Linken til å kjøpe bøkene her virker ikke lenger. Bokkilden har fjernet disse og jeg har ikke fått beskjed om å forandre noe. Beklager dette. Om det dukker opp andre nettbokhandler hvor dette fungerer hos, vil jeg legge det inn så fort som mulig.

Grilloppskrifter


Helvetes god grillmat

Helvetes god grillmat

Hans-Erik Dyvik Husby, bedre kjent som Hank von Helvete, er ikke bare en habil sanger og skuespiller, men også en dreven kokk. Interessen for mat kom tidlig, og grilling har blitt en av hans store lidenskaper. I denne boken gir Hans-Erik deg alle tipsene du trenger for å lykkes som grillmester.
Fra heite ventepølser, heftig hamburger, heavy hummer, elektrisk entrecote, hissig hval, fyrig høne til helstekt gris. Toppet med egenkomponerte marinader. Boken er krydret med små matanekdoter fra et langt rockeliv: Hvordan moren brakte inn en slags sydlandsstemning i hjemmet med gryteretten. Høytidsmiddagene Hans-Erik arrangerte for en gjeng med narkomane gategutter, som også var hans venner. Og de gode stundene på kjøkkenet sammen med kona Gro.

Utgitt 2014
Les mer

Grønn mat fra River Cottage

Grønn mat fra River Cottage

Den kjente tv-kokken Hugh Fearnley-Whittingstall fra River Cottage kommer i denne kokeboka med en hyllest til den grønne maten. Og det har slått an: Boka har solgt i mer enn 450 000 eks. i Storbritannia.
Argumentene for å spise flere grønnsaker er hardtslående og mange. 200 suverene og enkle oppskrifter med bilder som gir vann i munnen og tekster som gir lyst til å lage rettene. Grønn mat er trendy, den er bra for helsa, bra for miljøet - og ikke minst veldig godt, også for de mest ihuga kjøtteterne blant oss.

Kokeboka inneholder alt fra smakfulle supper og mettende salater til deilige gryteretter, lekre paier, herlig bakst og sunn grillmat. Her er også mange oppskrifter på småretter og tapas som til sammen kan utgjøre et komplett måltid.
Dette er ikke et vegetarisk pliktløp, men en kokebok som skal inspirere deg til å spise mer grønnsaker, både i hverdagen og til fest. Boka har flotte bilder og illustrasjoner satt inn i en lekker design.

Utgitt 2013
Les mer

50 x grillmat

50 x grillmat

Boken inneholder oppskrifter på grillretter fra Norge og andre land. Den inngår i serien MatBiblioteket.

Utgitt 2013
Les mer

BBQ glødende godt fra grillen

BBQ glødende godt fra grillen

Er du lei av pølser og har lyst til å prøve noe nytt og annerledes på grillen? BBQ byr på smaker fra Asia, via Midt-Østen og til Sør-Europa. Her står de gode smakene i sentrum, og resultatet er både spennende og fristende. Har du for eksempel noen gang prøvd kinesisk svinefilet med kokosris og hoisinsaus, eller marokkansk kyllingfilet med fattoush og chilimarmelade tilberedt på grillen? Eller hva med hjemmelagde hamburgere tilberedt på en helt ny måte? Variasjonsmulighetene er nesten uendelige og vel verdt et forsøk!

Utgitt 2012
Les mer

Det beste grilltilbehøret

Det beste grilltilbehøret

Endelig en kokebok som gir oss alternativer til maiskolber og potetsalat som tilbehør til sommerens grillfester! Her får du de beste oppskriftene til livet rundt grillen - alt fra marinader og rubber til salater, salsa, smør og søtsaker. Inneholder også perfekte menyforslag til bla middag for store og små, herremiddag og rask middag Prøv for eksempel grillet guakomoletortilla med mozzarella på grillen neste gang. Og Jimmies rødvinssaus med jordbær eller hjemmelaget BBQ-saus til biffen. Gjerne med en zucchinisalat eller bønnesalat til. Til dessert nytes grillete ferskener med honningkrem og nøtter til dessert. Gjennomillustrert med tøffe og innbydende bilder.

