Linken til å kjøpe bøkene her virker ikke lenger. Bokkilden har fjernet disse og jeg har ikke fått beskjed om å forandre noe. Beklager dette. Om det dukker opp andre nettbokhandler hvor dette fungerer hos, vil jeg legge det inn så fort som mulig.

Fisk og behandling av fisk


Lutefisk tradisjon, tilberedning, tilbehør

Lutefisk tradisjon, tilberedning, tilbehør

Å spise lutefisk er en gammel tradisjon som i våre dager er kommet til ny heder. Denne boken er beregnet på lutefiskelskere som vil vite mest mulig om dette fenomen, og som kaller oss til festlig lag på restauranter og i hjemmene noen hektiske høstmåneder hvert år. Dette er også boken for dem som vil prøve denne tradisjonen for første gang. Vi følger råvaren, fra torsken blir fanget ute på havet, via tørking på hjell i det gunstige nordnorske klima, til tørrfisken ender opp i små og store lutebaljer over det hele landet - for så å gjenoppstå som herlige måltider med eller uten allskens tilbehør. Her er ikke spart på oppskriftene. Gode råd og mange forslag til tilberedninbg har forfatteren gått fra hans mange venner blant restaurantfolk og kokker fra mange kanter av landet. Forfatteren sier det selv slik: "Jeg har påny fått erfare at matfolk er genereøse mennesker, som gjerne deler med andre av sin viten og sine erfaringer. Aller mest generøse er lutefiskelskere. Det må være noe i lutefisken som fremelsker det gode i oss." Boken vant Gourmand World Cookbook Awards 2007 - "Beste fiske- og sjømatkokebok i verden."

Utgitt 2011
Les mer

Rakefisk

Rakefisk

Ny utgave av denne boken om rakefisk.

Utgitt 2011
Les mer

Fisk og skalldyr

Fisk og skalldyr

"Fisk og skalldyr. Delikatesser fra mesterkokken Ole Jonny Eikefjord" er kokeboken for deg som er glad i bra mat. Eikefjord er lidenskapelig opptatt av fisk og skalldyr, og hans retter og tilbehør blir laget på nye og gamle måter og med inspirasjon fra hele verden. Eikefjord har valgt de mest vanlige fiske- og skalldyrartene som finnes langs norskekysten, og som er å få kjøpt i butikker som selger fersk fisk. Oppskriftene er blant hans beste. De er enkle å lage og egner seg til både hverdag og fest. Boken er rikt illustrert med vakre bilder av rettene.

Utgitt 2011
Les mer

Se torsken

Se torsken

Se torsken! er en hyllest til torsken, og til alle de andre fiskene som svømmer rundt utenfor kysten av Lofoten, Vesterålen og Senja. Samtidig er boka en viktig påminnelse om hva som står på spill i spørsmålet om oljeboring i disse områdene. Her bidrar flere av Norges beste kokker, forfattere og skribenter i ei bok bredfull med gode oppskrifter, fantastiske historier og smarte fisketips. Med bidrag fra Andreas Viestad, Tom Victor Gausdal, Ole Martin Alfsen, Kine Hellebust, Frank A. Jenssen, Herbjørg Wassmo, Gert Nygårdshaug, Jahn Otto Johansen og mange mange flere!

Utgitt 2010
Les mer

Fisk og sjømat en samling av mer enn 100 grunnleggende oppskrifter

Fisk og sjømat en samling av mer enn 100 grunnleggende oppskrifter

Boka inneholder 112 oppskrifter, har tips til hvordan du kan utnytte råvarene maksimalt, og beskriver oppskriftene trinn for trinn.

Utgitt 2009
Les mer

Rakfisk i godt lag

Rakfisk i godt lag

Noregs største rakfiskentusiast hyller rakfisken som festskapar og trendy tradisjon! Den tradisjonelle matretten har blitt allemannseige i norsk mat- og festkultur. I denne boka får du ikkje berre fisking, legging, saltinnhald og kjemiske prosessar, men også alle dei store og små arrangementa knytte til maten. Det har oppstått årvisse ritual, i private lag og i større samkomer landet rundt og folkerike festivalar der rakfisken står i sentrum. Boka gir deg eit fyldig innblikk i alt dette. Boka er gjennomillustrert

Utgitt 2009
Les mer

Sjømat, sjømatoppskriftene du bare må ha

Sjømat, sjømatoppskriftene du bare må ha

Boka inneholder oppskrifter på sjømat i alle varianter, fra krabbekaker, blåskjell og fish'n chips til sushi. Den inneholder også informasjon om arter og sorter, kvalitetsvurdering, oppbevaring, rensing og forberedelser.

