Linken til å kjøpe bøkene her virker ikke lenger. Bokkilden har fjernet disse og jeg har ikke fått beskjed om å forandre noe. Beklager dette. Om det dukker opp andre nettbokhandler hvor dette fungerer hos, vil jeg legge det inn så fort som mulig.

Aktuelle bøker


Sjarmen med tarmen

Sjarmen med tarmen

En sjeldent informativ og underholdende bok om fordøyelsen vår! 800 000 solgte i Tyskland - utgis i 23 land Mat er ikke bare kalorier og næringsinnhold. Mat er viktig også når det gjelder hva den forsyner tarmen med av bakterier. Ny forskning avdekker forbløffende sammenhenger mellom tarmen og resten av kroppen: Ubalanse i bakteriefloraen kan blant annet føre til oppblåsthet og smerter, overvekt, depresjon, allergi, intoleranse og Alzheimer. For å føle oss vel, ha god helse og balanse i kropp og sinn må vi med andre ord ta vare på tarmen vår. I denne sjarmerende boka kan du lese: * Alt om fordøyelse, dovaner og matens virkning i kroppen * ABC om bæsj * Bakteriene våre og hva de betyr for helsen * Mange gode råd om hvordan du blir venn med tarmen din Forfatteren, Giulia Enders, er en ung tysk medisiner som selv fikk noen underlige sår hun ikke ble kvitt med hudbehandling, og som ingen leger fant årsaken til. Til slutt tok hun saken i egne hender, fant ut at hun faktisk hadde en tarmsykdom, la om kostholdet og ble frisk. Les mer om hennes oppsiktsvekkende historie i denne usedvanlige boka om et av våre mest undervurderte organer.

Utgitt 2015
Les mer

Taco på uno, dos, tres!

Taco på uno, dos, tres!

Rundt én million nordmenn spiser taco hver eneste helg. Taco er like variert som pasta, enklere enn sushi, og kan være mer spennende enn tapas, fordi du kan lage så mange egne smakskombinasjoner. I Norge spiser vi stort sett én variant - det er typisk norsk å la ferdigkrydderet og tacoskjellene få følge av jarlsbergost, rømme og kjøttdeig på tallerkenen. I tacoens hjemland, Mexico, skal du lete lenge for å finne slike ingredienser. The Flying Culinary Circus har ikke laget denne boken for å få én million nordmenn til å slutte med noe de er glad i. Målet deres er heller å gi inspirasjon til å gjøre neste tacomåltid enda litt bedre, ett skritt eller to nærmere det opprinnelige. I tillegg tipser de om spennende kombinasjoner med retter fra andre lands kjøkken. Så langt har The Flying Culinary Circus turnert i 47 ulike land, og underveis har de plukket med seg inspirasjon fra all verdens mattradisjoner. Noe av dette ønsker de nå å formidle videre. De tar tacoen med på en verdensreise, skaffer oss enda bedre smaksopplevelser, og - ikke minst - gjør det enkelt, på uno, dos, tres!

Utgitt 2014
Les mer

Sunnere og sterkere med proteinrik mat

Sunnere og sterkere med proteinrik mat

I denne oppfølgeren til suksessboken Sunn og sterk med protein er det fortsatt fokus på proteinrik mat. I tillegg til å være en kokebok med mange nye oppskrifter du kan la deg inspirere av, er innholdet bygget opp slik at du kan gjennomføre et opplegg over tre måneder - med ukemenyer og treningsprogrammer som garantert gir resultater. Her er også artikler og inspirerende tekster som gjør det lettere å holde seg motivert. Rettene er proteinrike, glutenfrie og enkle å lage, og dessertene er søte uten å inneholde sukker. Her er flere oppskrifter på typisk husmannskost, som for eksempel hjemmelaget fiskegrateng, samt proteinrike vegetarretter, blant annet en fristende bønnegryte. Dette er oppskrifter som gjør at det smaker ekstra godt å bli både sunnere og sterkere.