Utgitt 2012
Les mer

Aschehougs store grillbok

Aschehougs store grillbok

"Aschehougs store grillbok" er en moderne, rikt illustrert grillbok basert på norske og nordiske råvarer og med fantastiske smaksopplevelser. Den gjør mattilberedning utendørs spennende, overkommelig og lærerik. Forfatteren - en av Sveriges fremste kokker - viser at det meste kan grilles. Hele 70 illustrerte oppskrifter er med, i tillegg til en innledende grillskole med massevis av praktiske råd om grillteknikker både for gass- og kullgrilling. Her er oppskrifter på grønnsaker, kjøtt, fisk og skalldyr, supper, desserter og bakverk. Dessuten presenteres over 40 velutprøvde og supergode marinader, sauser og krydderblandinger.

Utgitt 2011
Les mer

BBQ. Lekende lett

BBQ. Lekende lett

Paul Løwe viser deg den lekreste grillmaten. I denne fjerde boken i serien lekende lett, viser Paul Løwe deg hvordan du kan lage enkel, moderne og velsmakende mat på grillen. Paul elsker å grille, og griller like gjerne om vinteren som om sommeren. Nesten all mat kan tilberedes på grill. I boken finner du blant annet oppskrifter på de beste hamburgerne, kyllingkebab, sjømat, grønnsaker, pizza og lekre sauser og tilbehør. La deg inspirere av de lekre bildene til Frances Janisch, og ta frem grillen, uansett vær og årstid! I serien lekende lett finner du også Cupcakes, Tapas og Sushi.

Utgitt 2012
Les mer

Grill det

Grill det

Hva kan en grill gjøre for deg og dine kokekunster? En hel del. Utegrillen gjør sommermiddagen til en fest på terrassen eller balkongen. På gassgrillen kan du grille både på rist og på stekeplate. I kulegrillen kan du både steke større kjøttstykker og varmrøyke maten. Ovnsgrillen kan brukes hele året, og forvandler de enkleste retter til små gourmetopplevelser. Så sett i gang ... grill det!

Utgitt 2011
Les mer

Grillmat - en samling av mer enn 100 grunnleggende oppskrifter

Grillmat - en samling av mer enn 100 grunnleggende oppskrifter

Boka inneholder 112 oppskrifter, med en lett forståelig forklaring av fremgangsmåten for hver oppskrift. Hvert kapittel innleder med en kort innføring i tradisjonell bruk av ingredienser. Med register.

Utgitt 2010
Les mer

Vill etter grill

Vill etter grill

Gled deg til stemningsfulle kvelder på terrassen med super grillmat! Dette er denmoderne kokeboken for alle som liker å grille om sommeren. Meddisse deilige rettene kan du risikere å bli så vill etter grill at du vil gjøredet hver dag. Det er lagt vekt på at det skal være såenkelt og variert som mulig. Foruten oppskrifter på all slags grillmat medkjøtt, fisk og kylling, får du praktiske opplysninger om teknikk, tidsbrukog smarte løsninger. I tillegg er det oppskrifter på utallige typer tilbehør:salater, sauser og dressinger, samt drinker, kaker og dessert.

Utgitt 2011
Les mer

Fristende grillmat

Fristende grillmat

Boka inneholder 112 oppskrifter, med en lett forståelig forklaring av fremgangsmåten for hver oppskrift. Hvert kapittel innleder med en kort innføring i tradisjonell bruk av ingredienser. Med register.

Utgitt 2010
Les mer

Sunn grillmat

Sunn grillmat

Glem alt om pølser og brente koteletter. Grillmat kan være både sunt og delikat uten at det blir mer komplisert av den grunn. Oppskriftene er laget av IFORMs populære matskribent Helle Brønnum Carlsen. Hun bruker alltid friske, sunne råvarer og har et fornuftig forhold til fett ? også når hun griller. ? Sunn grillmat med kjøtt, fisk og grønt ? Grillmarinader som gjør hele forskjellen ? Nybakt tilbehør til grillmiddagen ? Friske salater ? Lekre sommerdesserter som kan nytes i det fri ? samt en rekke tips og ideer til hvordan du velger den beste grillen, hvordan du utnytter grillen og glørne optimalt og hvordan du får det beste og sunneste resultatet når du griller forskjellige råvarer.

