Linken til å kjøpe bøkene her virker ikke lenger. Bokkilden har fjernet disse og jeg har ikke fått beskjed om å forandre noe. Beklager dette. Om det dukker opp andre nettbokhandler hvor dette fungerer hos, vil jeg legge det inn så fort som mulig.

Diabetes


Søtt og farlig - den bitre sannheten om sukker

Søtt og farlig - den bitre sannheten om sukker

Lei av den evige flommen av sukker og søtsaker? Skaff deg den kunnskapen du trenger for å velge en annen vei. Robert Lustig er en av verdens fremste eksperter på sammenhengen mellom sukker og sykdom. Denne boken er lett forståelig, men samtidig bunnsolid. Lustig avslører hvordan sukker-, brus- og matvareindustrien bærer en stor del av ansvaret for dagens fedme- og diabetesproblematikk. Denne boken er proppfull av gode argumenter, dokumentasjon og oppsiktsvekkende avsløringer. I tillegg er den drivende godt skrevet. "Ingen forsker har gjort mer de siste femti årene for å alarmere oss om de potensielle skadevirkningene ved sukkeret i kostholdet enn nettopp Robert Lustig." GARY TAUBES, forskningsjournalist i The New York Times Magazine

Utgitt 2014
Les mer

Diabetesboka

Diabetesboka

Alt du behøver å vite om din diabetes, uansett type. Lær hvordan du kan spise deg helt frisk eller redusere medisinbehovet ved å normalisere blodsukkeret. Forfatterne skriver lettfattelig om hvordan maten påvirker kroppen din, om de ulike diabetestypene, god medisinering og insulinets sentrale rolle. 60 oppskrifter på deilig og lettlagd mat som holder blodsukkeret jevnt. Prøv kyllingboller, lakseburger eller tapastallerken og nyt en konfektkake til dessert! Boka passer for deg som har fått diabetes eller er i risikosonen for å få det, og for helsepersonell som arbeider med diabetespasienter. Fra innholdet: - De ulike diabetestypene: Symptomer, årsak og behandling - Hvordan endre livsstilen trinn for trinn - Frokost, lunsj og middag som holder blodsukkeret friskt og hormonene i balanse - Nydelige sukkerfrie søtsaker - Tips om hva du kan erstatte poteter, ris og pasta med - GI-oversikter - Informasjon om insulinresistens, måling av blodsukker, medisinering og komplikasjoner

Utgitt 2014
Les mer

Søtt uten sukker

Søtt uten sukker

Nå kan du nyte søte kaker, desserter og forfriskende drikker som også er sunne! Kenn Hallstensen og Thorun Ranes har sammen skrevet boka Søtt uten sukker, og i denne får du spennende oppskrifter på kaker, godteri, snacks, syltetøy og mye mer. Boken inneholder flere oppskrifter uten melk og gluten. Forfatterne som har lang erfaring innenfor ernæring har ved hjelp av sin kunnskap og sitt engasjement skapt 111 flotte oppskrifter helt uten sukker. Denne boken anbefales varmt til alle som ønsker å kutte ned på sukkerforbruket, men vanskelig kan tenke seg et liv uten "søtt". Å kunne spise søtt uten sukker er vel verdt å øve på? Bli med på en reise gjennom en mengde sunne, sukkerfrie og søte fristelser. Velbekomme!

Utgitt 2012
Les mer

Søtt og sunt kaker, desserter, konfekt, drikke

Søtt og sunt kaker, desserter, konfekt, drikke

Monica Liens bok Søtt og sunt er en bok fylt av søte fristelser som også er sunne! Alle oppskrifter er sukkerfrie, hvetefrie og glutenfrie. Mange oppskrifter er også uten raske karbohydrater ( altså lavkarbo!) og melkeprodukter. Et funn for alle søtmonser som ønsker å kose seg, og eventuelle barn, med god samvittighet!

En søt avslutning på et måltid eller en konfekt for kosens skyld behøver ikke å være usunt! I denne boken finner du en mengde lekkerbiskener som du kan mikse og blande enten du bare har lyst på noe søtt og godt, er allergiker, har matintoleranse eller ønsker å leve på lavkarbokost. Du finner kaken du kan nyte om kvelden til en kopp te, konfekt til jule- eller påskebordet, verdens beste smoothie til frokost og de herligste desserter som smelter på tungen. Sitronterte, cakepops, penøttkonfekt, hjemmelaget bounty og nøttedessert med blåbær - alt like sunt, søtt og herlig!

