelle å kutte en løk på, forteller hvordan man kan få sausen til å bli tykkere og hvordan man gjør når man skal skille eggeplommen fra eggehviten.

Utgitt 2007
Les mer

100 år med kokebøker

100 år med kokebøker

Boken handler om utviklingen i norsk kokeboklitteratur fra 1900 til i dag. Her kan man blant annet lese om hva 2. verdenskrig gjorde med maten og hvilke bøker og forfattere som satte spor etter seg på 1900-tallet. Forfatteren anbefaler i tillegg 11 av sine favorittkokebøker og gir tips til samlere. Boken inneholder også eksempler på tidligere tiders oppskrifter.

Utgitt 2007
Les mer

Jeg spiser aldri på tom mage

Jeg spiser aldri på tom mage

Boken inneholder ca. 400 sitater om mat og drikke. Med register over de siterte.

Utgitt 2007
Les mer

Matleksikon

Matleksikon

Kokeboken dekker både norsk og internasjonal matlaging og inneholder oppslagsord i alfabetisk rekkefølge, beskrivelser av råvarer med både norske og latinske navn, omtaler av garnityrer og over 12000 oppskrifter. Boken passer som hjelpemiddel til profesjonelt bruk, og for den som har mat som interesse. Alle betegnelser er oversatt til fransk, tysk og engelsk

Utgitt 2007
Les mer

Smakens fysiologi

Smakens fysiologi

Det klassiske franske kjøkken overlevde den store revolusjonen i 1789, men ble i årene som fulgte gjenstand for en omfattende profesjonalisering og teoretisering. I Smakens fysiologi beskriver Jean-Anthelme Brillat-Savarin smaken, dannelsen og matkulturen i denne perioden. Det er det nye begrepet gastronomi som skal lanseres. Smakens fysiologi er en vitenskapelig utlegning om de seks (!) sansenes rolle i den gastronomiske nytelse, men inneholder også filosofiske og kulturelle refleksjoner over matkunsten. Smak behandles ikke av Brillat-Savarin som noe vi har, eller som en privatsak, men som noe vi utvikler ved et sensorisk og intellektuelt arbeid. Smak er dannelse. Smakens fysiologi er et hovedverk innen gastronomiens historie og en litterær klassiker. Den ble første gang utgitt i Frankrike i 1825. Boken har en innledning av Roland Barthes og foreligger nå for første gang på norsk, i Knut Stene-Johansens oversettelse.

Utgitt 2007
Les mer

Den store utekjøkkenboka

Den store utekjøkkenboka

Boka viser deg hvordan du kan forberede og gjennomføre drømmen om et utekjøkken. Kapitlene gir deg råd om utrustning til utebruk, innredning, oppskrifter på utemat, og om grilling og valg av grill. I tillegg viser boka deg trinn for trinn hvordan du kan bygge et utekjøkken i tre og mur.

Utgitt 2007
Les mer

I historiens gryte : et essay med oppskrifter

I historiens gryte : et essay med oppskrifter

I historiens gryte : et essay med oppskrifter

Utgitt 2006
Les mer

Å spise middag : en matsosiologisk analyse

Å spise middag : en matsosiologisk analyse

Å spise middag er en selvfølgelighet i norsk hverdagsliv. Av spisefaktaundersøkelser kommer det fram at over 90 prosent av den norske befolkningen spiser middag så godt som hver dag. Forfatteren synliggjør de mange sosiale kodene og reglene som omkranser vårt middagsmønster, og ønsker med dette å gi et mer nyansert bilde av hvorfor folk spiser som de gjør.

Utgitt 2006
Les mer

Mellom gryte og staffeli : maleriske matgleder gjennom årstidene

Mellom gryte og staffeli : maleriske matgleder gjennom årstidene

Boken inneholder kunst, poesi og oppskrifter på vegetarretter for hver av månedene i året. Oppskriftene er fri for hvitt sukker, hvetemel og melk.