Utgitt 2014
Les mer

Ingrid

Ingrid

Ingrid Espelid Hovigs livshistorie, glitrende og varmt fortalt av Ingar Sletten Kolloen, og samtidig historien om tv-mediets gjennombrudd i Norge og norsk matkultur. Ingrid Espelid Hovig er en person de fleste nordmenn har et forhold til. Stemmen hennes og det blide fjeset hennes ble prentet inn i oss gjennom Ingrids lange liv på fjernsynet. Ingrid ble født på Askøy i juni 1924 og viste seg tidlig å være flink til alt som foregikk på kjøkkenet, særlig oppvasken. Da krigen kom, var Ingrid 16 år og som med mange andre satte den dype spor i familien på Askøy. Under krigen arbeidet hun for Jane Mykle og senere stelte hun for to søstre i Sandviken, før hun bestemte seg til å søke seg til Statens Lærerskole for Husstell på Stabekk. Ett tiår senere søkte hun jobb i NRK og ble ansatt som programredaktør med ansvar for forbrukerstoff og mat. Gjennom sitt arbeid i NRK forandret hun norske matvaner.. I det private skulle det lang tid før Ingrid skulle møte den store kjærligheten, det gjorde hun som 49 åring da hun traff arkitekten Jan Inge Hovig. Ingrids liv er ikke skånet for stor sorg og dramatikk, men det er hennes arbeidsglede og optimisme som har preget livet hennes..

Utgitt 2013
Les mer

Bare mat, fra mitt kjøkken

Bare mat, fra mitt kjøkken

Når Hellstrøm serverer for familie og venner, er det med noe som gleder ganen, men ikke er komplisert. Med "Bare mat, fra mitt kjøkken" kan du selv lage enkle og gode måltider som ikke går i glemmeboka.

Utgitt 2013
Les mer

Raus måltider som metter mer enn magen

Raus måltider som metter mer enn magen

Glede - vennskap - varme - vennlighet - felleskap - raushet. Kirkens bymisjon fyller hver dag disse ordene med mening når de samler folk rundt bordet. Det gode måltidet og fellesskapet rundt maten står i sentrum når Bymisjonen i denne boka ønsker leseren velkommen inn. Kjente kokker som Tom Victor Gausdal, Ingrid Espelid Hovig, Erling Sundal, Lars Barmen og Ole Johnny Eikefjord deler raust av sine oppskrifter, enten det er mat for unge mager, et godt suppemåltid, julemat, sjømat eller internasjonal mat.
Vi tas med til Kvinneloftet, Møtestedet, Prindsen, Safir og mange av de andre stedene som drives i regi av Bymisjonen rundt i landet - her kan alle som kommer være sikre på å få et nærende og smakfullt måltid mat til en rimelig penge.
Ingen blir avvist. Boka er rikt illustrert, resultatet er blitt en flott gavebok og bruksbok til inspirasjon og nytte

Utgitt 2013
Les mer

Tilbake til røttene

Tilbake til røttene

proteinrik steinaldermat for det moderne mennesket : paleo-oppskrifter fra gourmetrestauranten Kong Hans Kælder i København

Utgitt 2013
Les mer

Doktor Dahlqvists kokebok

Doktor Dahlqvists kokebok

Sveriges modigste lege gir deg ekte lavkarbo med et skandinavisk preg! I denne kokeboken gir Annika Dahlqvist deg velsmakende og sunne oppskrifter alle kan beherske. Du får praktiske tips og nyttige råd om helsefordelene som følger med et LCHF-basert kosthold, og Annika forteller også om sin egen kostholdsreise.

Utgitt 2010
Les mer

Ekte mat

Ekte mat

Ekte mat handler både om maten og innstillingen vi har til den. Ekte mat handler om å ta spaden i egen hånd. Om å ta kontroll over eget liv, egne handlinger - og egen handling. Og ikke minst om gleden over å lage god mat hver eneste dag.
Med denne boken kan du lage ekte mat.
Er det ikke det alle egentlig vil ha? For Andreas Viestad handler ekte mat om to ting: Om nytelsen og gleden ved å spise god mat hver eneste dag og om meningen med maten. Maten skal ha en historie, et opphav. Vet vi noe om maten, blir det lettere å tilberede den.
Har vi vært med på å gjøre noe ekstra for måltidet vi spiser, det være seg å dyrke noe i hagen, i balkongkassen eller sanke noe av det som finnes i naturen rundt oss, har vi skapt ekstra stor glede over måltidet. Men dette er ingen bok som krever at du forandrer levemåte.
Dette er i første rekke en unik kokebok.
Selv om temaene er store, er oppskriftene enkle, og boka skal brukes på vanlig vis:
Du blar igjennom, finner noe som ser godt ut og lager det til formiddags, middag eller kvelds til deg selv og familie og venner.
Mer enn 250 oppskrifter

Utgitt 2010
Les mer

Globalisering og matpolitikk

Globalisering og matpolitikk

Denne boken handler om flernivåstyring og hvordan dette fungerer innen matpolitikken. Den tar for seg matpolitikk på globalt, europeisk, nasjonalt og lokalt nivå, og ser på hvordan nivåene påvirker hverandre.