Forfatteren, Monica Lien, er opptatt av at hele familien skal kunne hygge seg med mat som er god for kroppen, og har utviklet «søte og sunne» oppskrifter gjennom flere år. Alle oppskriftene som er brukt i boken har sunne ingredienser. En grundig og god råvareinformasjon gjør boken lett å bruke.

Monica Wigand Lien (f. 1968) er utdannet lærer og kostveileder, og har tilleggsutdannelse i psykologi, ledelse og coaching. Hun har alltid elsket å lage mat, og liker særlig å eksperimentere med helsebringende råvarer. Monica Lien bor i Bergen med mann og tre barn.

Utgitt 2012
Les mer

Lev godt med type 2-diabetes - eller bli kvitt den!

Lev godt med type 2-diabetes - eller bli kvitt den!

Denne boka er en praktisk tilnærming til livsstilsendring med konkrete råd når det gjelder mestring, kosthold og trening for personer som har fått konstatert type 2-diabetes, som har en prediabetes eller som vil være føre var.

Utgitt 2010
Les mer

Spis deg sukkerfri en bok om mat som medisin

Spis deg sukkerfri en bok om mat som medisin

Forfatteren tar et kritisk oppgjør med de vedtatte sannhetene rundt fett. Han deler sine erfaringer rundt det å legge om kostholdet til å være basert på mye naturlig fett og lite karbohydrater, og gir råd og tips for de som vil behandle sin diabetes 2 eller som er i faresonen.

Utgitt 2010
Les mer

Diabetes - nei takk! den naturlige måten med LCHF

Diabetes - nei takk! den naturlige måten med LCHF

Diabetes - nei takk! skiller seg fra andre bøker om diabetes ved å vise at det finnes en mulighet for å bremse utviklingen av sykdommen og faktisk stoppe den. Forfatteren, og mange med ham, har til og med klart å normalisere blodsukkerverdiene ved å legge om matvanene og holde seg unna den maten de ikke tåler. Lars-Erik Litsfeldt tar til orde for et kosthold som kalles LCHF, en forkortelse for LowCarb-HighFat, altså kost som inneholder en liten andel karbohydrater og en stor andel naturlig fett. Å følge et LCHF-kosthold er enklere om man forstår hva som skjer i kroppen når man spiser. Forfatteren deler av sine erfaringer og kunnskaper på området, og setter spørsmålstegn ved de kostrådene som diabetikere får fra helsemyndighetene i dag. Han gjør seg også tanker om hvorfor disse kostrådene holder stand. Ved å følge bokens råd kan du som diabetiker oppnå å bli friskere. I de aller fleste tilfeller kan medisineringen reduseres og i mange tilfeller stoppes helt.

Utgitt 2010
Les mer

Diabetes for livet

Diabetes for livet

Boken er skrevet for diabetikere, både med type 1 og type 2, pårørende, lærere, leger og sykepleiere. Den beskriver hvordan det er å leve med sykdommen og tar bl.a. for seg mestring, behandling, mat, mosjon, komplikasjoner og helsevesenet.

Utgitt 2007
Les mer

Spis deg sukkerfri

Spis deg sukkerfri

I januar 2001 fikk forfatteren av denne boken konstatert diabetes type 2, og med en vekt på over 100 kilo ga legen ham kommando om å kutte ned på fettet for å slanke seg. November samme år fikk han hjerteinfarkt. To år med lavkaloridietter og medisiner fulgte, og det resulterte i en minimal vektnedgang (95 kg). Etter å ha lest om steinalderkosthold på nettet, bestemte han seg sommeren 2003 for å legge om til et kosthold med mye naturlig fett, og lite karbohydrater. Resultatet er at forfatteren i dag er frisk fra sin diabetes, han trenger ikke lenger ta medisiner, blodverdiene er blitt normale og han føler seg bedre enn noen gang. Med denne boken vil han hjelpe andre i samme situasjon, og han tar et kritisk og analytisk oppgjør med de "vedtatte" sannhetene rundt fett, spesielt animalsk fett. Han deler sine erfaringer, og gir konkrete råd og tips for alle som vil kurere sin pre-diabetes, diabetes-2 eller som er i faresonen. For alle som er interessert i kosthold og helse, er denne boken underholdende fra første til siste side. Og den vil skape debatt! Inneholder velsmakende og velgjørende oppskrifter for frokost, lunsj og middag!