Utgitt 2006
Les mer

Farlig Godt

Farlig Godt

Hva er verdens beste råvarer ? og hva er deres historie? Forfatterne av Farlig godt byr på 40 fascinerende beretninger om det de mener er de beste ingrediensene i det globale spiskammerset. Fra enkle basisråvarer som salt, pepper, olje og eddik til de sjeldne og eksklusive delikatessene som trøfler, gåselever og kaviar: Farlig godt er et gastronomisk dypdykk i en verden av store smaksopplevelser. Forfatterne byr på de gode fortellinger om maten og drikkevarene. De trekker de kulturhistoriske linjene. De serverer legender og vitenskap. Boken er en feiring av de store smakene, av naturens rikdom og av menneskets streben etter det fullkomne. Farlig godt kan og bør leses i godstolen, men vil garantert inspirere leseren til dåd på kjøkkenet. Vanskelig behøver det ikke være: Forfatterne minner leseren om at det enkle ofte er det beste ? og at selv den enkleste råvare kan ha en tusenårig, fascinerende og dramatisk historie. Forfatterne Jan Omdahl og Torgrim Eggen, fotograf Knut Bry og designer Kenneth Hansen, har laget en bok som bør appellere til alle sanselige og vitebegjærlige matelskere

Utgitt 2004
Les mer

Kokke-Lise : 101 favoritter fra Frokost-TV

Kokke-Lise : 101 favoritter fra Frokost-TV

Lise Finckenhagen - Frokost-TVs faste kokk - har samlet 101 av sine beste oppskrifter på småretter, middagsretter, desserter og kaker i en svært brukervennlig kokebok. Med den spesielle spiralinnbindingen med stativ kan boken stå på kjøkkenbenken, noe som gjør det lett å følge oppskriften mens man tilbereder maten. Oppskriftene følges av tips om hvordan rettene kan varieres, og de passer derfor både for travle småbarnsforeldre og for dem som liker å ta seg god tid og eksperimentere på kjøkkenet. Lise Finckenhagen har tidligere jobbet blant annet på Bagatelle og ble kåret til Årets Hulda i 2004. Sammen med Kristin Jacobsen har hun gitt ut kokeboken To kokker på hjemmebane (2005).

Utgitt 2006
Les mer

Bare kom inn : du trenger ikke ta av deg på beina

Bare kom inn : du trenger ikke ta av deg på beina

Det gode vertskap får sine gjester til å trives og føle seg vel. Det er Torhild Strand og Sven Nordin som er vertskap i denne boka. De har vært gift i 25 år, har to døtre, hunden Sasha og de har hatt masse gjester. Det handler om omtanke, oppmerksomhet, gjestfrihet, hjerterom, noen forberedelser og litt moderne skikk og bruk. Hovedfokus er maten og stemningen. Hvem skal du invitere, og hvordan skal du håndtere ulike anledninger, fra enkle sammenkomster til avanserte gjestebud. Det kan være svigerfamilie på søndagsmiddag, barneselskap, 17. mai-frokost eller Cupfinale-frokost, venner kan overraskes med brunsj lørdag formiddag eller piknik i det grønne. Hva er det som skal til for å få folk til å hygge seg?

-De enkle tipsene som løfter kvelden
-Hvordan unngå å tilbringe hele kvelden på kjøkkenet
-Tips som sparer tid og gir god mat
-Tre-retters meny på en halvtime, på en time og på en hel lørdag
-Tips til valg av drikke
-De viktige første minuttene - hvordan slå an en god tone fra starten
-Arbeidsdeling mellom vertskapet
-Hva hvis noe går galt, eller enda verre, hvis alt går galt - det gjelder å legge det opp slik at ingenting kan gå galt.
-Hvordan få folk til å gå hjem...

Her er tipsene du trenger, noen oppskrifter + litt om serviettbretting, duker, dekking av bord m.m.

Utgitt 2006
Les mer

Fra råvare til mat og drikke : restaurant- og matfag

Fra råvare til mat og drikke : restaurant- og matfag

Boken er delt inn etter råvaregrupper og råvarene er beskrevet med tekst og fargefotografier. Vedlagt følger en diskett med oppskrifter og en næringsstofftabell.