Utgitt 2009
Les mer

Fristende fisk og sjømat en samling med mer enn 100 grunnleggende oppskrifter

Fristende fisk og sjømat en samling med mer enn 100 grunnleggende oppskrifter

Boka inneholder 112 oppskrifter, har tips til hvordan du kan utnytte råvarene maksimalt, og beskriver oppskriftene trinn for trinn.

Utgitt 2007
Les mer

Verdens beste

Verdens beste

Eyvind Hellstrøm dro ut til verdens beste kokker for å få dem til å smake verdens beste laks. Den er norsk. En etter en må bare si seg enig med Hellstrøm: Verdens beste laks er norsk.
Med på reisen var også stjernefotograf Trygve Indrelid. Hans bilder åpner dørene til hemmelighetsfulle, fascinerende verdener. Han slipper tett på bokens chefer, en makeløs stjernerekke fra Paul Bocuse til vår egen Geir Skeie. Kokkene er nærmest folkehelter i egne land. Vi får nære portretter av slående personligheter i tekst og bilde.
Men hovedpersonen er likevel den norske laksen. Gamle begrensninger og fordommer kastes til side. Oppskriftene er enkle, inspirerende og får deg til å tenke i helt nye baner, slik at først gjennom denne boken vil laksens smak, egenskaper og muligheter nytes og verdsettes til fulle.
Eyvind Hellstrøm er chef på Restaurant Bagatelle i Oslo, med 2 stjerner i Guide Michelin. Han er Norges mest populære kokebokforfatter og prisbelønt programleder for seerfavoritten "Hellstrøm rydder opp". Han har mottatt den franske republikkens høyeste utmerkelser for sitt virke, og har i tiår vært blant lederskikkelsene i moderne nordisk kjøkken

Utgitt 2009
Les mer

Fisk en kokebok for alle som trives på kjøkkenet

Fisk en kokebok for alle som trives på kjøkkenet

Her avlives myten om at fisk er vanskelig å tilberede. Gode fiskeretter er ofte enkle retter med få ingredienser, for eksempel Ovnsstekt fisk à la Toscana, tre ingredienser! Det som gjelder er gode og ferske råvarer. Komplett med tips om vin og annet egnet drikke. Mye godt stoff presentert på 120 sider

Utgitt 2009
Les mer

Skalldyr

Skalldyr

"Jeg elsker skalldyr! Bare ordet er ren poesi. Skalldyr er mat for guder, og gir oss mennesker en himmelsk smaksopplevelse." LEIF MANNERSTRÖM er en nestor innen svensk gastronomi, med en imponerende merittliste. Han skapte sammen med Christer Svantesson "det nye svenske kjøkkenet". Fra 1994 har han eid stjernerestauranten Sjömagasinet i Göteborg. Leif Mannerström har skrevet en rekke kokebøker. Han er en kjent kokk fra tv og radio, og har tre ganger blitt utnevnt til Kockarnas Kock. Har er tildelt Göteborgs kulturpris, Göteborg bys ærespris og Prins Bertils memorial - blant annet.

Utgitt 2009
Les mer

Vidunderlig fisk og sjømat

Vidunderlig fisk og sjømat

Boka inneholder 112 oppskrifter, har tips til hvordan du kan utnytte råvarene maksimalt, og beskriver oppskriftene trinn for trinn.

Utgitt 2008
Les mer

Tørrfisk til begjær

Tørrfisk til begjær

En av forfatterne av denne boken er mesterkokk og vinner av Kokke-OL i 2008, og har i mange år samarbeidet med italienske kokker om bruk av tørrfisk. Her presenterer han sine beste tørrfiskoppskrifter. Boken inneholder tradisjonelle norske og italienske oppskrifter med tørrfisk, tørrfiskoppskrifter fra Henningsvær, samt et kapittel om tørrfiskens historie i Europa.