Utgitt 2007
Les mer

Damms kokebok for diabetikere

Damms kokebok for diabetikere

Boka byr på over 140 oppskrifter på matretter som passer for diabetikere. Her finner du oppskrifter for alle dagens måltider. Alle oppskriftene oppgir energiinnhold. Har emne- og oppskriftsregister.

Utgitt 2004
Les mer

Sukkerbomben

Sukkerbomben

Første del av boka ser på hva sukkeravhengighet er, mens andre del tar for seg hvordan man skal bli kvitt denne avhengigheten. Den lærer deg blant annet å finne det skjulte sukkeret som gjemmer seg i mange matprodukter, bl. a. i lightprodukter, og den gir deg oppskrifter på næringsrike frokoster, lunsjer og middager.

Utgitt 2004
Les mer

Hverdagsmat for diabetikere og cøliakere

Hverdagsmat for diabetikere og cøliakere

Boken inneholder oppskrifter for diabetikere og cøliakere. Den er enkel i formen, bygget på oppskrifter som er innsamlet fra de som vil dele sin materfaring med andre.

Utgitt 2003
Les mer

Blodsukkerblues

Blodsukkerblues

Boken handler om blodsukkerets betydning for den allmenne helse, og bygger på kunnskapen om glykemisk indeks (GI). Foruten en innføring i GI og kroppens funksjoner har boken en GI-tabell og en rekke oppskrifter. Med register.

Utgitt 2003
Les mer

Den perfekte maten

Den perfekte maten

Boken inneholder oppskrifter på frokoster, middagsretter, mat etter treningsøkter, brød, dressinger, sauser, oljer og desserter, søtsaker og smoothies. Ernæringsfysiologen har sørget for optimalt næringsinnhold, mens kokken har komponert fristende smaksopplevelser. Boken egner seg for de som vil gå ned i vekt, forebygge hjerte- og karsykdommer, kreft og aldersdiabetes. Hver enkelt oppskrift er næringsberegnet og har oppgitt GI-verdi. Begreper som glykemisk indeks, fettsyrer og antioksidanter blir forklart i teorikapitlene. Har register.

Utgitt 2003
Les mer

Diabeteskokeboka

Diabeteskokeboka

Boka inneholder mer enn 100 oppskrifter som inneholder lite fett og sukker for personer med diabetes, og kostholdveiledning for deg som vil forebygge eller lever med diabetes. Hver oppskrifte har en ernæringsoversikt. Med register.

Utgitt 2001
Les mer

Ja takk

Ja takk

Boka inneholder et femtitalls oppskrifter, både for hverdag og fest, som alle kan nyte enten de er diabetikere eller ikke. Alle rettene har fått beregnet sin ernæringsverdi, og er gransket av eksperter på diabetes.

Utgitt 2000
Les mer

Mat for 2

Mat for 2

Boken er først og fremst beregnet på de som har type 2-diabetes. Den inneholder rundt 70 oppskrifter på lettlaget og sunn mat, med lite fett. Har plass til egne oppskrifter.

Utgitt 1999
Les mer

Fristende hjemmebakst

Fristende hjemmebakst

Boken inneholder 50 kakeoppskrifter spesielt beregnet på de som ikke tåler så mye sukker. Hver oppskrift har opplysninger om kaloriinnhold, fettinnhold og innhold av karbohydrater.

Utgitt 1998
Les mer

Type 1 diabetes

Type 1 diabetes

Dette er boken for deg som nettopp har fått diagnosen diabetes. Her finner du dokumentert kunnskap satt inn i en praktisk sammenheng. Forfatterens målsetting er at du skal bli ekspert på din egen diabetes, slik at du kan ta kontrollen over sykdommen og ditt eget liv. Boka henvender seg først og fremst til ungdommer, barnefamilier og unge voksne med type 1 diabetes, men også til kliniske ernæringsfysiologer. Har ordliste, referanser og register

Utgitt 2002
Les mer

Diabetes hos voksne

Diabetes hos voksne

Forfatteren beskriver hva diabetes er, de første symptomene og det første besøket hos legen, tiltak, komplikasjoner og sosiale rettigheter ved diabetes. Boken er skrevet først og fremst for de med type 2 diabetes. Med liste over nyttige adresser.

Utgitt 2002
Les mer

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.