Utgitt 2006
Les mer

I godt selskap

I godt selskap

En bok om historien, om menneskene bak, og om bygningen Ekebergrestauranten. Men boka inneholder også menyer og oppskrifter, satt sammen av forfatteren og hans kollegaer ved restauranten. Har matregister.

Utgitt 2005
Les mer

Barmens kjøkkenskole

Barmens kjøkkenskole

Boken gir en inngående kunnskap om alle de ulike råvarene vi omgir oss med. Her lærer du alt fra hvordan du kan se om en fisk er fersk, hvordan man oppbevarer fisk, hvordan man fryser den ned, til hvordan man stykker opp og bruker de ulike delene av kjøttet på et dyr. Du får rede på bruk av ulike typer oster, grønnsaker, korn, nøtter, krydder, urter m.m. Du lærer også flere matlagingsteknikker, blant annet partering av kjøtt, utbeining av fugl, rensing av skalldyr og filetrering av fisk. I tillegg tar den for seg ulike koketeknikker, utstyr man trenger og ikke trenger og hva de brukes til. Boken har også med et utvalg grunnoppskrifter

Utgitt 2005
Les mer

Fra margbein til spretne tomater : mat i millioner av år

Fra margbein til spretne tomater : mat i millioner av år

Matens kulturhistorie formidlet med blikk for rariteter og gode historier. Newth forteller først og fremst om basiskosten, og gjør greie for matens rolle i dagligliv og handel, religion og overtro. Fremstillingen er krydret med rare fakta og små historier, hele veien med blikk for hvordan tilgangen på nye matvarer har endret livsgrunnlaget for folk. Dermed gir han også tallrike glimt inn i ulike samfunn og tidsepoker. I tillegg gjør han greie for diskusjonene rundt genmanipulering av matvarer og peker på det paradoks at overproduksjon av matvarer er et problem i enkelte deler av verden, mens folk andre steder sulter. Rikt illustrert, bl. a. av forfatteren selv.

Utgitt 2005
Les mer

Bordets gleder

Bordets gleder

Boken har visdomsord om temaet mat og drikke, gullkorn og karakteristikker som kan bidra til å løfte stemningen når gode venner er samlet.

Utgitt 2004
Les mer

Farlig godt

Farlig godt

Boka presenterer verdens beste råvarer og deres kulturhistorie. Forfatterne byr på fortellinger om alt fra basisråvarer som salt og pepper til mer sjeldne og ekslusive delikatesser som trøfler, gåselever og kaviar. Har litteraturliste.

Utgitt 2004
Les mer

Homsepatruljen

Homsepatruljen

Boken er fra tv-serien Homsepatruljen. Forfatterne forteller hvordan du kan få en bedre livsstil, personlig hygiene, klesstil, et smartere hjem og bli en bedre kokk. Hver av de fem er eksperter på hvert sitt område innenfor mat og vin, hudpleie og hår, interiør, mote og kultur. Med register.

Utgitt 2004
Les mer

Mat i 3 akter

Mat i 3 akter

?Mat i 3 akter? er Nationaltheatrets hyllest til god teaterkunst, god mat og den gode samtalen. Vi har samlet et knippe av Norges mest spennende mennesker rundt bordet på hovedscenen og latt samtalen sirkle rundt temaene livet, kjærligheten og døden. Mesterkokken Johan Kridih har latt seg inspirere av maten i kjente teaterstykker. Journalisten og forfatteren Hugo Lauritz Jenssen formidler samtalene, mens fotografene Terje Borud og Ulla Westbø tolker middagene i bilder. Nationaltheatrets bok er en kokebok i praktformat. Den kombinerer god smak med livsvisdom, innsikt og interessante refleksjoner. Den har mat for magen, mat for tanken og den gjør hjertet godt. Noen av middagsgjestene: Ellen Horn Kari Bremnes Thorvald Stoltenberg Mari Maurstad Anne Marie Ottersen Jan Størksen Mona Levin Kjetil Bang-Hansen Shabana Rehman Monna Tandberg Astrid Nøklebye Heiberg Øystein Mosli Bjarte Hjelmeland Kjersti Holmen Lasse Lindtner Lise Fjeldstad Henrik Mestad