Utgitt 2010
Les mer

Raw food på norsk

Raw food på norsk

Med raw food er ideen at man skal få maksimalt med næring og energi fra råvarene man spiser og skal derfor ikke varme den opp over ca 40 grader når man tilbereder den.
I Raw Food på norsk får du vite alt om hvordan tilberede fantastiske raw food-retter med utgangspunkt i frukt og bær, friske grønnsaker, frø, nøtter, tørket frukt, honning, kaldpressende oljer og krydder.
Raw food gir kroppen mer energi, styrker immunforsvaret, gir bedre hud og bedre fordøyelse! Den hjelper også mot depresjon, og suget etter noe søtt, salt eller alkohol blir mindre. Raw food er også det som best forebygger og helbreder kreft og hjerte- og karsykdommer.

Erica Palmcrantz (31 år) er utdannet raw food-kokk, jobber som coach og leder inspirasjons- og raw food-matlagingskurs. For henne er raw food fremfor alt livskraft og energi. Hun bor i Gøteborg med mann og barn.

Irmela Lilja (49 år)er helse- og personlig utviklingsjournalist og er opptatt av å formidle hvor mye energi og letthet i kroppen raw food gir. Hun bor i Stockholm med sin tenåringsdatter.

Utgitt 2010
Les mer

Kokebok for hunder

Kokebok for hunder

Hvis du har lyst til å skjemme bort den firbeinte vennen din med litt variasjon i matveien, finner du oppskrifter for alle anledninger i denne boken.

Utgitt 2010
Les mer

Rikere hverdag

Rikere hverdag

I denne boken får du enkle tips som gir deg inspirasjon til å klare hverdagen litt bedre når dagene er grå. Boken inneholder konkrete råd om økonomi, velvære, mat, bolig, relasjoner og helse. Rådene koster ingenting og kan gjennomføres her og nå hjemme hos deg selv. Filosofien er å fokusere på det positive; alle kan få det litt bedre akkurat i dag ved å gjøre noen små konkrete grep. Du får også oppskrifter på mat som er enkel å lage, samt historier, dikt og visdomsord til inspirasjon og ettertanke.

Utgitt 2010
Les mer

Grønn og skjønn

Grønn og skjønn

Nå blir det endelig gøy å bli miljøvennlig. Og det er lov å se flott ut samtidig! Forfatteren, som har inspirert Julia Roberts til å go green gir oss massevis av inspirerende tips og råd om alt fra hvordan oppdatere sminkepungen og toalettskapet, til hvordan skape et miljøvennlig hjem, leve sunnere og shoppe med bedre samvittighet. Inneholder et stort utvalg nyttige og spennende nettadresser.

Utgitt 2009
Les mer

Rik på lavpris bløffen om priser og konkurranse i norske matbutikker

Rik på lavpris bløffen om priser og konkurranse i norske matbutikker

Forfatteren setter spørsmålstegn ved begrepet "lavpris" i norsk dagligvarebransje, og forsøker å svare på hvordan så mange har kunnet bli så rike av å drive med lavpris i Norge. I følge forfatteren henger de høye prisene, maktkonsentrasjonen og det dårlige vareutvalget sammen med ett forhold; mangel på reell konkurranse i markedet

Utgitt 2008
Les mer

Mer

Mer

Boken inneholder oppskrifter og forslag til menyer delt inn i årets måneder. Boken gir også en innføring i smakskombinasjoner, aromaer, konsistenser, farger, samt mattradisjoner. Det er lagt stor vekt på utvelgelse av vin til maten.