Utgitt 2008
Les mer

Lofoten

Lofoten

Bli fascinert av Lofotfisket! Fotografen Rolf M. Aagaard og journalisten John-Arne Ø. Gundersen drar med lofotfiskerne ut på havet etter skreien. Her er deres opplevelser av fiskerne, fisket, havet og den ruvende Lofotveggen. De følger fiskerne i høy sjø både til havs, på kaia og i rorbua og lager glitrende reportasjer om et fiske i stor forandring. Samlet er dette journalistikk på internasjonalt nivå.

Utgitt 2008
Les mer

Kongekrabben

Kongekrabben

Kokeboken inneholder forskjellige oppskrifter på kongekrabbe. Forfatteren forteller også historien om hvordan kamtsjatkakrabben fra Beringhavet ble en norsk råvare. Har tips om vin

Utgitt 2008
Les mer

Vilt og fisk på menyen

Vilt og fisk på menyen

I Norge har vi en godt utviklet tradisjon for å utnytte naturens råvarer. Denne boka tar utgangspunkt i råvarer i verdensklasse: velsmakende viltkjøtt og fristende salt- og ferskvannsfisk. Jegere og sportsfiskere skaffer vilt og fisk selv, og mange oppsøker vilt- eller fiskebutikken. Her er både de klassiske norske rettene og vilt- og fiskeoppskrifter inspirert av det franske og italienske kjøkken.

Utgitt 2008
Les mer

Den rutete fiskekokeboken

Den rutete fiskekokeboken

Fisk til hverdag og fest En god fiskekokebok har lenge vært et savn, men her er den! Den rutete fiskekokeboken inneholder oppskrifter på hverdagsmat så vel som på festmat. Råvarene varierer fra de gode, gamle fiskeslagene som torsk, sei, makrell og flyndre til de nyere, eksotiske artene vi nå kan få kjøpt. Skjell og skalldyr er også med. Her finnes moderne oppskrifter med nye krydder og sauser. Når vi i tillegg finner oppskrifter på våre tradisjonelle retter som seibiff med løk, kokt torsk og stekt makrell, er dette en bok for alle som liker fisk -; eller vil lære mer om tilberedningen av den. Informasjon om rensing og stell av fisk er samlet i et eget kapittel bakerst i boken.

Utgitt 2007
Les mer

Fisk fra reker til sverdfisk

Fisk fra reker til sverdfisk

Inspirert av blant annet tradisjoner fra Italia og orientalsk kjøkken, viser forfatteren hvordan man kan skape spennende smakskombinasjoner. Fotografier og tekst forklarer hvordan man f. eks pannesteker, baker, fileterer, panerer og renser fisk og skalldyr.

Utgitt 2006
Les mer

Norsk Sjømat

Norsk Sjømat

Dette er trolig hovedgrunnen til at vi hele tiden skaffer oss nye kokebøker: De blir rett og slett bare bedre og bedre, og vi klarer oss dårligere uten. Ta nå for eksempel "Norsk sjømat" av Lars Barmen. En fiskebok for alle - som inneholder "alt".

Utgitt 2001
Les mer

Rakfisk

Rakfisk

Boka forteller om rakefisken i norsk kulturtradisjon og har oppskrifter på retter med rakefisk. Den viser både lokale serveringstradisjoner og moderne måter å bruke rakefisk på. Boka viser også hvordan rakefisk bør lages og ser på rakefiskens modningsprosesser

Utgitt 2006
Les mer

Fisk fra fangst til fest

Fisk fra fangst til fest

Boka tar for seg håndtering av fisk under og rett etter fisking, og trinn-for-trinn forklaringer viser riktig bearbeiding og konservering av fisk. Den tar også for seg forskjellige fiskeslag både i saltvann og ferskvann, og inneholder oppskrifter på både hverdags- og festmat.

Utgitt 2006
Les mer

Klippfisk bacalao

Klippfisk bacalao

Måtte klippfisk oppleve den samme renessansen som lutefisken har gjort - og klippfisken fortjener det i langt større grad! Den kan brukes hele året og til en mengde smaksrike matretter.Fra havets dyp vi henter deg,på båtens kjøl vi frakter degtil klippens furete hud ...Vi vasker, salter, stabler de...