Utgitt 2004
Les mer

Ingredienser

Ingredienser

Boka beskriver over 500 ingredienser fra hele verden. Den gir råd om bruk av hver ingrediens, og har over 70 oppskrifter. Boka har også en oversikt over forhandlere med adresser og Internettadresser. Har register og litteraturliste.

Utgitt 2004
Les mer

Mester i eget kjøkken

Mester i eget kjøkken

700 grunnleggende matlagingsteknikker blir forklart trinn for trinn med tekst og bilder. Har oppskrifter på retter med egg, ost, melkeprodukter, fisk, skalldyr, fugl, kjøtt, grønnsaker og pasta, supper, sauser, dressinger, gjærbakst, desserter og kaker. Med ordliste og registre

Utgitt 2004
Les mer

Aroma

Aroma

Innsyn i hvordan smak og duft spiller mot hverandre er hemmeligheten som kan skille et ordinært måltid fra en utsøkt smaksopplevelse. Kokken Paul Gayler tar her for seg 25 av sine smaksfavoritter. Fra bittersøt lavendel og sukkersøt honning til skarp oliven og bitter lime, hver smaksvariant presenteres på sitt beste og mest karakteristiske. I retter som braisert breiflabb med sjokoladesaus og dobbeltpeprede rødvinsjordbær er resultatet av og til uventet, men alltid gjennomførbart og velsmakende. Har stikkordregister.

Utgitt 2003
Les mer

Mmm

Mmm

En annerledes bok om mat for den som vil klare seg selv. Boka inneholder mer enn 300 oppskrifter til hverdag og fest, men også miniintervjuer og tanker om mat og politikk, mat og naturvern og mat og kropp. Og hva gjør du når du vil lage mat og ikke har en krone? Oppskriftene er samlet etter temaer som for eksempel Mat med kjæresten, Mat med naboen, Mat etter tannlegebesøket og Mat med kjæledyret. Har plass til egne notater og register.

Utgitt 2002
Les mer

Spis her

Spis her

Dette er en guide til mer enn 330 spisesteder i Norge. Den er et resultat av en testgruppes besøk på over 750 spisesteder over en toårsperiode. Hovedhensikten er å finne kvalitetssteder som serverer og ivaretar norsk mat og mattradisjon. Spisestedene blir presentert med sin historie og sitt særpreg inne, ute, rettigheter, adkomst for funksjonshemmede, tilbud til barn, osv. Beskrivelsen inneholder også anbefalinger og omtaler av mulige severdigheter i nærheten. Hvert spisested har fått en samlet kvalitetskarakter basert på karakterer på fem vesentlige kriterier: atmosfære, mat, drikke, service og verdi. Alle vist i et grafisk bilde. Informasjon om beliggenhet, prisnivå, adresser og telefon, e-post og Internett, betalingsmuligheter og åpningstider er også med. Har register.

Utgitt 2002
Les mer

Larousse gastronomique

Larousse gastronomique

Boken er et alfabetisk oppslagsverk over all verdens mat og drikke. Her kan man finn ut om matens historie, hvordan den skal lagres og om hvordan den kan tilberedes og serveres. Her er også forslag til oppskrifter og forklaringer på ord og uttrykk. Boken kom ut første gang i 1938.

Utgitt 2001
Les mer

Futuristisk kokebok

Futuristisk kokebok

De italienske futuristene dyrket alt det nye. De fant nye ingredienser eller satte sammen velkjente på sjokkerende måter. Resultatet er en kokebok uten grenser. Mange av oppskriftene er utrolige fiksjoner, mens andre lar seg lage - og gir særegne og nye smaksopplevelser.