Utgitt 2008
Les mer

Nigella Ekspress

Nigella Ekspress

"Denne boka handler om rask mat, det skulle fremgå klart nok av tittelen, men det er også en bok for deg som elsker mat. Hvordan skulle jeg kunne skrive noe annet," sier Nigella Lawson i innledningen til Nigella ekspress, og fortsetter: "Oppskriftene er ikke bare enkle å lage, de er også et forsøk på å gjøre livet på kjøkkenet - og dermed også tilværelsen generelt - lettere." I Nigella ekspress har den kjente tv-kokken og kokebokforfatteren samlet sine raske favoritter. De er sortert etter temaer bundet sammen av hennes personlige tekster, der hun byr på seg selv og sin matfilosofi. Nigella gir deg ideer til og oppskrifter på: * enkel hverdagsmat * gjestemat midt i uka * raske italienske fristelser * selskapsmat på kort varsel * tidsklemmefrokoster * turmat

Utgitt 2008
Les mer

Hjemme hos Jamie

Hjemme hos Jamie

Enkle og velsmakende retter fra Jamie Jamie Oliver har funnet roen sammen med familien hjemme i Essex og har skrevet sin hittil mest personlige kokebok. I Hjemme hos Jamie tar han deg med hjem til sitt eget kjøkken og sin egen hage. Med velkjent og medrivende entusiasme gir han deg oppskrifter på den deilige, hjemmelagde maten basert på de ulike sesongenes ingredienser. Boken er delt inn etter årstidene og framhever de til enhver tid beste råvarene, både kjøtt og fisk, frukt og grønnsaker. Flere av grønnsakene dyrker han selv i sin egen kjøkkenhage, og han går begeistret inn for å inspirere leseren til å gjøre det samme. Boken inneholder over 100 oppskrifter og nydelige fotografier som gir lyst til å lage mat. Som alltid er rettene av beste Jamie-merke: Enkle og velsmakende, ofte med en original vri.

Utgitt 2008
Les mer

Så fort kan livet snu

Så fort kan livet snu

Under en fotballkamp høsten 2005 pådro lagkaptein Dagfinn Enerly seg en alvorlig nakkeskade. I dag er han avhengig av rullestol, men har ikke gitt opp håpet om å gå igjen. I denne boken forteller han om rehabiliteringsoppholdet på Sunnaas, om det å komme hjem igjen, om det nære forholdet til kona og tvillingdøtrene og om betydningen av alle støtteerklæringene. Boken gir også tilbakeblikk fra livet før ulykken. Med billedliste

Utgitt 2007
Les mer

Poff og Pia

Poff og Pia

Bokens handling: Mamma og Pia har nettopp flyttet fra byen til et koselig hus på landet. Når den snille valpen Poff blir en del av familien, får Pia verdens beste venn.
Snart blir de kjent med nabogutten Albert og valpen hans også. Får lille Poff sove om natten når han reiser fra mammaen sin?
Hvordan lærer han å slutte og tisse inne?
Hva er humleleken?
Hvordan går det hos dyrlegen når Poff blir påkjørt av en moped?
Og ikke minst: Hva skjer når barna og hundene deres møter den sortkledde heksen i skogen?

Målgruppe:
Målgruppen er barn fra 8-11 år og deres leselystne foreldre. Boken fungerer meget bra til høytlesning, og passer like godt for både gutter og jenter.

Smakebiter:
Du kan lese utdrag fra boken på www.abcbokforlag.no.

Forfatteren:
Finn Harald Røed (født 1968) er fra Kristiansand. Han er utdannet adjunkt og har arbeidet både i grunnskolen og i databransjen. I tillegg har han flere plateutgivelser bak seg. "POFF OG PIA" er hans tredje bokutgivelse.

Annet:
Handlingen kommer naturlig inn på hvordan man behandler og oppdrar en valp, og er dermed både en lærerik og underholdende fortelling. Boken inneholder også to nye barnesanger knyttet til hendelser i handlingen. "POFF OG PIA" er en både varm og spennende bok til å bli glad i for alle barnefamilier som liker hunder.

Utgitt 2007
Les mer

Rett skal være rett

Rett skal være rett

I Rett skal være rett byr Charles Tjessem på et hundretall oppskrifter basert på de råeste varene som produseres i Rogaland. Som en hyllest til den gode maten åpner Charles dørene inn til ysteriet, potetåkeren, vaktelgården, oppdrettsanlegget og alle de andre spiskamrene han ikke klarer seg uten. For når rett skal være rett er gode råvarer nære råvarer.