Utgitt 2009
Les mer

På grillen rause smaker fra St. Lars

På grillen rause smaker fra St. Lars

Grilling er livet! Det mener gjengen bak St. Lars, grillrestauranten på Bislett i Oslo. I denne boka får du en innføring i ulike grillteknikker og 50 oppskrifter, fra grilla salat og sjøkreps til grilla lammebog, og hamburgeren som DNs anmeldere mente var den beste de hadde smakt. Enten du har engangsgrill eller grillmonster, eller om du vil grille i ovnen på kjøkkenet ditt, finner du garantert inspirasjon i boka med oppskrifter fra restauranten som har fått tittel etter grillkokkenes skytshelgen, St. Lars.

Utgitt 2012
Les mer

Grilling fra kotelett til mango

Grilling fra kotelett til mango

Denne boken gir en innføring i grilling. Den innleder med å forklare det praktiske rundt selve grillingen som blant annet valg av grill, brensel og verktøy, hvordan man tenner opp, styrer varmen, lager marinade og hvordan man vet når maten er ferdig. Deretter følger oppskrifter på hvordan man skal tilberede og grille kjøtt, fisk, frukt og grønnsaker.

Utgitt 2009
Les mer

500 grillretter

500 grillretter

Denne boken inneholder 500 grilloppskrifter som omfatter både fisk og skalldyr, svin og lam, storfekjøtt og grønnsaker. Boken har også praktiske tips om utstyr, tilberedning, tilbehør og servering.

Utgitt 2009
Les mer

Grill med glød og fantasi

Grill med glød og fantasi

Å samles rundt grillen er noe helt spesielt og stemningsfullt. Vi griller for å være sammen og for å forlenge samværet rundt et godt måltid. Grillen kan by på mye mer enn bare stekte biffer. Ved å benytte indirekte grilling kan man også bake og sautere over glødende kull. Og det vil igjen si at hele måltidet kan tilberedes på grillen. Denne boka presenterer et nytt og uhøytidelig grillkjøkken med mange nye ideer og oppskrifter. Rettene kan kombineres på kryss og tvers fra det raske hverdags-måltidet til flere retters menyer og selvfølgelig til sommerens store terrassearrangementer.

Utgitt 2005
Les mer

Fristende fra grillen

Fristende fra grillen

En bok med grilloppskrifter, og informasjon om alt fra hvordan du bruker de forskjellige grillene, hvordan du planlegger en vellykket grillfest, tips om brannsikkerhet og hvilke redskaper det kan være kjekt å ha.

Utgitt 2004
Les mer

Grillgleder

Grillgleder

Boka inneholder 160 oppskrifter på retter med kjøtt, fisk, vilt og fjærkre, samt vegetarretter. Den gir råd om valg av grill og utstyr, opptenning og grillmetoder, og inneholder også oppskrifter på desserter, salater, sauser og marinader

Utgitt 2004
Les mer

Grill hva du vil

Grill hva du vil

Alt du har drømt å grille Grill hva du vil er boken for alle grillentusiaster som gjerne vil vise hva de kan få til. Her finner du detaljerte oppskrifter på alt hva du hittil bare har drømt om å grille ?; alt fra kylling og kalkun, til lekre biffer og hele steiker. Sauser, dressinger og marinader e...

Utgitt 2007
Les mer

Grill og barbeque

Grill og barbeque

Boka inneholder 365 grilloppskrifter for enhver smak og anledning. Den er delt inn i kapitler med oppskrifter på forretter og snacks, kjøtt, fisk, fugl og skalldyr, i tillegg til vegetarretter, desserter, og forskjellig tilbehør.

Utgitt 2007
Les mer

Grillmat

Grillmat

Boka inneholder oppskrifter på kjøtt-, fiske- og grønnsakretter, desserter, marinader, sauser og dipper. Oppskriftene gjennomgås trinn for trinn, og du får råd og forslag til hvordan du kan variere rettene.

Utgitt 2006
Les mer

Rett fra grillen

Rett fra grillen

Spennende grillkokebok inspirert av middelhavets smaker Oppskriftene i denne boken er inspirert av middelhavets smaker. Her finner du mye mye grønnsaker, fisk og skalldyr som hovedingrediens, men kjøtt er selvsagt også med. I tillegg spennende tilbehør, salater og marinader.