Utgitt 2001
Les mer

Matguide for Oppland

Matguide for Oppland

Boka presenterer 89 matsteder. Her finner du steder der du kan oppleve lokal tradisjonsmat, gourmetrestauranter, viltretter og mye mer. Matstedene som blir presentert i guiden er delt inn slik: spesielle spisesteder, deretter gårder som tar imot selskaper og lukkede arrangement, så fjellstuer og setrer og til slutt gårsbutikker og produsentutsalg. Guiden er bygd opp etter hovedferdselsårene i Oppland. Et oversiktskart i begynnelsen av guiden viser hvor alle stedene befinner seg. Det enkelte stedet er presentert med detaljkart og veibeskrivelse. Maten er beskrevet for hvert av de særpregede stedene, sammen med opplysninger om åpningstider, telefonnummer, hjemmeside, m.m.

Utgitt 2001
Les mer

Tendenser på Kristopher Schaus kjøkken

Tendenser på Kristopher Schaus kjøkken

Boken byr på retter som Napoleonskake med en touch av våt hund, nærsprengt banan, kebabkanon og sjøshake.

Utgitt 2001
Les mer

Gastronomi til bords med historien

Gastronomi til bords med historien

Forfatteren tar opp mattradisjoner fra steinalder til i dag, verden rundt. Han viser i hvilken grad maten er tilstede i alle sammenhenger i menneskelivet og samfunnslivet. Maten spiller en rolle i barneoppdragelse og kjærlighetsliv, den er en politisk faktor i torskekriger og kornboikotter, den er et statussymbol i den rike verden og det eneste nødvendige for de sultende. Boka har eksempler på gamle og ukjente oppskrifter fra Kina og Rom, fra kalifenes Bagdad og Ludvigenes Paris, fra renessansens Italia og fra Victoriatidens England. Har kilder og oppskrifts- og stikkordregister.

Utgitt 2000
Les mer

Mormors gode råd

Mormors gode råd

Boken inneholder oppskrifter, tips og råd; nesten glemt kunnskap og tradisjon om hvordan vi skal restaurere og vedlikeholde forskjellige gjenstander, bevare og tilberede kjøtt og frukt.

Utgitt 2000
Les mer

Bak stabbursfjos og utedass

Bak stabbursfjos og utedass

I denne boka leker Arne Brimis kulinariske halvbror med alternative råvarer som Plumbo, maursyre, flaggermus og kråke. Her finnes oppskrifter og forklaringer, krydder og vin, jaktredskap og tilberedningsmåter utenom det vanlige.

Utgitt 1998
Les mer

Nytelsens ABC

Nytelsens ABC

Forfatterne gir råd om hvordan man kan gripe fatt i nytelsen, og redegjør for til dels nyoppdagede, positive helsemessige virkninger av våre mest vanlige nytelsesmidler som kaffe, sjokolade, vin, øl, kjøtt og sukker, samt deres historie, bruksmuligheter og riktig dosering. Med litteraturliste.

Utgitt 1998
Les mer

Gullkorn om mat

Gullkorn om mat

Sitater om mat. Illustrert.

Utgitt 1996
Les mer

Smaken av et navn

Smaken av et navn

I denne boken presenteres nærmere 70 retter som har fått navn etter mer eller mindre kjente personer. Her finner du både klassikere som Jansons fristelse, biff à la Lindstrøm og pêche Melba, og mindre kjente retter som kong Henriks hønsegryte, Strinbergs ertesuppe og flyndre Walewska. Boka presenterer de forskjellige personene og forteller hvorfor og hvordan de havnet på menyen

Utgitt 2002
Les mer

Snacks og snadder

Snacks og snadder

Boka inneholder ideer og oppskrifter til matgaver. Den har 78 oppskrifter på konfekt, sjokolade, marsipan, glühwein, likør, dram, silderetter, oljer, edikk, pesto, marinert ost, oliven og hvitløk. Oppskriftene har varierende vanskelighetsgrad, og boka har også tips til innpakking, merkelapper og kort.

Utgitt 2004
Les mer

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.