Utgitt 2006
Les mer

Endelig ikke-røyker!
for kvinner

Endelig ikke-røyker! for kvinner

Forfatteren beskriver i denne boken en metode som hjelper røykere med å stumpe røyken for godt. Han legger spesiell vekt på spørsmål og vanskeligheter som er viktige for kvinner som ønsker å slutte å røyke

Utgitt 2005
Les mer

Kjempegodt, Tina

Kjempegodt, Tina

Det er ikke bare i TV-programmene at resultatet blir kjempegodt når Tina Nordström er i aksjon. Det vil det bli hjemme hos deg også. Den sprudlende, smittende matgleden følger på en merkelig måte med dillkjøttet eller panna cottaen eller pestofisken - helt fram til spisebordet. Med Tina blir mat kjempegøy. Både å lage og å spise. I denne boken finner du en raus porsjon oppskrifter. Men du inviteres også til en titt bak TV-kulissene og får vite mer om hva som har skjedd siden forrige bok. I farten får du også se hva som skjer når Tina lager fest for sine venner. Et party som sikkert vil inspirere. Dessuten forteller Tina hva som kjennetegner en fersk fisk og hvordan du ved hjelp av noen av våre vanlige urter kan lage herlige underverker i grytene.

Utgitt 2003
Les mer

Jamie hver dag

Jamie hver dag

Boka inneholder 120 oppskrifter på kvalitetsmat som er tilpasset måten man lever på akkurat nå. De fleste oppskriftene er basert på råvarer som er lette å få tak i. Boka gir alternativer til de gamle traverne - supper, salater, pastaretter, kjøtt, fisk, desserter og grønnsaksretter. "Familietreet" viser at om man mestrer en grunnoppskrift, kan man utvide repertoaret sitt som kokk. "Ti på topp" gir deg de beste oppskriftene på ti internasjonale favorittretter.

Utgitt 2005
Les mer

Nattseilas

Nattseilas

Tema for denne boken er hvordan vi kan leve oss igjennom og forandres av de hendelsene og periodene i livet som gir oss "mørke netter". Slike mørke perioder, nattseilaser, kan oppstå i alle faser av livet. Meningen med livet, sier forfatteren, er først og fremst å bli mer av den du er. Det er en prosess som foregår kontinuerlig, men som er viktig i tunge tider. Primitive samfunn har skapt overgangsriter, som inneholder symboler for den forandringen sjelen gjennomgår ved omveltninger i livet. På samme måte kan kriser i livet fungere som overganger som modner deg, så du kommer styrket ut som menneske.

Utgitt 2005
Les mer

Til bords i Babettes gjestebud

Til bords i Babettes gjestebud

Boka inneholder novellen Babettes gjestebud. I tillegg beskriver boka menyen og gir råd og tilpasninger tilpasset vår egen tid. Det er også en bok om måltidets muligheter, og den gir praktiske råd om alt fra valg av viner, oppbyggingen av et måltid og sammensetningen avingredienser til selve gjennomføringen av selskapet

Utgitt 2004
Les mer

Når Gud bestemmer menyen

Når Gud bestemmer menyen

Boken handler om tillatt og forbudt mat og drikke i de store verdensreligionene og den historiske og religiøse bakgrunnen. Regler for valg eller bortvalg av mat og drikke er beskrevet og dokumentert med utgangspunkt i religionenes hellige tekster og tradisjoner. Boken tar blant annet for seg jødedommen, kristendommen og syvendedagsadventistsamfunnet. Har litteraturliste og stikkordsregister.

Utgitt 2004
Les mer

Tina

Tina

Tina Nordström har hatt stor suksess med sine matprogrammer på NRK, og like stor suksess med sine kokebøker som er hentet fra programmene MAT på svensk tv. Årets oppfølger "Tina" er blitt nok en fargerik, spennende kokebok – og hennes absolutt beste så langt. I "Tina" møter vi både gammelt og nytt i en herlig blanding, krydret med spennende internasjonal påvirkning – en bok som garantert vil gi inspirasjon til nye eventyr på kjøkkenet. Boken har hele 67 oppskrifter, og i tillegg gir Tina oss mange gode tips, fra hvordan du koker couscous på beste måte til hvordan du kan kvesse kniven på en tallerken – men den må være av porselen!

Utgitt 2004
Les mer

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.