Utgitt 2003
Les mer

Grillkongen Craig

Grillkongen CraigUtgitt 2006
Les mer

Weber"s Gøy med grill : fingermat og drinker

Weber"s Gøy med grill : fingermat og drinker

Ideer og inspirasjon fra hele verden for en vellykket grillfest. Gjør grillfesten til sommerens store begivenhet!Følg oppskriftene og grillfesten blir en garantert suksess! Enten du vil invitere til karibisk aften, prøve deg på en asiatisk meny eller foretrekker amerikansk grillmat, gir Scott Givot deg det du trenger å vite. I tillegg kommer han med gode forslag til drinker som passer før og til maten. Teksten er krydret med gode råd og tips om griller og grilling, utstyr og dekorative elementer. Scott Givot har hentet ideer og inspirasjon fra hele verden og samlet dem i denne hendige boken som kan brukes som inspirasjonskilde mens du planlegger festen.

Utgitt 2006
Les mer

Grillmat

Grillmat

Boka inneholder 120 trinn-for-trinn oppskrifter på grillmat og sommersalater. Den har oppskrifter på fisk og skalldyrretter, fjærkre, kjøttretter, grønnsakretter, salater og desserter. Har register.

Utgitt 2006
Les mer

Far lukter svidd

Far lukter svidd

Boka handler om røyking, grilling og barbecueing. Her finner du informasjon om griller og annet utstyr, om ingredienser og teknikker. Har plass for egne oppskrifter og register.

Utgitt 2005
Les mer

Grill

Grill

Denne boken inneholder oppskrifter på grillretter. Oppskriftene er enkle å få til og kan tilberedes på alle typer hagegriller. Med register.

Utgitt 2005
Les mer

Grill

Grill

Boken har oppskrifter på grillmat. Kjøtt, fisk, grønnsaker, frukt, ost og desserter eksotisk krydret med blant annet oliven, chili, ingefær, kokosmelk, hvitløk og urter. Har register.

Utgitt 2005
Les mer

Barmens grill

Barmens grill

Nå kan du virkelig imponere når du inviterer til grillparty, for her kommer de tøffeste, kulinariske høydepunktene på rekke og rad - lettfattelig presentert av mesterkokken selv. Boken er lekkert illustrert med fotografier av Erik Jalland. Endelig er det grilltid! Etter en lang vinter kommer omsider sola, sommeren og grillen frem. Det er ingen grunn til å stå og svette over komfyren hvis du har mulighet til å lage maten ute. Her får du oppskriftene på den ene lekkerbisken etter den andre tilberedt ute i det fri. Det kan like gjerne være på stranda eller i hagen, på fjellet eller i skogen. Grille kan man nemlig gjøre overalt. Lars Barmen gir deg i denne boken en rekke råd og tips om utstyr, metoder, opptenning, brenntid, tilberedningsideer og over 80 oppskrifter på alt fra Glasert kyllingbryst med anis til Laks med klippfisksalt, Salat med grillet chevre og Sørafrikanske "Boerewors"-pølser. Mesterkokken deler sjenerøst ut oppskrifter fra sitt lange liv som kokk, enten de er hentet fra hans tid i Asia, Frankrike, Norge eller andre land han har oppholdt seg i.

Utgitt 2004
Les mer

Grilling av fisk og vilt

Grilling av fisk og vilt

Boken dreier seg om hvordan man skal grille fisk og vilt for å få et best mulig resultat, og hvordan man best tar hånd om råvarene fra skog, fjell og vann. Forfatteren presenterer også forskjellige typer griller og annet nødvendig grillutstyr, og beskriver hvordan man på en enkel måte kan bygge en grill. Med oppskriftregister.

Utgitt 2002
Les mer

Hot grill

Hot grill

Boken inneholder blant annet oppskrifter på grillspyd, fiskeretter, kjøtt med tilbehør, eksotiske og smaksterke sauser og marinader. Boka inneholder også informasjon om grillutstyr og råd om opptenning og kontroll med grillvarmen. Du får også vite hvordan rettene kan røykes, og grilles i stekeovnen. Har stikkordregister.

Utgitt 2001
Les mer

Grillmat

Grillmat

Boka inneholder oppskrifter på grillet kjøtt, fisk og grønnsaker med sauser og tilbehør. En tabell angir grilltider. Med register.

Utgitt 2004
Les mer

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.