Utgitt 2006
Les mer

Lutefisk

Lutefisk

Ny utgave.Lutefisken kaller hver høst en anselig mengde matelskere til festlige lag på restauranter og i hjemmene. Og menyen er enkel ? det er én hovedrett: lutefisk med ulikt tilbehør. Boka er for nye og gamle lutefiskelskere, som vil vite mest mulig om lutefiskens kulturhistorie og de mange spek...

Utgitt 2006
Les mer

Fisk og vin

Fisk og vin

Denne kokeboken kan intet kjøkken kan være foruten, den bør finnes både hjemme og på hytta. Om du har kjøpt fisken eller trukket den opp selv, kan du slå opp på det du har for hånden og finne en oppskrift. Trond Moi leverer over 150 oppskrifter, mens Toralf Bølgen gir deg enkel og kortfattet innføring i vinvalg til alle oppskriftene.

Utgitt 2006
Les mer

Fisk : fra fangst til fest

Fisk : fra fangst til fest

Suksessforfatteren fra Hedmark slår til igjen! Fiskerens bok kommer nå i ny og utvidet utgave. Her får du vite alt du ikke visste om aktuelle fiskearter i fersk- og saltvann. Et godt fiskemåltid starter alltid med riktig råvarebehandling umiddelbart etter fisken er landet. Denne boka går også grundig til verks når fisken kommer på kjøkkenbenken og viser hvordan du skjærer velformede fileter, flår abbor eller varmrøyker ørret. Komplett med meget gode oppskrifter på lekre matretter.

Utgitt 2006
Les mer

Lutefisk : tradisjon - tilberedning - tilbehør

Lutefisk : tradisjon - tilberedning - tilbehør

Ny utgave.Lutefisken kaller hver høst en anselig mengde matelskere til festlige lag på restauranter og i hjemmene. Og menyen er enkel ? det er én hovedrett: lutefisk med ulikt tilbehør. Boka er for nye og gamle lutefiskelskere, som vil vite mest mulig om lutefiskens kulturhistorie og de mange spekulasjoner om dens tilblivelse. Her finner du oppskrifter og tilberedningsmåter for lutefisk fra mange kokker, matelskere og fra mange kanter av landet. Det du ikke finner i denne boka av kunnskap om lutefisk, er neppe verdt å vite.

Utgitt 2006
Les mer

Mat : hvit fisk - helt enkelt

Mat : hvit fisk - helt enkelt

Boken inneholder 30 oppskrifter basert på torsk, sei, lyr, breiflabb, uer, steinbit, piggvar og kveite, alt fra den enkle hverdagsmiddagen til de helt store anledningene. I tillegg finner du anbefalinger om hvilke viner som passer til de ulike rettene.

Utgitt 2006
Les mer

Fisk

Fisk

Fra reker til sverdfisk. Mange oppskrifter med fisk.

Utgitt 2006
Les mer

Stiansens fisk og skalldyr

Stiansens fisk og skalldyr

Kokeboken inneholder et utvalg av forfatterens fisk- og skalldyroppskrifter, bl.a. dampede blåskjell, kokte krabber, kokt torsk, dampet rødspette og hjemmelagde fiskekaker.

Utgitt 2006
Les mer

Sult fisk

Sult fisk

Kokebok med fiskeretter. Oppskriftene varierer fra enkle hverdagsretter til de mer avanserte gourmetrettene. Med trinn - for - trinn illustrasjoner for filetering og tips til hvordan man ser at råvarene er gode og ferske. Boken er delt i oppskrifter for ferskvannsfisk, saltvannsfisk og skalldyr. Med register

Utgitt 2003
Les mer

Biter av Norge - smak av verden

Biter av Norge - smak av verden

Forfatteren har reist til elleve steder i ni land på tre kontinenter for å fortelle historien om hva som skjer med de viktigste norske fiskeslagene når de eksporteres. Boka er både et reisebrev og en fortelling om Norges eldste handelsvare. Har oppskrifter.

Utgitt 2005
Les mer

Fristelser fra fjord og fjære

Fristelser fra fjord og fjære

Forfatteren presenterer litt historikk og oppskrifter av tang og tare, skjell, skalldyr og kjente og mindre kjente fiskeslag. Oppskriftene består blant annet av til dels gamle oppskrifter hentet fra håndskrevne husholdningsbøker, eget innsamlet materiale og muntlige overføringer.

Utgitt 2005
Les mer

Laks og ørret

Laks og ørret

I tillegg til ca. 35 oppskrifter serverer denne boken de viktigste basiskunnskapene om hvordan laks og ørret bør tilberedes. Forfatteren gir de grunnleggende rådene om behandling av råvarene, og om kniver, kjeler og annet relevant utstyr som er relevant når du skal tilberede laks og ørret. Dessuten får leseren en instruktiv gjennomgang av viktige teknikker når fisken skal tilberedes, og om hvordan man går fram når det viktige tilbehøret skal lages, som for eksempel salater og gode basissauser.

Utgitt 2005
Les mer

Himmelsk hav

Himmelsk hav

Boka inneholder oppskrifter på mat med fisk og skalldyr som kan hentes opp fra norskekysten. Det gis også forslag til hva slags vin man bør velge til de ulike fiskesortene.

Utgitt 2004
Les mer

Sjømat fra fjæra

Sjømat fra fjæra

Forfatterne tar oss med på en reise i fjæra og gir råd om råvarene, hvordan vi fanger dem og hvordan vi bruker dem. Boka tar for seg tang og tare, snegler, skjell, krepsdyr, pigghuder, fisk og planter og sopp

Utgitt 2004
Les mer

Havets fristelser

Havets fristelser

Boken inneholder oppskrifter med norsk sjømat som hovedingrediens. 25 ulike arter av fisk og skalldyr er representert i oppskriftene. Boken inneholder også et fiskeleksikon. Har register.

Utgitt 2004
Les mer

Laks

Laks

Boken inneholder mer enn 50 oppskrifter på retter med laks; fra lette lunsjer og forretter til middagsretter og retter for spesielle anledninger. Har register.

Utgitt 2004
Les mer

Bacalao

Bacalao

Boken inneholder klippfiskens historie og oppskrifter på klippfiskretter fra mange land.

Utgitt 2003
Les mer

Sjømat

Sjømat

Kokeboka inneholder 120 oppskrifter på supper, forretter, hovedretter, vegetarretter og desserter

Utgitt 2004
Les mer

Den store sjømat kokeboken

Den store sjømat kokeboken

I tillegg til oppskrifter på sjømat, gir boka en veiledning i hvordan man skal behandle og tilberede sjømat. I bokas kapitler om supper, pannesteking, røresteking, grilling, gryteretter og paier presenteres oppskrifter fra hele verden. Med register.

Utgitt 2004
Les mer

Fisk er godt

Fisk er godt

Boka inneholder over 100 oppskrifter på tradisjonelle og nye fiskeretter, både på hverdagsmat og festmat. Har register.

Utgitt 2001
Les mer

Fisk og skalldyr

Fisk og skalldyr

Foruten lekre og gode oppskrifter, et helt lite leksikon om råvarer og tilberedningsmåter. Illustrert med fargefotografier.

Utgitt 2001
Les mer

Laks!

Laks!

I tillegg til ca. 200 oppskrifter får vi blant annet lære hvordan man deler og fileterer en hel laks, vi får tips om forskjellige måter å grave, salte og røke fisken på, og dessuten får vi råd om hvordan vi kan sette smak på laksen med krydder. Har register.

Utgitt 2001
Les mer

Det smaker av fisk

Det smaker av fisk

Forfatterne har satt sammen sine beste fiskeoppskrifter, og de aller fleste er så enkle at selv fiskeren med kjøkkenskrekk kan stå for det kulinariske.

Utgitt 2000
Les mer

Europeiske mesterkokker inviterer til fisk

Europeiske mesterkokker inviterer til fisk

37 av Europas mesterkokker presenterer sine fiskeoppskrifter til hverdag og fest. Deltagerne er fra Norden, Belgia, Frankrike, Spania og Italia. Har ordliste og stikkordregister.

Utgitt 2000
Les mer

Med skjell på gaffelen

Med skjell på gaffelen

Boka gir deg inngående kjennskap til hvordan du kvalitetsbestemmer og behandler skjell, samt et spekter av oppskrifter, fra det helt enkle til det mer eksotiske. Har register.

Utgitt 2000
Les mer





Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.